FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Șocant! Blat relatat în detaliu, cu antrenorul și președintele lui Dinamo pe teren: „Ne-am întâlnit sub pod la Otopeni. S-a lucrat cu un scenariu bine pus la punct”

Florin Prunea a fost căpitanul lui Dinamo la meciul cu Gloria Bistrița
Florin Prunea a fost căpitanul lui Dinamo la meciul cu Gloria Bistrița

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 10:35

Florin Bătrânu (49 de ani, fost fundaș la Dinamo, Poli Timișoara sau Craiova, a vorbit la GSP LIVE despre un meci trucat din Liga 1, dintre Dinamo și Gloria Bistrița.

Meciul la care a făcut referire Bătrânu s-a jucat în sezonul 1997-1998, în etapa a 9-a. Echipa alb-roșie a câștigat cu 4-3, după ce a condus cu 4-0. Fostul fundaș a spus că, înainte de meci, conducători și jucătorii cu experiență de la Dinamo, echipă care îi avea în lot pe Florin Prunea, Florin Bătrânu sau Adrian Mihalcea, au vorbit cu jucătorii și șefii Gloriei Bistrița pentru a truca partida.

VIDEO. Florin Bătrânu, despre blatul dintre Dinamo și Gloria Bistrița

„La toate echipele la care am fost, Dinamo, Craiova, Poli, am trăit meciuri de la care am anecdote. Pot să vă spun una acum, dar nu dau nume. Eram la Dinamo și jucam cu Gloria Bistrița. Trebuia să câștigăm. Dar și victoriile trebuie făcute într-un anumit fel. Nu poți să-ți umilești adversarul, trebuie să placă fanilor, să nu ne accidentăm și nici să nu luăm cartonașe.

S-a lucrat bine, era un scenariu bine pus la punct. Am plecat vreo 4-5 jucători de la Dinamo și ne-am întâlnit cu 4-5 jucători de la Gloria. Ne-am întâlnit sub pod, la Otopeni. Erau și conducătorii acolo. Parcă eram în «Nea Mărin miliardar». Cei la Bistrița jucau la ofsaid. La un moment dat era 4-0 pentru noi. Am ajuns și eu să dau gol, eu fiind fundaș. La pauză se uitau unii la alții. Era penibil, ce să zic!

La un moment dat se făcuse 4-3. Nu, nu trebuia să fie așa. Trebuie să fie un scor normal. În minutul 90, Sebi Moga, care era la Bistrița, a dat bară. Am înghețat cu toții. El nu fusese cu noi sub pod. Dacă se făcea 4-4, cred că se juca până câștigam, asta dacă era un arbitru care era informat. Probabil că și unii dintre arbitri știau. Dar eu nu discutam cu ei”, a declarat Florin Bătrânu la GSP LIVE.

Ce s-a întâmplat la meciul Dinamo – Gloria Bistrița: 4 goluri în 12 minute 

Pe 27 septembrie 1997, în etapa a 9-a, Dinamo primea vizita Gloriei Bistrița. „Câinii” erau antrenați de Viorel Hizo, iar prima repriză a avut o evoluție spectaculoasă. 

Dinamo avea 4-0 la pauză, după golurile marcate de Adrian Mihalcea (28, 40), Daniel Rednic (35) și Florin Bătrânu (37). În repriza a doua, Oană (50), Miszti (61) și Mif (70) au redus din diferență pentru Gloria. Pentru Dinamo jucau în acel meci Florin Prunea, actualul președinte, și Adrian Mihalcea, antrenorul „câinilor”.

„Dacă aș spune că a fost blat, ar trebuie să cred că cei care l-au făcut sunt bătrâni. Dar să conduci cu 4-0 și apoi să faci 4-3? De ce nu s-au oprit 2-0? Un aranjament nu se face la 4 goluri” 
Dumitru Dragomir, președintele de atunci al LPF

„Dacă voiam teatru, mergeam la Nottara”, au strigat fanii lui Dinamo după acel meci, fiind nemulțumiți de ce au văzut pe teren.

