FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Florin Bratu acuză: „Nistor mi-a destabilizat vestiarul la Dinamo! E posibil să fi fost o lucrătură”

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 30 iunie 2021 20:34

Florin Bratu (41 de ani), invitatul săptămânii la „Prietenii lui Ovidiu”, nu poate uita că a fost demis de la conducerea „câinilor” după un schimb de replici cu Dan Nistor, care era ”supărat că n-a fost lăsat să plece la FCSB”. Îl acuză acum pe mijlocașul Craiovei că a transmis mesaje negative în vestiar și i-a stricat atmosfera la echipă. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florine, pe tine până la urmă de ce te-au dat afară?

- După ce a fost episodul acela cu Nistor. El primise o ofertă de la FCSB, mie mi-a spus că vrea să plece la FCSB. I-am spus că o să vorbesc cu domnul Negoiță, dar n-a fost lăsat să plece. Trei săptămâni a fost supărat, supărat, nemulțumit în vestiar, a trimis un vibe negativ jucătorilor. După două meciuri în care n-am câștigat cu Astra și cu Craiova s-a pus problema schimbării mele. Am avut și un ultimatum dat de domnul Negoiță la Iași, unde am pierdut 0-1, atunci când Nistor a greșit la gol, când a pierdut mingea. Am pierdut acel meci, după care eu am dat unele declarații.

- Practic, acele declarații te-au costat!

- Trebuia să-mi apăr munca. Eu avusesem înainte de meci o discuție cu Nistor. "Dane, dacă nu poți să dai maximum, nu ești concentrat și te gândești la FCSB, mai bine nu te bag". "Nu, Mister, că sunt bine, vreau să joc". "Bine, joci, dar dacă nu câștigăm, domnul Negoiță a spus că va lua măsuri. Adică o să schimbe antrenorul...". 

După meci am spus că el s-a gândit foarte mult la oferta de la FCSB, că mi-a destabilizat vestiarul, că transmitea unele mesaje jucătorilor tineri și asta a fost. Cei din conducerea clubului mi-au reproșat că nu trebuia să dau acele declarații și că niciodată nu se va pune în balanță antrenorul cu jucătorul, că tot timpul jucătorul va avea de câștigat.

- Crezi că ai fost lucrat?

- E posibil să fi fost o lucrătură, dar nu neapărat voită. A fost o lipsă de implicare sută la sută. A fost o atmosferă nepropice pentru a câștiga. Când ești nervos, te gândești doar la transferuri și la bani, e complicat să-ți iasă lucrurile, să ai mintea limpede și să ai un progres. Nu era un moment în care să schimbi antrenorul. 

Eu știam ce aveam de făcut ca să se liniștească apele... Eu am dat 200% la Dinamo și am fost foarte dezamăgit. Am suferit mult! Nu-mi pare rău că am venit la Dinamo. Era unul din visurile mele, îmi pare rău că nu mi-au dat mai mult credit.

- Negoiță crezi că a avut ultimul cuvânt?

- Probabil că da. Oricum, am văzut că a făcut niște declarații acum câteva luni că niciun antrenor de la Dinamo în ultimii ani nu a pus bază pe tineri. Total dezamăgit! A uitat ce-a discutat cu mine, din păcate. Eu sunt singurul antrenor care a promovat tineri la Dinamo. În masă! Atenție, în masă! Mă așteptam să spună asta Negoiță, dar poate a uitat.

- Dar cine te-a anunțat că ești dat afară?

- Bălănescu. A fost respectuos. "Până aici a fost, trebuie să găsim o soluție ca să reziliem contractul". Însă cred că s-au debarasat prea repede de mine...

Stau din noiembrie, dar au mai fost unele discuții. Vreau să mă întorc și sper ca luna viitoare să încep treaba. Sunt discuții din Liga 2 din România, dar e și un interes din străinătate, o țară aproape de noi. Iubind această meserie, nu m-am uitat să văd unde sunt echipele pe care le-am antrenat până cum. Am luat-o ca pe o provocare și am vrut să lucrez
Florin Bratu

Am văzut declarațiile antrenorilor mari. Klopp a spus când a semnat cu Liverpool: «Le-am cerut ca în primii trei ani să nu-mi ceară nimic». La noi, în România, dacă se poate să semnezi azi și să ai rezultate de ieri este formidabil! Nimeni nu are nicio baghetă magică, nu poți să faci cu ea prin vânt... Când lucrezi cu omul este complicat. Îți trebuie timp și răbdare
Florin Bratu

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU FLORIN BRATU

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV „Bombă” pe piața media din România » „Naționala” pleacă de pe Pro TV! Cine va transmite meciurile în următorii 4 ani

EXCLUSIV „Mă simțeam ca într-o cușcă, beam zilnic două sticle de vin, dar nu caut scuze” » Marius Onofraș, dezvăluiri brutale din perioada FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
terente1
terente1  •  01 Iulie 2021, 06:29

bratu nici nu e antrenor

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  01 Iulie 2021, 06:20

La ce lot national trebuie sa ajunga *** asta de antrenor? Hai sa fim seriosi, cred ca este un articol platit. Bratu a fost dat afara de peste tot, indiferent daca era sau nu si Nistor prin preajma.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează