FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Un fost antrenor al lui Dinamo știe de ce au pierdut „câinii” meciul cu Craiova: „Jucătorii sunt apăsați. Asta a făcut diferența aseară”

Dinamo a fost învinsă de CS U Craiova, 0-1 +35   FOTO
Dinamo a fost învinsă de CS U Craiova, 0-1

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 09:40 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 10:30

Flavius Stoican (43 de ani), fost antrenor la Dinamo în două rânduri, a fost invitat la emisiunea GSP Live, unde a analizat meciul de aseară, dintre Dinamo și CS Universitatea Craiova (0-1).

În prezent antrenor la Viitorul Tg. Jiu, în Liga 2, Stoican a identificat lucrul care a făcut diferența în partida pierdută de „câini”: motivația suplimentară a oltenilor.

Flavius Stoican: „De ce nu a jucat Dinamo așa cum a făcut-o cu FCSB?”

„Voiam mult mai mult spectacol. Dinamo, de când a venit Cosmin Contra și a adus acești jucători, mi-a lăsat impresia că vezi fotbal atunci când joacă. Aseară nu s-a ridicat la pretențiile microbiștilor. După meciul de aseară stăteam și mă gândeam de ce nu a jucat Dinamo precum a făcut-o cu FCSB, la Mediaș? Am văzut spectacol, dezinvoltură, agresivitate și plăcere, dar aseară o a jucat o echipă parcă apăsată de multe lucruri

Cred că asta ar fi unul dintre motivele evoluției lor. Jucătorii sunt apăsați, indiferent câtă calitate au și cât de profesioniști sunt. Tot ce se întâmplă în decursul zilelor dinainte de meci, când se gândesc «ne dau salariul sau nu?», îți ia din concentrare și e foarte greu ca la meci lucrurile să iasă așa cum îți dorești, mai ales când întâlnești un adversar motivat, conectat 100% la meci, care vrea să câștige campionatul. 

Asta a făcut diferența aseară, determinarea celor de la CSU. Dacă jucătorii nu sunt conectați la fotbal, plăcerea dispare și te duci la fotbal ca și cum te-ai duce să învârți o piuliță. Piulița oricum se învârte, indiferent de starea de spirit, dar ca fotbalist dacă nu ești concentrat poți pierde un meci”, a declarat Stoican la GSP. 

Craiova va simți absența celor doi fotbaliști pe care i-a pierdut. Atât Mihăilă, cât și Koljic puteau câștiga meciurile din jumătate de ocazie. Sunt două pierderi foarte importante, Craiova e pe val acum, dar vor veni și momente delicate care vor trebui gestionate cum trebuie. De ce zic ca au tot ce le trebuie? Bergodi este un antrenor echilibrat, iar echilibrul ăsta le e transmis și jucătorilor

Marius Constantin a câștigat meciul de aseară. A fost șmecherie fotbalistică. Știe că arbitrul este cu ochii pe el și el se împinge în adversar, îl ține puțin cu mâna, Puljic stă cu mâinile pe el și Constantin atenționează cumva arbitrul că «uite, mă ține». Constantin a decis meciul, a profitat la maximum. Bravo lui - Flavius Stoican, la GSP Live

Stoican a antrenat-o pe Dinamo mai întâi între septembrie 2013 și noiembrie 2014, apoi între martie și mai 2015. Acesta a mai pregătit și formația secundă a „câinilor”, între iulie 2011 și ianuarie 2012, apoi între august și septembrie 2013.

58 de meciuria jucat Dinamo cu Flavius Stoican pe bancă. Bilanț: 28 de victorii, 13 egaluri și 17 eșecuri

Citește mai multe știri despre Dinamo - Craiova:

Ilie Dumitrescu trage un semnal de alarmă: „Contra are o problemă! Asta lipsește!”

Dinamo CONTRAfăcut! Note GSP după înfrângerea în derby-ul contra Craiovei » Cine a dezamăgit din „haită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează