FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Un fost căpitan de la Dinamo îşi aminteşte ce păţea în timpul derby-urilor cu Rapid: „Uneori, mă opream pe teren ca să mă uit la tribune”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 13:29 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 14:18

În această seară, de la 20:30, se va disputa derby-ul Dinamo - Rapid, unul dintre cele mai atractive dueluri din fotbalul românesc. Florentin Petre (45 de ani) a povestit cum trăia meciurile pe vremea când era jucător.

Fostul căpitan din „Ștefan cel Mare” a dezvăluit de ce meciurile Dinamo - Rapid aveau ceva aparte.  De „vină” erau galeriile celor două echipe. Petre a recunoscut că în copilărie chiar ținea cu giuleștenii.

„E un meci care îmi provoacă un zâmbet larg, pentru că știu foarte bine ce înseamnă un Dinamo – Rapid. Am trăit atâtea jocuri dintr-astea. Fanii sunt senzaționali atât la Rapid, cât și la Dinamo. 

Au o istorie aparte, total diferită de Dinamo – Steaua. Parcă exista o plăcere nebună de a aștepta derby-ul acesta. La Dinamo – Rapid era o energie puternică și, din punct de vedere profesional, te simțeai sută la sută pregătit.

Tatăl meu a fost rapidist, iar, în fiecare sâmbătă, când eram copil, mă ducea pe Giulești și aveam posibilitatea să văd tribunele pline, când ei încă jucau în liga a 2-a. Era ceva ieșit din comun când se juca Dinamo – Rapid”, a spus Florentin Petre potrivit Fanatik.

Florentin Petre: „Până și înjurăturile ne încărcau”

Actualul antrenor al Dacii Unirea Brăila spune că, de multe ori, era „furat” de spectacolul din tribune.

„Când am început să joc, de multe ori am avut momente când, în timpul jocului, stăteam și mă uitam în tribună și vedeam ce spectacol frumos pot să facă cele două galerii. Și culorile se îmbină altfel, vișiniul ăla cu alb și, în partea cealaltă, roșu cu alb. 

Până și înjurăturile, pe care și le adresau între ele galeriile, ne încărcau, pentru că exista tensiunea și plăcerea aceea nebună de a-i vedea pe suporteri cum își susțin jucătorii”, a mai precizat acesta.

Laudă apărarea Rapidului

Petre a ținut să laude cuplul de funași centrali ai giuleștenilor, format din Cristi Săpunaru și Dragoș Grigore, despre care susține că este cel mai bun din țară la ora actuală, dar ca își dorește ca Dinamo să reușească victoria.

„Din punctul meu de vedere, Rapid are cel mai bun cuplu de fundași centrali din țară, mă refer la Grigore și Săpunaru. Când ai doi jucători ca aceștia în vestiar, e normal să ai și rezultate, pentru că sunt jucători cu un puternic impact atât emoțional, cât și disciplinar, din toate punctele de vedere. 

Mă aștept la un joc frumos, să fie un spectacol frumos atât pe teren, cât și în tribună. Dar parcă, mai mult ca niciodată, îmi doresc să câștige Dinamo, pentru că au nevoie de puncte, de moral. Au nevoie de un restart care să îi pună pe linia de plutire și să spere că, pe viitor, lucrurile se vor așeza”, a concluzionat Florentin Petre.

Citește alte știri din Liga 1:

„Dacă plouă sunteți nouă. Și ăia împărțiți în două” » Dinamo - Rapid, cele mai tari mesaje dintre galerii

Gigi Becali temperează tensiunile de la FCSB: „De unde scandal, mă? Cum l-am atacat pe Edi?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează