FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGI1, DOLCE1, GSP.RO

Florin Prunea despre subiectul care arde: ”Știu că ieșenii vor ține tot cu Steaua”

Florin Prunea are un salariu de 7.000 de euro pe lună la Iaşi
Florin Prunea are un salariu de 7.000 de euro pe lună la Iaşi

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2016 00:00

Președintele lui Poli Iași, Florin Prunea, face o avancronică deschisă a meciului de mâine cu liderul, vorbește despre situația delicată de la club și trece în revistă subiectele zilei din Liga 1.

Pentru Florin Prunea, istoria personală a partidelor cu Steaua e o colecție de dispute care pe care. Jucător la Dinamo, Craiova sau Cluj ori conducător în Ștefan cel Mare, la Astra și la Iași, fostul internațional cu pedigree de "câine" a traversat fiecare partidă cu rivalii din Ghencea ca pe meciul vieții.

Un episod special însă și-l aduce aminte în prima secundă când vine vorba despre disputele cu Steaua: incendierea peluzei roș-albaștrilor de către fanii dinamoviști.

"Nu am dreptul să-i judec, dar, dacă m-aș pune în pielea suporterilor, probabil că acela e un moment de neuitat pentru galerie. Eram căpitan, stăteam la mijlocul terenului cu Lăcătuș, care purta banderola Stelei, și ne uitam amândoi la ce se petrece în tribune. Nu ne venea să credem!", spune Prunea.

"Sper că fanii se vor suci dacă jucăm de la egal la egal cu liderul"
Acum, recunoaşte că, din 2011 încoace, de când e preşedinte la Iaşi, rezultatele directe cu Steaua nu sună bine: 3 remize şi 6 eşecuri în campionat, Cupa României sau Cupa Ligii. Dintre acestea, în Copou, un egal şi 4 înfrângeri!

"Au fost însă mereu partide echilibrate, iar în minte îmi vine imediat ultima etapă din vara lui 2015, când am făcut 0-0 la Iaşi, iar Steaua a luat titlul doar pentru că ASA a pierdut acasă cu Oţelul. A fost trist atunci că un stadion întreg ne-a huiduit că nu ne dăm la o parte", se confesează şeful lui Poli.

Evident, e celebrul moment în care Prunea se burzuluia în faţa camerelor TV: "E inadmisibil să fii înjurat pe teren propriu! Iaşiul a fost umilit de propriii suporteri!".

N-are dubii însă că episodul se va repeta şi duminică seara: "Nu cred că lumea a învăţat mare lucru din contextul respectiv. În zona Moldovei sunt foarte mulţi fani stelişti, e normal pentru un club cu tradiţie, dar sper că spectatorii se vor suci dacă vom juca de la egal la egal cu liderul campionatului".

"La Golubovici nu e lipsă de valoare"

Şi mizează din nou pe un meci pe muchie de cuţit contra roş-albaştrilor: "Şi noi avem aceleaşi probleme în campionat ca şi Steaua, dar o asemenea partidă te motivează altfel. Eşti în prim-plan, toţi ochii stau pe tine, iar dacă reuşeşti să fii la nivelul întâlnirii, îţi creşte şi cota".

Aşteaptă o răbufnire a lui Cristea, care, la revenirea după accidentare, n-a mai înscris niciodată în ultimele trei jocuri din L1, după un start curajos de sezon, cu două goluri în primele trei runde: "Andrei a avut şi la Cluj vreo două ocazii mari, a izbutit să marcheze miercuri în Cupă şi va veni momentul când o va face şi în campionat. Iar cu Steaua va fi probabil şi o ambiţie specială din partea lui!".

Nu subestimează perioada groaznică a lui Golubovici, pe care Becali l-a adus în vară de la Poli cu statut de jucător liber. Bosniacul a înscris doar o dată pentru Steaua, la 1-1 cu Zurich, acasă, în grupele EL, departe de aşteptările golgeterului pe care-l inventase Iaşiul.

"La el nu e lipsă de valoare, ci o problemă de adaptare la stilul Stelei. Jocul de la Poli îl avantaja, aduceam mereu mingea în gura porţii, dar la Steaua nu mai e acelaşi lucru şi de aceea a intrat în această eclipsă de goluri", crede Prunea.

Dar îl dă exemplu pe Bojan: "E un sportiv şi un om admirabil, de la care tinerii jucători au ce să înveţe. Modul cum îşi tratează meseria, felul în care se antrena şi se comporta cu colegii, toate mi-au arătat că e un băiat de nota zece! La Iaşi şi-a făcut datoria admirabil!".

"Orice i se poate reproşa lui Reghe, dar nu şi că nu munceşte!"

Se aşteaptă ca, pe fondul crizei din Ghencea, capul lui Reghecampf să cadă în cazul unui eşec în Moldova? "Nu cred că postul lui e în pericol, fiindcă era previzibil să ai anumite probleme dacă aduci jucători în plin campionat. Ţi-au plecat Chipciu, Stanciu, ai adus alţi trei, patru oameni, aşa că îţi trebuie răbdare să le pui în valoare calităţile pe genul de joc al Stelei. Oricum, orice i se poate reproşa lui Reghe, dar nu şi că nu munceşte! Când va cristaliza însă acest grup, va defila în campionat!".

Nu ascunde că vizita Stelei prinde Iaşiul într-un moment foarte complicat pentru soarta viitoare a clubului: "Din ce simt, viitorul se anunţă sumbru, dar n-aş vrea să amestecăm partea sportivă cu cea financiară. Ne-am mai plătit din datoriile către stat, fiindcă nu vrem să lăsăm bulgărele să se rostogolească şi apoi să nu-l mai putem opri. Am achitat şi un salariu şi jumătate restant către echipă, a mai rămas de plătit o lună din urmă. Eu voi fi însă mereu alături de fotbalişti, care ştiu bine că manualul de licenţiere obligă cluburile să vină cu datoriile la zi la 30 decembrie, aşa că aşteaptă fiecare acest termen pentru încasarea tuturor banilor".

Şi un final matematic: "Oricum, Poli s-a autofinanţat în ultima perioadă, iar băieţii şi-au plătit salariile prin efortul lor, fiindcă în club au intrat vreo două milioane de euro numai din drepturile TV şi bonusurile de participare în Europa League. Ţinând cont că bugetul lunar de salarii la noi este de 90.000 de euro, calculaţi cât înseamnă pe 12 luni şi o să constataţi că au mai şi rămas bani la dispoziţie".

"Au furat premeditat de la Poli"

Prunea trăieşte la Iaşi înconjurat de mulţi contestatari din fotbalul local: "Nu mă sperii aşa uşor. De fapt, sunt oameni care n-au făcut nimic toată viaţa lor. Dacă ies din oraş, se rătăcesc! Atâta vreme cât au activat în club au ţinut premeditat echipa în liga secundă pentru a mai fura fonduri publice. Pentru ei, Poli era doar un sac de bani fără fund! Nu i-a interesat performanţa. În cinci ani, eu am reuşit însă cu sume foarte mici să fac o treabă bună împreună cu jucătorii şi antrenorii. Sigur, au mai existat şi greşeli, dar, una peste alta, cred că sunt pe plus".

" Mutu a greşit că l-a atacat pe Andone"

Prunea crede că directorul general al lui Dinamo, Adrian Mutu, a greşit când a ieşit în public cu declaraţii împotriva lui Andone: "Un conducător n-are voie să facă aşa ceva! Nu ştiu ce are el în fişa postului, dacă are mai mult atribuţii pe partea financiară, însă s-a aruncat cam repede la adresa antrenorului. În momente grele, un manager trebuie să fie în spatele tehnicianului, să-l sprijine, să-l protejeze. Sunt convins că acum îi pare rău pentru cum s-a comportat, mai ales că e abia la începutul meseriei".

"Ar fi păcat ca Poli să ajungă să se desfiinţeze. Echipa de fotbal e un simbol al oraşului şi nu cred că va fi iertat oricine îşi va lega numele de o asemenea eroare"
Florin Prunea

Despre...
...CSU Craiova: "Arată bine primul 11, dar dacă li se accidentează sau au suspendaţi doi, trei jucători, n-au rezerve la nivelul titularilor. Nu cred că pot emite pretenţii la titlu din acest motiv"
...tânărul preferat din L1: "Îmi place foarte mult Rotariu. Dacă ar fi reuşit să joace cu Dinamo şi cupe europene, l-ar fi ajutat să sară mai repede la naţională şi să aibă altă deschidere către fotbalul mare. Dar e un fotbalist cu calităţi remarcabile"
...posibila mutare la Dinamo: "Vorbesc săptămânal cu Ionuţ Negoiţă. Îl respect pentru ce a făcut la Dinamo, ne ştim de mulţi ani şi i-am mulţumit mereu că-mi reînnoieşte oferta în fiecare sezon. Deocamdată, am un contract ferm la Iaşi, după care vom vedea ce va fi"

2011este anul din care Florin Prunea se află în fruntea clubului din Iași: în mandatul său, Poli a ajuns în premieră în cupele continentale în actuala ediție a Europa League

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Octombrie 2016, 11:33
Postat de sadiku pe 29 Octombrie 2016, 09:54

Toti nespalatii tin cu fcsb

Asa e! Cu FCD1948B tin doar spalatii. La creier...

ulen21
ulen21  •  29 Octombrie 2016, 11:30

ba fraierilor vedeti ca sunt moldoveni dinamovisti,rapidisti,craioveni asa ca ciocu mic cu steaua! Daca e vorba de proportii e altceva,nu stiti decat sa injurati si sa va afisati frustrarile pe sit-uri!

blatistu49
blatistu49  •  29 Octombrie 2016, 10:02

ptr moral un blat pe cinste sa se faca de ris la ZURICH o echipa modesta de;liga2a

Vezi toate comentariile (5)
Comentează