FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile despre obiceiul unui patron milionar din Liga 1: „Era degradant!” + „Noi, jucătorii, făceam chetă și plăteam”

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 decembrie 2022 12:26 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2022 12:43

La „Prietenii lui Ovidiu”, Florin Lovin a vorbit despre perioada în care a fost jucător în România. Despre relația pe care a avut-o cu Dumitru Sechelariu, Gigi Becali și Ioan Niculae. Dă detalii despre perioada de la FCSB și Astra și dezvăluie episoade neștiute din cariera sa de profesionist.

După ce-a pus ghetele în cui, Florin Lovin n-a fost atras de mirajul antrenoratului, ci și-a construit propriile afaceri. În urmă cu 11 ani și-a deschis primul magazin on-line pentru vânzarea ghetelor de fotbal, afacere pe care a vândut-o unui concern internațional, devenind manager general pe România. Apoi a intrat pe piața imobiliară și a inaugurat la Bacău mai multe apartamente de lux.

- Florin, ai lucrat cu o mulțime de patroni cunoscuți.
 - Cu Sechelariu, cu Gigi Becali și cu Ioan Niculae. Și am fost extrem de aproape să lucrez cu Porumboiu și cu Ștefan.

- Cu Sechelariu a început drumul tău în fotbal, cum a fost ca patron?
- Fiecare privește din punctul său de vedere oamenii. Pe mine Sechelariu m-a ajutat de când eram copil. M-a crescut, m-a protejat. Protejații lui la echipă eram eu, Andrei Cristea și David Daniel, care a plecat între timp în America. Era un tip foarte euforic în momentele de glorie și chiar foarte cumpătat în momentele rele și grele ale echipei. A fost un om deosebit pentru mine. Nu doar că a băgat foarte mulți bani în fotbal, dar s-a dedicat total.

- Crezi că e dificil să fii patron?
- Eu nu pot să-i numesc așa. Nici baroni sau stăpâni. Dar erau văzuți de toată lumea că protejau orașul și-l făceau să crească. Asta a fost una dintre calitățile lui Sechelariu. Eu mi-l aduc aminte doar pentru lucrurile frumoase, chiar dacă am suferit din cauza relației pe care a avut-o cu Gigi Becali. Am avut un contract foarte dubios!

- Adică?
- Eu și Baciu aveam o clauză că în orice condiții ne despărțim de Steaua, chiar dacă mă lasam de fotbal sau dădea mașina peste mine pe stradă, Steaua trebuie să plătească 500.000 de euro Bacăului. Am avut oferte de 700-800 mii de euro refuzate de Becali din acest motiv. La transferul meu la Munchen, oficializat cu 600.000 de euro, 500.000 s-au dus la Bacău, Steaua a rămas doar cu o sută de mii.

- Apoi a venit transferul la Steaua.
- Visul oricărui copil era să ajungă la una dintre cele trei echipe din București sau la Craiova. Asta erau idealurile când te apucai de fotbal. Steaua era echipa copilăriei mele. Când am plecat de la Bacău nu luasem vreo trei luni banii și am zis că vin la Steaua și-mi iau banii. Eh, aici nu i-am luat cinci luni. Că avea Gigi ceva probleme. "Doamne, când se mai aliniază și pentru mine planetele?", mi-am zis. A fost o perioadă grea, iar pentru mine la început chiar a fost mai greu să joc.

- Când ai venit cu ce-ai avut tu mai bun?
- La meciul cu Valencia, la câteva luni, când am dat gol din penalty și de acolo am prins încrederea necesară să merg numai înainte. Oricum, după fiecare meci Becali se lua de mine. Țin minte că i-a și zis lui Walter Zenga la un meci la Galați: "Dacă-l mai bagi pe Lovin, te dau afară". Chiar am suferit la început, însă după m-a ajutat foarte mult și m-a apreciat. Am fost un jucător muncitor și niciodată nu m-am crezut mai mult decât eram.

- E adevărat că Pițurcă te-a refuzat la Steaua?
- Da! MM m-a propus lui Pițurcă, dar m-a refuzat, nefiind jucătorul pe care-l dorea. A venit Zenga între timp și la cinci zile după ce-a plecat Pițurcă de la Steaua eu am semnat.