Caseta meciului: 

Dinamo: Prunea – Hîldan, Bodea (Fl.Ionescu), Cotora, Tîlvan – Fl. Petre (M.Niculae), Tararache, Fl. Bătrânu, D. Rednic – Mihalcea, Pitu (Grozavu)
Antrenor: Viorel Hizo

Gloria: Câmpeanu – Săsărman, A. Rus, G. Cristea, Miszti – Mif, Dăncuș, B. Nicolae (Costin), Sabo (Cincă) – Moga, Oană (Mușat)
Antrenor: Constantin Cîrstea

VIDEO EXCLUSIV Șocant! Blat relatat în detaliu, cu antrenorul și președintele lui Dinamo pe teren: „Ne-am întâlnit sub pod la Otopeni. S-a lucrat cu un scenariu bine pus la punct”
VIDEO EXCLUSIV Șocant! Blat relatat în detaliu, cu antrenorul și președintele lui Dinamo pe teren: „Ne-am întâlnit sub pod la Otopeni. S-a lucrat cu un scenariu bine pus la punct”
Cronica din ziarul Prosport a meciului
VIDEO EXCLUSIV Șocant! Blat relatat în detaliu, cu antrenorul și președintele lui Dinamo pe teren: „Ne-am întâlnit sub pod la Otopeni. S-a lucrat cu un scenariu bine pus la punct”
Cronica din Gazeta Sporturilor a meciului

Jean Pădureanu, probleme cardice pe bancă

Jean Pădureanu, cel care la acea vreme conducea Gloria, a văzut meciul de pe bancă, alături de antrenorul Constantin Cîrstea. Pădureanu a spus că la finalul meciuului a avut probleme cardiace, pe care le-a pus în seama unor lucruri pe care le avea de rezolvat.

 

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Ziua Independenței sau o nouă perdea de fum? Ultimele vești pe subiectul vânzării clubului: 3 tabere implicate

EXCLUSIV. Dinamo nu îndeplinește condițiile de licențiere » Foștii jucători îi bagă pe „câini” în B!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
spartcapus
spartcapus  •  22 Aprilie 2020, 00:27
Postat de rumunek pe 21 Aprilie 2020, 16:42

Poate ne scrie un articol Domnul Geambașu despre acei ani. Că anii 80 deja i-a rezolvat, Dinamo și Lucescu erau săracii călcați pe cap de echipa familiei Ceaușescu. De aia până în 85 Steaua avea campionate cât Chinezu. Și tot de-aia, pe 23 August 80% din stadionul plin huiduia Dinamo, că toți erau comuniști! De Timisoara ce sa zic, se alătura Craiovei, dușmani istorici ai dinamoviștilor, dar le-au dat camioane de jucatori. Așa cum zicea titlul din ziar, mai lipsea Cămătaru! Și Lucescu, că fără el Cami era doar un atacant valoros, nu mașină de goluri desenate pe tablă. 4-3 sau 4-4, tot un teatru!

Camataru chiar a fost bun, chit ca Eugen Barbu il botezase Haplea in chiloţi! S-a revanşat pe Rasunda!

spartcapus
spartcapus  •  22 Aprilie 2020, 00:19
Postat de dilibau pe 21 Aprilie 2020, 15:56

Și asta vor unii să salveze?! Mormanul de c...orupție în jurul căruia s-au aciuat corifei ai mega-manțocărelilor gen Borcilă, Ceobanni ori Gherțoiu?!... Au murit altele și mai și (UTA, FC Argeș, vechea Craiovă, Steaua, Rapid, etc.), n-o să se facă gaură-n cer dacă trece Dinamo prin divizia a 4-a. Oricum tot spre ea au tras în ultimii ani, așa că n-o să fie mare schimbare de obiectiv.

Asa am zis si eu! O purificare prin liga a 4-a ar fi de bun augur pentru orice club! Mai ales cele care au fost infiintate abuziv direct in prima liga!

creeperno999
creeperno999  •  21 Aprilie 2020, 23:21

Minciuni

Vezi toate comentariile (18)
Comentează