FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Florin Bratu reacționează, după acuzațiile primite la GSP Live: „Am făcut ceea ce niciun antrenor nu a reușit la Dinamo!”

Florin Bratu a fost cel care l-a debutat pe Florin Vasile în Liga 1 +34   FOTO
Florin Bratu a fost cel care l-a debutat pe Florin Vasile în Liga 1

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 13:28 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 13:47

Florin Bratu, antrenorul vizat de declarațiile făcute de fostul junior dinamovist Florin Vasile la GSP Live, a reacționat în urma acuzațiilor aduse de jucător. 

„Sunt lucruri grave pe care trebuie să le probeze. În primul rând, e lipsă de respect din partea lui. Un antrenor are rezultate prin jucători. Până să ajung eu la echipa U19 , Dinamo n-a câștigat niciun campionat și titlul câștigat e și datorită mie. Nu am uitat de nimeni. Am debutat nouă jucători în mandatul meu, ceea ce nu a făcut niciun antrenor de la Dinamo.”

Florin Bratu: „Trebuia ca Florin Vasile să-i arate clubului Dinamo că m-am înșelat când nu am contat pe el”

Nu e adevărată nici partea cu Torje. Am oprit antrenamentul pentru că eram antrenor, era normal să dau indicații, dar nu am înjosit pe nimeni. E normal să opresc antrenamentul și să ofer indicații. Dacă Florin Bratu a greșit față de el, trebuia să demonstreze că e un fotbalist bun și că va ajunge la nivelul la care au ajuns Ricardo Grigore, Ciobotariu, Ion Gheorghe sau Molodoveanu. Trebuia ca Florin Vasile să-i arate clubului Dinamo că Florin Bratu s-a înșelat când nu a contat pe el. Timpul a demonstrat că nu este așa.  

Mi-aș dori să existe mai mult respect din partea unor jucători care au fost copiii mei de suflet și să lase frustrările și supărările și să încerce să muncească mai mult. Munca înnobilează, munca te face fotbalist, nu talentul”, a spus Florin Bratu. 

Florin Vasile a debutat în Liga 1 sub comanda lui Bratu

Pe 23 mai 2018, într-un meci Dinamo - FC Voluntari 2-0, Florin Vasile a bifat primele minute în Liga 1. Bratu l-a trimis în teren în minutul 70, în play-out-ul câștigat în acel sezon de „câini”. Ulterior, Florin Vasile a mai evoluat și în duelul cu Sepsi (0-0).

Ce a spus Florin Vasile despre Bratu

Când s-a strâns echipa după ultima etapă din anul 2018, când debutasem în play-out cu Florin Bratu antrenor, pe mine nu mă sunase nimeni. Am mers la antrenamnte, se strânsese echipa și vine domnul Trandafir la mine (n.a - George Trandafir, delegat Dinamo), mă ia deoparte și mă întreabă: «Ce cauți tu aici?» Nu mai eram „Rafa”! Începuse să nu mă mai cunoască. Nu mai știa cine sunt, nu mai știa nimic.

Domnul Bratu m-a văzut, dar n-a venit la mine. Apoi, după mult timp, după ce am mai fost pe la birouri, m-am întâlnit cu domnul Bratu și mi-a spus: «Nu mă bazez pe tine, pe postul tău este Dan Nistor și nu am cum să-l dau la o parte». Ca și cum n-aș fi avut nicio șansă la Dinamo. A fost un fel de «Nu te mai vrem, poți să pleci!»

Domnul Bratu s-a ridicat ca antrenor prin noi, prin generația care a câștigat Liga Elitelor. El mereu posta pe Facebook când câștigam vreun meci, așa s-a ridicat foarte mult. Când a ajuns la Dinamo, uitase de noi, își luase puțin aere. A uitat că am fost și noi jucătorii lui și că l-am ajutat. Se vedea prea mare, iar noi eram prea mici. Cred că și de acolo a plecat problema de la Dinamo, de la Bratu.

Făceam niște exerciții de pasare, un traseu. Torje era cam cel mai mare nume din echipă. Nu mai știu cum făcea Torje, pasa cum voia el. Bratu a a oprit antrenamentul și i-a zis: «Piticule, nu așa se lovește mingea!». Îl făcea de râs, îl înjosea în fața celorlalți. Dacă lui Torje îi spunea așa, nouă ce să ne mai zică? Bratu a fost un antrenor mai slăbuț. El nu voia ca Torje sau alții să fie mai tari decât el, voia să fie șeful, avea ideile lui.
 - Florin Vasile, la GSP Live

Florin Vasile, în perioada petrecută la Dinamo. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Florin Vasile, în perioada petrecută la Dinamo. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Florin Vasile, în perioada petrecută la Dinamo. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Florin Vasile, în perioada petrecută la Dinamo. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Florin Vasile, în perioada petrecută la Dinamo. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+30 FOTO

Citește și: 

EXCLUSIV GSP LIVE + VIDEO Un puști cotat de Dinamo la 4 milioane € desființează un antrenor și face acuzații grave la adresa lui unui șef: „Se dădea la mămicile jucătorilor!” + „Dacă ai «cașcaval» gros și o relație, ajungi în Liga 1”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  15 Aprilie 2021, 11:59

...Daca n-ati stiut, asta, Ionut Chirila si ''filozofiile'' lor despre fotbal i-au facut un nume, cit de cit, lui Dinamo!...Prosti si increzuti!...

st.il.
st.il.  •  14 Aprilie 2021, 15:01

Copilul cred că nu minte, dacă nu s-a "integrat" în sistemul mocirlos, era inevitabil să ajungă...nicăieri !...Cât de "replica" lui bratu, asta ține de...bla-bla-bla !...No name.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  14 Aprilie 2021, 14:30

Nicio masa fără peste

Vezi toate comentariile (5)
Comentează