- Ai lucrat și cu patroni zgârciți?
- Ca să fii zgârcit trebuie să ai bani. Noi am câștigat la Astra campionatul cu Ioan Niculae în închisoare. La fel cum l-a luat și Steaua cu Becali în închisoare. Secretul e să ai patronul în închisoare. Ha, ha, ha!

- Chiar, Becali dădea ordine și atunci?
- Cinci ani la Steaua eu n-am văzut niciun episod în care să vină Gigi să spună să joace X sau Y. Poate la începutul campionatului mai spunea că vrea să vândă pe cineva. Niciodată în cinci ani n-a intrat în vestiar. După ce-am plecat noi, a intrat peste Bergodi la pauza unui meci, când a fost și un scandal. Chiar dacă-l mai vorbim și de rău pe domnul Becali pentru că are multe defecte, trebuie să-i scoatem în evidență și lucrurile bune. Este singurul patron pe care eu l-am avut și nu a certat echipa. Venea mereu cu atmosferă pozitivă și bună. El la televizor are o altă față decât atunci când vorbește cu jucătorii.

- Niculae cum era? La fel ca Becali? 
- Eu pe Ioan Niculae l-am prins la o singură ședință și am fost siderat. Luasem campionatul cu dânsul în închisoare. Avem unele prime trecute în contract, dar trecuseră vreo două, trei luni de când nu ne luaserăm banii. La prima discuție pe care am avut-o cu el, după ce-am luat campionatul, a venit în vestiar și n-a pomenit nimic de campionat. Ne-a luat cu: "Bă, voi mai aveți chef să jucați fotbal?".

- O atitudine la care nu te așteptai?
- Am luat-o ca atare, dar a fost urât. Iar cel mai urât din perioada Astra a fost când știai că patronul e milionar și angajații clubului erau neplătiți de 10 luni, având 1.200 de lei pe lună. Noi, jucătorii, făceam chetă și le plăteam salariile. Ceea ce este degradant pentru numărul 1 într-o firmă.

CITEȘTE ȘI:

„Hai să vorbim pe șleau!” » Adrian Mititelu a cedat în direct: „În ce țară trăim?! N-am intrat cu mitraliera pe stadion, n-am vrut să omor pe nimeni!”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Hai să vorbim pe șleau!” » Adrian Mititelu a cedat în direct: „În ce țară trăim?! N-am intrat cu mitraliera pe stadion, n-am vrut să omor pe nimeni!”
Giovanni Becali a fost arestat la Bogota: „M-am bătut în aeroport cu poliția! 7 frați pentru 7 surori. Bătaie, bătaie!
POVESTIRE
Giovanni Becali a fost arestat la Bogota: „M-am bătut în aeroport cu poliția! 7 frați pentru 7 surori. Bătaie, bătaie!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  25 Decembrie 2022, 12:36
Postat de balotelli pe 24 Decembrie 2022, 20:13

EROUL" LOVIN" - cazul "Bricheta" - 2008. Dacă tot vrea să-și aducă aminte de ceva 'degradant', să se gândească la modul în care-și împingea colegii de la spate, implorându-i practic să părăsească terenul după ce l-a 'convins' pe Deaconu să oprească acel meci. Dar când prestezi 5 ani pentru Becali, probabil ești cel mai în măsură să vorbești despre 'experiențe degradante'.

scenariu.. esti la munca si eu iti trantesc ceva de cap! mai ramai sau iti iei jucariile si pleci? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balotelli
balotelli  •  24 Decembrie 2022, 20:13

EROUL" LOVIN" - cazul "Bricheta" - 2008. Dacă tot vrea să-și aducă aminte de ceva 'degradant', să se gândească la modul în care-și împingea colegii de la spate, implorându-i practic să părăsească terenul după ce l-a 'convins' pe Deaconu să oprească acel meci. Dar când prestezi 5 ani pentru Becali, probabil ești cel mai în măsură să vorbești despre 'experiențe degradante'.

Moshu
Moshu  •  24 Decembrie 2022, 19:18

Mnda,asa-i trebuie lui Ioan Niculae,daca nu mai plateste taxa,"o ia in freza" ! Sa fie sanatos !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează