FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - BRĂNEŞTI, LUNI, 21:45, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Florentin Petre se va retrage tocmai în Ştefan cel Mare: "Regret că îmi închei cariera retrogradînd"

Petre va fi invitat special al dinamoviştilor şi la finala Cupei cu Steaua, de pe 25 mai Foto: Gabriela Arsenie
Petre va fi invitat special al dinamoviştilor şi la finala Cupei cu Steaua, de pe 25 mai Foto: Gabriela Arsenie

Articol de , - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 18:51

Florentin Petre se va retrage mîine seară din fotbalul profesionist şi va juca meciul de adio tocmai la el acasă, în Ştefan cel Mare

Mijlocaşul Florentin Petre se pregăteşte să-şi atîrne ghetele în cui. S-a confruntat cu destinul în multe momente şi a cîştigat, chiar dacă, uneori, i s-au dat şanse minime. La 35 de ani şi jumătate, va juca luni seară partida de adio. Nu în alb-roşul lui Dinamo, ci în cel al Brăneştiului. Dar măcar are sufletul împăcat, întrucît confruntarea va fi în Ştefan cel Mare, acolo unde s-a afirmat în fotbalul românesc şi unde a cunoscut celebritatea. "Piticul" închide cercul şi se declară mîndru de ceea ce a făcut în carieră.

- Florentin, de ce te laşi de fotbal?
- Trebuie să pasez mingea fiului meu, Patrick, de acum el va fi fotbalistul familiei. Are 14 ani şi va continua tradiţia. Dacă mai stăteam un pic, jucam amîndoi în aceeaşi echipă! Oricum, cred că părăsesc fotbalul pe uşa din faţă, aşa cum am şi intrat. Această meserie m-a împlinit, mi-a creat un renume, m-a ajutat să-mi fac un rost în viaţă.

- Te dedici automobilismului?
- O bună parte din timp, da. Dar sînt discuţii privin întoarcerea mea la Dinamo, în staff-ul administrativ. Nu ştiu exact, o să mai am discuţii cu acţionarii.

- O să-ţi fie mai greu la costum decît pe teren?
- Va fi altceva. Dar e o trecere firească, orice om evoluează. Aşa şi un sportiv.

- Te integrezi în proiectul "Noul Dinamo"?
- Cred că da. La vîrsta mea, sînt foarte tînăr pentru un oficial de fotbal, aşa că sînt un "boboc" la acest nivel. Oricum, proiectul pe care l-a demarat Dinamo va fi extrem de reuşit pentru club, rezultatele se vor vedea curînd. Cred că Dinamo e un model de urmat în fotbalul românesc.

Ar fi vrut să mai joace cu Hîldan

- O să ai emoţii la final?
- Da, cred că mai multe decît la un meci contra Stelei! Fiindcă voi juca acasă, în Ştefan cel Mare, ultimul meci oficial, toată lumea mă va privi ca pe unul care se lasă de fotbal. Mă va emoţiona să întîlnesc pe teren un jucător care, de exemplu, e la început de drum în fotbal. Probabil, o să am un deja vu cu anumite momente din carieră.

- Şi care ar fi cel mai frumos?
- Au fost multe. Eventurile din 2000 şi 2004, victoriile cu Steaua, atmosfera multor momente de neuitat din campionat şi din Europa, trăirea unor goluri importante. Plus că am avut onoarea să joc cu fotbalişti superimportanţi pentru România şi să fiu antrenat de nume sonore dintre tehnicieni. Dacă încep să dau nume, cred că umpleţi o pagină de ziar.

- După atîtea performanţe cu Dinamo, cum e să retrogradezi cu Brăneştiul?
- Chiar mă gîndeam zilele trecute, cum am început, aşa şi termin! În primul an la Dinamo am fost împrumutat la UTA şi am retrogradat, acum, în ultimul meu an, retrogradez cu Brăneştiul. Mi se pare foarte interesant, poate acesta a fost destinul meu.

- Regrete?
- Hmm, cel mai mare este că nu mai poate fi şi Cătălin Hîldan lîngă noi, la meci. Am mai avut multe necazuri, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi doctorilor că m-au ajutat să le trec, etapă cu etapă.

- Cum crezi că vei rămîne în conştiinţa microbiştilor?
- Ca un fotbalist. Muncitor, pasionat, luptător.


43 de goluri a marcat Petre pentru Dinamo în cele 259 de partide disputate în toate competiţiile

42 de selecţii şi 4 goluri a bifat Florentin Petre pentru echipa naţională

8 trofee a cîştigat Petre cu Dinamo: trei titluri, patru Cupe şi o Supercupă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
l0gan.
l0gan.  •  15 Mai 2011, 15:34
Postat de steaua1986forever pe 15 Mai 2011, 10:32

in ultimii 10 ani? probabil nu ai auzit de Radoi....un jucator cu 10 clase peste tot ce au jucat in ultimii 10 ani la dinamo....

da lupescu mutu m nicolae ai auzit ? astia au mai jucat saraci prin europa: bundesliga il calcio campionate slabe nu se pot compara cu cel din arabia un campionat cu 10clase peste divizia c de la noi :) scuza ma ai si tu dreptate

vanelul
vanelul  •  15 Mai 2011, 10:50

PETREEEE, PETREEEEE, PETREEEEE!!!!!!

liviu95
liviu95  •  15 Mai 2011, 10:47

De cand eram mic il avem idol pe Fl.Petre. De cand a luat banderola de la Hildan(Dumnezeu sa-l ierte). mie personal mi`a placut cum a jucat, cum isi dadea viata pe teren cum alerga. Era un adevarat capitan, un idol. Poate Torje sa ii calce pe urme, ca Balanel alarga fara rost si prost. Bafta Petre pt. viitor si sa revii la Dinamo!!! TE VOM IUBII MEREU!!!! UN DINAMOVIST ADEVARAT

Vezi toate comentariile (10)
Comentează