FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florentin Petre n-ar refuza FCSB: „Să nu uităm că nea Gigi m-a ajutat într-un moment greu al vieții mele”

Florentin Petre
Florentin Petre

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 mai 2021 22:43 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 22:51

Fostul căpitan și simbol al lui Dinamo, Florentin Petre, spune că ar accepta să pregătească marea rivală FCSB, dacă Gigi Becali l-ar solicita, în baza unei datorii morale pe care o are față de omul de afaceri.

„Aș merge la orice echipă m-ar solicita. Trebuie să gândim să ne realizăm profesional, ca antrenori. 

Mi-am respectat meseria de jucător și cluburile la care am fost. În viață nu se știe ce se poate întâmpla. Să nu uităm că nea Gigi m-a ajutat într-un moment greu al vieții mele. A fost unul dintre puținii care au făcut-o, el și doamna Anamaria. A fost un moment critic atunci. 

Eu am frică de Dumnezeu. Când cineva mă ajută, dacă voi fi solicitat, voi face tot posibilul să ajut și eu, cu tot sufletul”, a declarat Petre la Digi Sport Special.

Gigi Becali l-a ajutat pe Florentin Petre când era bolnav

Florentin Petre a fost diagnosticat cu Hepatită C în 2000, moment în care a fost nevoit să pună stop carierei pentru o perioadă. 

„A fost o perioadă extrem de grea! Norocul meu e că am avut oameni care s-au preocupat de boala mea. Cornel Dinu m-a plimbat prin toate spitalele, îi mulțumesc foarte mult. (...) Atunci exista tratamentul cu interferon pe care, când îl începeai, renunțai la viața unui om obișnuit. Am slăbit atunci 12 kg, în condițiile în care aveam doar 62!”, a explicat fotbalistul.

Din fericire, la momentul respectiv, acest tip de tratament a funcționat, iar Petre s-a putut reapuca de fotbal, ducându-și mai departe cariera, până în 2011 când s-a retras:

”Metabolismul s-a schimbat, virusul s-a reactivat, iar tratamentul cu interferon nu a mai dat roade. Știam toți pacienții, ne întâlneam zilnic, ei se vindecau, la mine nu se modifica nimic. 

Până într-o zi când, după o discuție cu Anamaria Prodan, am ajuns la Gigi Becali. Mi-a oferit gratis un tratament care costa de la 30.000 de euro în sus. Mi-a spus că-și dorește din suflet să mă fac bine. E omul căruia îi sunt dator pe viață, fără el totul ar fi fost mai complicat”, a punctat fostul fotbalist la GSP Live, acum un an.

Gigi Becali, mutare-ȘOC: Dinu Todoran antrenor la FCSB! „L-am ales pentru că atunci când l-am sunat era la biserică”

Becali anunță o REVOLTĂ generală în Liga 1: „Gata, am vorbit cu Rotaru și la CFR, sclavii nu mai respectă ce spun stăpânii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  22 Mai 2021, 06:18

Da... sa mu uitam ca florentin trebuie sa l întrețină și pe Patrik care face rost de băutura din ce in ce mai greu

talpaiadului
talpaiadului  •  22 Mai 2021, 06:08

Da frate, gestul lui Gigi este de o mare generozitate, jos palaria. Si e normal ca Florentin Petre sa se simta dator. Dar sutele de oameni pe care i-a inselat cumparandu-le drepturile litigioase din care s-a imbogatit, pagubind si statul in acelasi timp? Dar cu Steaua ce-a avut, de ce a luat-o pe spaga si a distrus-o? Nu exista om pe lumea asta care sa faca numai lucruri bune sau numai rele, dar una peste alta Gigi a facut mai mult rau decat bine in viata, asta e clar.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează