FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO. VIDEO EXCLUSIV Omul care i-a luat un titlu rivalei FCSB vorbește despre momentul din Derby care i-a adus porecla: „Totul a fost premeditat”

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 11:52 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 15:46

Florin Bratu (40 de ani), fost atacant la Dinamo, acum antrenor la Concordia Chiajna, a jucat în derby-uri, a și înscris și a rămas în istorie cu celebra „mitralieră” după victoria din 2008, succes ce i-a luat titlul FCSB-ului.

  • FCSB și Dinamo, cele mai importante echipe din Liga 1, se întâlnesc de la ora 21:00 în Derby de România. Meciul e liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport.

- Salut, Florin! Cum vezi meciul de sâmbătă? FCSB suferă, n-are mulți dintre titulari, Dinamo pare că nu se regăsește încă...
- Așa este, e un meci atipic. Dar tot timpul disputa dintre cele două a stârnit emoție, pasiune. Sunt orgolii la mijloc, suporteri fantastici. Va fi un meci foarte deschis, cu ambiție. Vom vedea goluri. Sper ca Dinamo să câștige!

- Cât schimbă faptul că nu vor avea suporterii alături?
- Fără suporteri pierzi enorm. Suporterii îți dau energie. E un spectacol, iar fără fani e destul de complicat să ai un nivel foarte ridicat. E adevărat că parcă echipele s-au obișnuit în această pandemie. Totuși cred că avem nevoie de suporteri.

- Cum erau pentru tine serile dinaintea unui astfel de meci?
- Personal, mie îmi plăceau meciurile astea. Dormeam cu trac. Dormeam cu o așteptare profundă atunci când întâlneam Steaua, FCSB acum. Mă motiva acest lucru și atunci când intram pe teren dădeam maxim. Mă motivam fantastic cu presiunea.

- Erau, cu siguranță, și jucători care nu puteau suporta presiunea...
- Aveam colegi care clacau, care erau mai emotivi. Fiecare are un altfel de caracter. Încercam să-i motivez cumva, unul avea nevoie de o încurajare, unul de o vorbă mai dură, unul de o îmbrățișare. Tot felul de trucuri care să-i pună pe linia de plutire.

Presiunea fanilor era benefică. Pe mine mă motiva. Mi se făcea pielea de găină când veneau fanii la Săftica. Îmi dădeau o energie bună. Mă responsabilizau pentru ce urma. Știu cât de mult își doresc fanii de la un astfel de meci. Toți gândeam să fim responsabili
- Florin Bratu

VIDEO Florin Bratu: „A fost premeditat totul cu mitraliera. Dacă dădeam gol la cealaltă poartă, nu o făceam”

- Mitraliera. Porecla de după meciul din 2008, când ați trimis titlul la Cluj. Cum a fost?
- O presiune uriașă în săptămâna acelui meci din 2008. Noi veneam după un alt derby câștigat, cu Rapid. Au fost presiuni mari. Steaua din acel moment avea nevoie de minimum un egal. Noi am jucat, aveam echipă foarte bună. Ne-am impus cu 2-1. Atunci a intrat în funcțiune mitraliera. Am dat un gol și o pasă de gol. A fost premeditat tot. În săptămâna dinaintea jocului mă gândeam că dacă voi da gol la poarta dinspre Spitalul de Urgență, știam că acolo sunt suporterii lor și acolo puteam face asta. Dacă se întâmpla la cealaltă poartă, era mai complicat să traversez 100 de metri.

- Cine ți-ai dori să fie mitraliera de această dată?
- Sorescu, Măgureanu, Borcea pot repeta mitraliera. Mi-aș dori să fie un jucător român, care să simtă din plin această victorie cu FCSB. Deși și jucătorii străini sunt valoroși, i-am văzut la treabă. Cred totuși că importantă e victoria, nu cine repetă mitraliera. 

Era important să bați când joci împotriva lui Rădoi, Dică, Ghionea, Goian, Bănel Nicoliță, Lovin sau Paraschiv, toți jucători emblematici. Erau importante victoriile cu ei, erau și mai dulci când aveai astfel de adversari
- Florin Bratu 

FCSB - Dinamo, echipele probabile

FCSB: 99. A. Vlad - 44. G. Enache, 17. I. Cristea, 4. Miron, 3. Panțâru - 20. Vână, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 11. Moruțan, 9. Sg. Buș, 21. Buziuc
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: 33. R. Udrea, 5. G. Simion, 18. Soiledis, 25. Perianu, 28. Pantea, 30. Horșia, 31. Istrate, 40. Cană, 98. D. Man
ABSENȚI: Briceag, (COVID-19), L. Filip, Fl. Coman, Nedelcu, Oaidă (accidentați), Olaru (suspendat)

DINAMO: 1. Mejias - 21. Gonzalez, 66. Puljic, 27. R. Grigore, 18. Isma Lopez- 7. Camara, 5. Răuță, 55. Gol, 22. Sorescu - 17. Nemec, 28. Borcea
ANTRENOR: Cosmin Contra
REZERVE: 33. Hinojo, 6. Ehmann, 10. Valle, 23. I. Șerban, 29. Măgureanu, 30. Fl. Bejan, 31. Fabbrini, 38. Bani, 98. Mihaiu
ABSENȚI: Vl. Achim, Moldoveanu, (accidentați)

FOTO. Cele mai tari imagini din meciurile FCSB - Dinamo

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo:

Puțini au reușit asta în fața lui Gigi Becali » „Câinii” se prezintă la derby-ul de diseară cu un as în mânecă!

Paradoxul istoriei: FCSB e peste Dinamo! Dinamo e peste Steaua!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
breitner
breitner  •  03 Octombrie 2020, 12:14

Mai ales balanel era emblematic (pentru culoare (aproape de albastru) si alergare (se antrena pentru maraton), nu avea nicio tangenta cu fotbalul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează