FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Florin Costea mai are de tras pînă să revină la forma pe care a avut-o la Craiova, înainte de operaţie

Florin Costea
Florin Costea

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 21:36

Olteanul se opreşte în timpul antrenamentelor, epuizat. Continuă cînd ţipă Ilie şi se chinuie să reziste pînă la final


Steaua e singura echipă din România care face antrenamente de presezon la mijlocul campionatului. Sprinturi, alegare cu diverse obstacole, intensitate ca de stagiu austriac în luna iunie. Ilie Stan crede că aşa poate să ridice capacitatea de efort a jucătorilor lui. Există însă şi un caz special, Florin Costea.

Olteanul nu-şi ameliorează calităţile fizice, el arată la Săcele ca Sylvester Stallone în Rocky, cu tricou roş-albastru în locul unui hanorac de boxer. Adică e un om care încearcă să revină la nivelul pe care-l avea odată ca profesionist. Are ambiţie, mai simte poarta şi acum, dovadă golul decisiv dat Oţelului, dar, şi-aşa, încercarea lui înseamnă mult chin. Cîteodată, insuportabil.

Antrenorul ţipă ca la o cursă de 100 de metri, doar că "Bolt" Costea se opreşte în faţa primului gard din şir, blocat complet, cu toţi colegii în spatele lui! Stan insistă: "Hai, Florine, haide! Hai, Florine, că poţi!". "Nu, nu mai pot! Nu mai pot s-o iau de la capăt!". "Ba da, mă, poţi! Hai, continuă!". Trage de el, sare gardurile în sprint, trece şi de o serie de jaloane.

Exerciţiul îi permite să continue în mers, epuizat complet. Ilie îl simte demoralizat, supărat şi el că a fost doborît de probabil cel mai tare antrenament de cînd s-a operat la genunchi: "Vezi, mă? Ţi-am zis eu că ai forţă? Bravo! Asta îţi trebuie ţie! Da' trebuie să le faci p-astea neapărat!".

Florin îşi revine şi mai găseşte energie pentru antrenamente viitoare abia la finalul chinului, cînd zeci de copii aleargă spre el să se pozeze, ţipînd de la distanţă: "Costea! Costea!".

Tătăruşanu separat
Stan a primit ieri două veşti bune. Doi dintre jucătorii care au acuzat probleme medicale, Emeghara şi Mihai Costea, au revenit la antrenamente şi vor fi buni de joc pentru meciul din etapa următoare, de la Vaslui. În schimb, Tătăruşanu, chiar dacă a fost luat în stagiul de la Braşov, s-a antrenat aseară separat, făcînd doar exerciţii speciale pentru gleznă (foto). Revenirea lui în echipă nu se va produce mai devreme de finalul lunii.

Chirie de 25.000 de euro
După ce a bătut palma cu reprezentanţii Primăriei, şefii Stelei vor semna săptămîna viitoare contractul de închiriere a Arenei Naţionale pentru a disputa acolo derby-ul cu Rapid. Suma pe care Steaua o va plăti drept chirie va fi de 25.000 de euro, iar pentru partida cu Rapid s-a stabilit să fie deschis stadionul în întregime, nu doar un inel. Preţurile pentru tichete vor fi stabilite zilele următoare.

"Lucas va fi numărul 1 în România"
Preşedintele Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, a comentat ieri interesul Stelei pentru jucătorul echipei sale Lucas Garcia (23 de ani). "El a venit de pe plajă şi încă nu e pregătit fizic. Cînd va fi, va deveni fără discuţie cel mai bun fotbalist din Liga 1. Îl vrea Steaua, dar vom discuta la iarnă, el are contract cu noi pe 5 ani", a spus "Pinalti".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
stelistu.da.aur_
stelistu.da.aur_  •  07 Octombrie 2011, 15:42

halele,mo poi sa vezi cand sio reveni senioru sa te ti ca nu ne mai face fata niminea in tara asta nici dinamovisti nici rapidisti poate barcelona ca iei ieste cei mai buni dan lume1 abea astept!

illiebalaci
illiebalaci  •  07 Octombrie 2011, 14:01

In mod normal, la orice club care se respecta, in cazul cand un jucator are o accidentare mai grava medicul se ocupa de tratament. operatie daca este cazul. Cand si-a terminat medicul treaba, intra in actiune fizioterapeutul care tot de medicina sportiva tine .. Asta face cu sportivul e ercitii de recuperare si atat. Cand sportivul este 100% sanatos urmeaza preparatorul fizic care lucreaza cu el pe partea atletica sa-l aduca la parametrii cerurti pentru un meci de fotbal. De abia acum urmeaza antrenorul care stie ca e poate baza pe jucator o repriza sau doua in functie de ce zice preparatorul fizic. Dar la noi merge cu "hai ba ca se poate" fara teste fara nimic...

jan.della.gazmetan
jan.della.gazmetan  •  07 Octombrie 2011, 12:15

Rromii au in general, ca natzie, ca principale probleme psihice Lenea si Puturoshenia. Astuia ii trebuie sedinte la psiholog care sa il determine sa MUNCEASCA. Oricat de talent ai fi, fara munca nu faci nimic. Fara munca, nici macar scripca sau tzambalul nu se prind de tine.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează