FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CSU CRAIOVA 1-0

Premieră pentru Flavius Stoican » Ce a reușit să facă antrenorul de la FC Botoșani după 10 încercări

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 11:02 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 11:02

Flavius Stoican, tehnicianul Botoșaniului, a reușit în week-end prima victorie contra oltenilor, 1-0 cu Universitatea Craiova, după 10 meciuri și l-a bătut pe Eugen Neagoe din a 8-a încercare

Când Nistor ratează o șansă imensă (2) te gândești că Universitatea va face scorul campionatului cu Botoșani. Dar moldovenii au pus presiune și-au venit și rezultatele, cu ajutorul „olteanului" Roguljic.

Ivanov a centrat, Roguljic a pus „capul" și i-a pasat excelent lui Mailat, care a tras din prima cu dreptul și l-a făcut KO pe Arlauskis. Minutul 35 și 1-0 pentru Botoșani. Ocaziile lui Nistor și Crețu de după pauză n-au mai schimbat tabela.

Fotbalul românesc e în comă, Burleanu prosperă » Președintele FRF, conflict de interese: face bani în nume personal de la cluburile pe care le conduce + Detaliile imperiului Burleanu
EXCLUSIV
Fotbalul românesc e în comă, Burleanu prosperă » Președintele FRF, conflict de interese: face bani în nume personal de la cluburile pe care le conduce + Detaliile imperiului Burleanu

Degeaba oltenii au avut posesia (66%) și ocaziile de gol duble (14), că singurul șut pe poartă al Botoșaniului i-a adus victoria!

Premieră pentru Flavius Stoican după FC Botoșani - Universitatea Craiova 

Și mai multe premiere pentru Flavius Stoican. Antrenorul de 46 de ani a avut nevoie de 11 meciuri să bată Craiova! Până la meciul din week-end avea 3 remize și șapte înfrângeri!

Chiar dacă a stat doar în tribună, și nu pe bancă, în urma unui conflict care cu greu se va stinge cu U Cluj, Neagoe a mai pierdut o bătălie statistică. Stoican a reușit din a opta încercare să-l învingă pe tehnicianul oltean într-un meci din Liga 1, după 7 ani de încercări nereușite.

„O să fie momente când o să jucați și fotbal, dar acum avem nevoie de puncte. Ce ați făcut voi, cu sacrificii, cu alergare, cu atitudine, cu dorință, chiar dacă ați avut picioarele grele, chiar dacă nu a fost un meci așa cum ne doream, spectaculos, este nemaipomenit! Important e că am câștigat. Și vreau doar atât să vă zic: «Bravo, băieți, bravo!»" a fost mesajul lui Flavius la finalul jocului în vestiar.

VIDEO Discursul lui Flavius Stoican după victoria cu CSU Craiova

Meciurile dintre Stoican și Neagoe în Liga 1

SezonulMeciulRezultat
16/'17Pandurii - Poli Iași 1-1egal
16/'17Pandurii - Poli Iași 0-0egal
16/'17Poli Iași - Pandurii 3-0victorie Neagoe
17/'18Sepsi - Poli Iași 2-1victorie Neagoe
18/'19Sepsi - Poli Iași 3-0victorie Neagoe
18/'19Poli Iași - Sepsi 1-1egal
22/'23CS Mioveni - U Cluj 0-1victorie Neagoe
22/'23FC Botoșani - CSU Craiova 1-0victorie Stoican

Vreau să le cer scuze suporterilor, colegilor, antrenorului. Golul ni l-am dat noi, nu ei! Prima repriză foarte slabă, în a doua cred că am dominat. Fără antrenor pe bancă este destul de greu, dar asta nu scuză lipsa noastră de concentrare din prima repriză

- Dan Nistor, mijlocaș CSU Craiova

O partidă dificilă, contra unei echipe care vrea campionatul. Am știut să suferim în anumite momente. Scopul nostru era să luăm 3 puncte și am reușit asta. Mă bucur pentru acești băieți și pentru că suporterii ne-au încurajat în momentele dificile, ne-au împins de la spate

- Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

Arlauskis, criză de nervi 

Portarul a ieșit iarăși în evidență printr-un nou derapaj! Totul a început după fluierul final, pe gazon, și a continuat și pe tunelul care duce la vestiare. Goalkeeper-ul țipa și se îndrepta amenințător spre moldoveni, fiind cu greu ținut de colegi. 

În drumul spre tunel, Arlauskis a intrat în conflict cu stewarzii care încercau să îl calmeze. Părăsind gazonul, a lovit puternic cu pumnul în tunel în timp ce țipa la un steward. Lituanianul era ținut de un membru din staff-ul Universității, pentru ca lucrurile să nu degenereze. Radu Petrescu nu l-a eliminat pentru derapajul său.

 Scandal și la nivel de conducere 

Eugen Neagoe n-a putut sta pe bancă pentru că oficialii olteni nu i-au putut înregistra contractul la LPF, fiind încă legat de U Cluj, fosta sa echipă. 

„Știm că aceasta a fost o decizie politică. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului primar Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor" a fost mesajul oltenilor. 

Clujenii au răspuns imediat: „Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român. Primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru".

Citește și: 

Rădoi, salariu fabulos! Va câștiga o avere în Arabia Saudită

Eugen Neagoe s-a păcălit cu el! Mutare total neinspirată la debutul pe banca Universității Craiova

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează