FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Florentin Petre despre ultimele schimbări de la Dinamo: "Roti? Nu l-aș da sub 3,5 milioane de euro!"

Rotariu e dinamovistul cel mai apreciat de Florentin Petre // FOTO Cristi Preda
Rotariu e dinamovistul cel mai apreciat de Florentin Petre // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 00:00

Gloria dinamovistă Florentin Petre vorbeşte despre ultimele schimbări de la Dinamo, împrumutul fiului său, Patrick, şi estimează cotele de piaţă ale vedetelor "câinilor".

- Domnule Petre, ce părere aveţi de plecarea lui Gnohere la Steaua?
- Eu ştiam de mult timp că va merge la Steaua. Oricum, se vedea din comportamentul lui. Era total dezinteresat de joc în ultima perioadă. Cred că băiatul semnase de mult timp, dar trebuie înţeles pentru că are o vârstă, vrea să câştige mai mult şi este străin, nu înţelege la fel ca noi rivalităţile tradiţionale.

- E o pierdere grea pentru Andone?
- Nu! Să fim serioşi, el n-a mai fost decisiv în acest sezon pentru Dinamo. Plus că a rămas Nemec, care este un atacant de valoare. Mai e şi Daniel Popa, care va ajunge un mare fotbalist, vă spun sigur asta! Popa nu a fost pregătit până acum la nivelul calităţilor pe care le are, e extraordinar, veţi vedea după o perioadă de pregătire centralizată.

"Și eu am fost dat la UTA"

- Consideraţi că ar trebui să fie al doilea atacant după Nemec, ca importanţă?
- Da, sau chiar să joace amândoi în acelaşi timp, acum depinde şi de strategia antrenorului. Un atacant tot va mai fi adus. Totuși, parcă merită şi Popa mai multe şanse pentru că a impresionat cu fiecare ocazie pe care a avut-o.

- Fiul dumneavoastră, Patrick, urmează să fie împrumutat. Vă deranjează?
- Patrick trebuie să joace constant şi, să fim serioşi!, concurează pe post cu cei mai buni dinamovişti, Lazăr, Rotariu şi cel mai bun pasator al Ligii 1, Sergiu Hanca. Aş vrea să rămână la Dinamo doar dacă unul dintre cei trei va fi vândut în această iarnă. Dacă nu, şi împrumutul e o variantă bună. Eu am fost împrumutat pe la 18-19 ani la UTA timp de 3-4 luni în care am jucat foarte bine şi când m-am întors am fost titular timp de 10 ani.

- Aţi spus că va mai veni un atacant. Ce alte posturi consideraţi că trebuie să fie acoperite?
- Neapărat trebuie aduşi doi fundaşi centrali pentru a crea competiţie titularilor.

"Hanca? Face două milioane!"

- Închizător, nu? Busuladzici nu are dublură pe postul său.
- La Azer ar fi Dudea şi Târcoveanu, care ar merita forţaţi pentru că au calitate, deși în ultima perioadă Dinamo s-a bazat mai mult pe jucători experimentaţi pentru că e nevoie de rezultate imediate.

- Spuneaţi mai devreme de jucători vânduţi. Ce fotbalişti de la Dinamo consideraţi că merită vânduţi şi la ce sume îi estimaţi?
- Rotariu şi Filip sunt fotbalişti de echipa naţională, titulari la Dinamo, cred că orice oferte sub 3,5 milioane € pentru Roti şi 2 milioane € pentru Steliano trebuie refuzate. Hanca este, iarăşi, un fotbalist care îmi place mult pentru că este un foarte bun pasator. Se exprimă foarte bine în teren, este un băiat inteligent şi asta se vede şi în jocul său, e şi sufletist. Sergiu cred că ar trebui vândut pe 2 milioane €. E foarte important pentru echipă, şi mie îmi plăcea să pasez decisiv. Îmi amintesc că Dănciulescu şi Claudiu Niculescu îmi spuneau mereu: "Tu adu-ne nouă mingea în faţa porţii că o băgăm noi!". Ne-a ieşit de câteva ori (râde). Şi Nedelcearu valorează cam 2 milioane €, a crescut foarte mult în acest sezon, chiar dacă a mai şi greşit, îl pune şi postul pe care joacă în lumina reflectoarelor, când eşti ultim apărător se vede orice gafă, ca mijlocaş mai păcăleşti.

"În 4-3-3, jucătorii trebuie să stea foarte bine din punct de vedere fizic. Cernat şi Sânmărtean sunt foarte buni şi, dacă se ridică la nivelul fizic cerut de Dinamo, vor excela cu siguranţă"
Florentin Petre

43de goluri în 259 de meciuri a marcat Petre pentru Dinamo în Liga 1

6goluri în 53 de meciuri a marcat Petre pentru echipa naţională a României

9trofee a câştigat Petre cu Dinamo: 3 titluri, 5 Cupe şi o Supercupă a României

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  08 Ianuarie 2017, 12:53

Cereți bani adevărați ADEVARAȚI pe Roti!Dați-l pe 6-7 milioane!Terminați cu 3-4...Are valoare mai mare decât Stanciu!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Ianuarie 2017, 10:02

cam 4 milioane de Euro ar trebui sa fie suma minima ceruta. Si ar trebui promovati alti 2-3 jucatori tineri gen Dudea, Popescu samd pentru ca ei sunt viitorull ehipei. Nimeni nu da 2 cepe pe juatori gen Romera sau Cecarelli.

redbuldog
redbuldog  •  08 Ianuarie 2017, 09:59

Bravo Peter,gandesti normal ,dar ce ne facem cu strategii de la club,care aduc mercenari de ,,second hand" pe salarii duble fata de tineri nostri valorosi,carora nu l-i se ofera sanse de afirmare!?Ando,Mutu,Neagoitz etc. treziti-va bhei...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează