FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Cum a ajuns fostul campion al Ligii 1 la Rapid: „«Bună seara, sunt George Copos». Am închis, am crezut că e o farsă”

Florin Șoavă, în plan îndepărtat // foto: Imago Images
Florin Șoavă, în plan îndepărtat // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 09:50 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 11:02

Florin Șoavă (43 de ani), campion în Liga 1 alături de Rapid în 2003, a povestit la GSP Live modul în care a ajuns să evolueze pentru echipa din Giulești.

În 2001, fostul fundaș central a semnat cu Rapid după doi ani petrecuți la FC U Craiova. La clubul alb-vișiniu, Șoavă a ajuns să câștige 4 trofee: un campionat (2003), o cupă (2002) și două supercupe (2002 și 2003). Invitat la GSP Live în această dimineață, Șoavă a povestit cum a ajuns să semneze cu clubul patronat de George Copos.

Florin Șoavă povestește cum a ajuns la Rapid: „M-a sunat Copos, am rămas blocat”

„Era George Copos patron, iar la noi la Craiova erau Flavius Stoican, Bărcăuan, Sava, care mai sunau jucători, spuneau că sunt de la ziare și susțineau că au diverse nume, ca să facă o caterincă. Într-o seară eram într-un cantonament și mă sună număr privat. Am crezut că cineva vrea să facă o farsă. 

«Bună seara! Florin Șoavă? Sunt George Copos, patronul de la Rapid București». Am rămas blocat, m-am gândit: «aoleu, e unul dintre vagabonzii ăștia». Am închis telefonul. Nu trec 1-2 minute, sună iar telefonul. «Florin, nu mai închide telefonul, sunt George Copos». I-am cunoscut vocea, mi-am dat seama că el e. 

M-a întrebat dacă vreau să vin la Rapid, atunci nu era o perioadă foarte bună la Craiova, deși îmi dorisem foarte mult să ajung la Universitatea am simțit că e momentul să fac un pas mai departe, să urc. Am mers la Rapid, diferența era enormă între Capitală și provincie. Am prins 3 ani superbi, cu jocuri bune, rezultate interne foarte bune”, a spus Șoavă în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan. 

Am câștigat titlul, două Supercupe și Cupa României, a fost cea mai bună perioadă din istoria Rapidului.

Într-o carte, domnul Giovanni Becali m-a inclus și pe mine în cel mai bun 11 din istoria Rapidului ca mijlocaș central, ceea ce a fost o mare onoare pentru mine.

- Florin Șoavă 

Cum a ajuns fostul campion al Ligii 1 la Rapid: „«Bună seara, sunt George Copos». Am închis, am crezut că e o farsă”
Florin Șoavă, în alb, la Rapid // foto: arhivă GSP

Cum a ajuns Florin Șoavă la Spartak Moscova 

După 3 ani petrecuți la Rapid, Șoavă a făcut pasul la Spartak Moscova în 2004. Și povestea acestui transfer este una amuzantă.

„Mi-am amintit cum a fost transferul la Spartak. Priveam un meci de Champions League jucat de Juventus. Domnul Giovanni suna tot timpul cu număr ascuns. Pe la 10 și ceva seara mă sună: «Florine, mâine îți iei pașaportul, la ora 09:00 ești la mine la birou». Apoi mi-a închis telefonul. Nu am apucat să zic nimic. Am mers, m-a întrebat dacă vreau să merg la Moscova. «Phew, cum - Doamne, iartă-mă! - să nu?!» 

Până s-a pus viza, s-a făcut ora 15:00, am plecat cu dânsul și cu Gică Popescu. Am ajuns acolo, am mers la masă, am vizitat puțin orașul și îi zic: «Domn Giovanni, se face 12 noaptea, se închide perioada de transferuri». «Stai liniștit, băiatul lu' tata, nu e problemă», a răspuns. Am ajuns la birou cu vreo 10 minute înainte de miezul nopții, cam așa, și m-a întrebat pe cât vreau să semnez. 

«Pune, bre, 5, să mă dea ei afară dacă e nevoie». Am avut 5 ani, dintre care 3 ani jumătate la Moscova, jucând titular în peste 90% dintre meciurile echipei. Adaptarea în Moscova nu a fost grea, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. 

Un oraș superb, o echipă de nivel Champions League, condiții extraordinare, a fost totul la superlativ. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm campionatul, am terminat pe 2 pentru 3 ani la rând”, a declarat Florin Șoavă. 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cum a fost „amețită” FCSB din 3 pase: „Șut și Miron, eliminați ușor”

Cornel Dinu: „Un apropiat de FCSB a recomandat pariul «2 pauză, 1 final» cu FC Botoșani. A luat 120 de milioane, era să cad de la masă!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
iung811
iung811  •  23 Noiembrie 2021, 17:08
Postat de chronic_6_0 pe 23 Noiembrie 2021, 11:05

a se intelege ca un jucator sub contract era sunat direct de patronul unui alt club fara nici cel mai mic stres.....

Culcă-te la loc ca esti praf!!!

talpaiadului
talpaiadului  •  23 Noiembrie 2021, 14:49

"Într-o carte, domnul Giovanni Becali m-a inclus și pe mine în cel mai bun 11 din istoria Rapidului ca mijlocaș central, ceea ce a fost o mare onoare pentru mine." Cartea aia fost scrisa la repezeala de catre un ziarist, in timp ce Giovanni era in concediu la Poarta Alba...

chronic_6_0
chronic_6_0  •  23 Noiembrie 2021, 11:05

a se intelege ca un jucator sub contract era sunat direct de patronul unui alt club fara nici cel mai mic stres.....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează