FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Tănase, golgeter all-time! Ce performanță a reușit pentru FCSB

Florin Tănase, 26 de ani, mai are contract cu FCSB până în iunie 2023
Florin Tănase, 26 de ani, mai are contract cu FCSB până în iunie 2023

Articol de , , - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 13:37 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 14:38

Cu „dubla" reușită împotriva Clinceniului, Florin Tănase (26 de ani), decarul lui FCSB, a ajuns la 21 de goluri marcate, cel mai înalt nivel în toată istoria grupării lui Gigi Becali.

  • Claudiu Răducanu și Rusescu au atins și ei aceeași bornă, dar din mai multe meciuri disputate, în vreme ce actualul căpitan mai are de jucat în 8 etape

Indiferent dacă va câștiga sau nu titlul, sezonul actual va rămâne, cu siguranță, unul de referință în istorie pentru FCSB. Are în lotul actual un fotbalist care a devenit numărul 1 în topul marcatorilor all-time în existența de peste 18 ani a clubului condus de Gigi Becali. Florin Tănase a depășit, după „dubla" din confruntarea cu Academica Clinceni, cota de 20 de goluri marcate într-un campionat.

Nu doar că e pe primul loc în clasamentul la zi al Ligii 1, dar e primul și în tot ceea ce a avut FCSB din ianuarie 2003 și până în prezent. Erau doi jucători care reușiseră să depășească bariera de 20 de goluri. Claudiu Răducanu, în 2003, dar și Raul Rusescu, în 2012-2013.

Florin Tănase mai are 8 meciuri de jucat pentru FCSB în acest sezon

Ei s-au oprit la 21 la finalul sezonului, în vreme ce Tănase e acum peste ei fiindcă are același număr de goluri, dar reușite în mai puține jocuri disputate. În plus, are șansa de a-i depăși fiindcă mai sunt nu mai puțin de 8 etape de disputat.

Sub Tănase sunt nume extrem de grele, care au îmbrăcat tricoul roș-albastru și care au fost marcatori pursânge: Dică, Bogdan Stancu, Kapetanos, Keșeru, Gnohere!

7 aniau trecut de când Tănase a debutat în Liga 1; s-a întâmplat în februarie 2014, în meciul Dinamo - Viitorul 1-2

Radiografia marcatorilor celor 18 sezoane petrecute de FCSB în Liga 1

Florin Tănase, golgeter all-time! Ce performanță a reușit pentru FCSB

Tănase este, de departe, la cel mai bun sezon din carieră. În precedentul în care marcase de cele mai multe ori îmbrăca tricoul Viitorului, în 2015-2016, când a înscris de 15 ori, deși avea doar 21 de ani. Dacă își va mai adăuga 6 goluri în acest final de play-off, atunci va ajunge să înscrie cât a făcut-o în ultimii 3 ani la FCSB. 

Florin Tănase în Liga 1

Florin Tănase, golgeter all-time! Ce performanță a reușit pentru FCSB

Cum a marcat Florin Tănase cele 21 de goluri 

  • 18 din interiorul careului și 3 din afară
  • 15 cu piciorul drept
  • 3 cu stângul
  • 3 cu capul

60%din meciurile de Liga 1 în care Tănase a evoluat în actualul campionat au fost cu cel puțin un gol marcat, mai precis 17 din cele 28 de runde

28%din goluri au fost reușite de decarul FCSB-ului din penalty, 6 din 21

Florin Tănase n-are rival în actuala Liga 1

Tănase e virtual câștigător al clasamentului golgeterilor din acest campionat. Chiar dacă mai sunt de disputat 8 etape în play-off și 7 în play-out, e aproape imposibil să mai fie depășit. Are un avans de 7 goluri față de cei care se află pe locul 2, Keyta și Malele, care n-au înscris deloc până acum în partea a doua a sezonului. Man continuă să fie și el bine plasat, deși a plecat de aproape 3 luni la Parma. 

74 de goluria marcat în Liga 1, ceea ce înseamnă o frecvență de un gol marcat la fiecare 3 jocuri

Clasamentul la zi al marcatorilor în Liga 1

JucătorGoluri
Fl. Tănase (FCSB)21
Malele (Argeș)14
Keyta (Botoșani)14
Man* (FCSB)14
Deac (CFR)12
Cicâldău (Craiova)9
Luckassen* (Viitorul)9
Budescu* (Astra)8
Debeljuh (CFR)8

* jucători care se nu se mai află în Liga 1

Pițurcă e numărul 1 în istoria Stelei

În perioada 1947-2002, Steaua a avut mulți jucători care au trecut de 20 de goluri înscrise pe parcursul unui campionat. Lider all-time e Victor Pițurcă, autor a 34 de goluri în 1987-1988, când a și fost golgeterul Diviziei A și a și câștigat titlul de campion. 

Golgeterii Stelei cu peste 20 de goluri

Florin Tănase, golgeter all-time! Ce performanță a reușit pentru FCSB

Becali a avut 3 golgeteri ai Ligii 1

De când a preluat clubul, sezonul 2002-2003, și până în prezent, FCSB a dat 3 atacanți care au terminat pe primul loc în topul marcatorilor pe prima scenă. Primul a fost Claudiu Răducanu, chiar în acel sezon de debut al noului club patronat de Gigi Becali. Apoi, a urmat o pauză de un deceniu, până când Rusescu, în 2012-2013, a ieșit golgeter în Liga 1. Ultimul care s-a înscris în această categorie selectă e Harlem Gnohere, în urmă cu 3 sezoane. 

Dobay, Dudu și Oblemenco!

În întreaga istorie a Ligii 1 există 3 fotbaliști care au spart toate barierele în materie de titluri câștigate în ierarhia marcatorilor. E vorba despre 3 jucători care și-au trecut în palmares de nu mai puțin de 4 ori Gheata de Aur a primei noastre ligi. Primul a fost Ștefan Dobay, care s-a impus în 1933, 1934, 1935 și 1937, de fiecare dată în tricoul Ripensiei Timișoara. Apoi, a fost egalat de Ion Oblemenco, marcatorul numărul 1 în 1967, 1970, 1972 și 1973, de asemenea evoluând de fiecare dată pentru aceeași echipă, Universitatea Craiova. Ultimul pe listă e dinamovistul Dudu Georgescu (1975, 1976, 1977, 1978). 

Dinamo a dat cei mai mulți golgeteri

De departe, echipa care are în CV cele mai multe trofee pentru cei mai prolifici marcatori în Liga 1 e Dinamo. Are nu mai puțin de 19 astfel de triumfuri, cu Dudu Georgescu lider, dar și cu alți 4 fotbaliști care s-au impus de câte două ori. În cei 17 ani de istorie, FCSB n-a excelat la acest capitol, a avut numai 3 golgeteri, iar acum se pregătește să-l ofere pe al 4-lea. FCSB e la egalitate cu U Cluj, dar sub CFR și Poli Timișoara. 

Florin Tănase, golgeter all-time! Ce performanță a reușit pentru FCSB

Florin Tănase are cea mai mare cotă din carieră

În primii doi ani și jumătate petrecuți la FCSB, din vara lui 2016 și până în finalul lui 2018, Florin Tănase aproape că n-a progresat deloc și a bătut pasul pe loc. Implicit, nici cota lui nu a înregistrat o urcare vizibilă. Apoi, a început să conteze, dar chiar și în următorii 2 ani n-a explodat. Cu totul altfel stau lucrurile în privința ultimului an. În aprilie 2020 era evaluat la 2,2 milioane de euro, în vreme ce în prezent a ajuns aproape să-și dubleze acest nivel, e văzut de site-ul transfermarkt la 4 milioane de euro. 

226 de meciuria disputat până acum Tănase pe prima scenă

Tănase a confirmat și la națională

Randamentul foarte bun pe care Tănase l-a avut pe parcursul campionatului l-a determinat și pe Mirel Rădoi să-l cheme la echipa națională. Acolo, la acțiunea din martie, fotbalistul de la FCSB a fost printre cei care s-au remarcat. A jucat foarte bine cu Macedonia, singurul joc, dintre cele 3, pe care "tricolorii" l-au câștigat. Tănase a marcat unul dintre goluri și a bifat minute și în confruntările cu Germania și Armenia. În ciuda faptului că a debutat în prima reprezentativă în urmă cu 7 ani, Tănase are foarte puține selecții, numai 8! Timp de 3 ani consecutivi, noiembrie 2017 - noiembrie 2020, a lipsit de la meciurile României.

Cred că Florin Tănase are șansele cele mai mari de a fi următorul fotbalist care să fie vândut de Gigi Becali 
- Ioan Becali, impresarul lui Tănase

VIDEO Ion Marin așteaptă mai mult de la FCSB și CFR Cluj: „Vreau să vedem și noi calitate, niște idei tactice puse în practică!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Marius Șumudică și-a ales favorita la titlu: „Trebuie să faci greșeli foarte mari ca să nu iei campionatul”

FCSB, mai aproape de primul titlu după 6 ani » Premieră pentru „roș-albaștri” în play-off

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
kuba
kuba  •  24 Aprilie 2021, 17:44

Vine Lutu cu plicul in redacție, luni?! De împachetați de zor?! Bă da voi nu aveți pic de bun simt?!

valeri__gazzaev
valeri__gazzaev  •  24 Aprilie 2021, 16:11

Articol care confirma ca fc fcsb nu e Steaua. Atat aveti vechime, becalizarea de dupa 2003 :)))

4_3_3
4_3_3  •  24 Aprilie 2021, 15:19

Frumos, bravo lui! Totusi, diseara joaca Craiova, si nici un cuvant despre meci?! Chiar asa de ocupati sunteti cu impachetatul pestelor? Inteleg, ca pe ardeleni nu-i placeti, dar totusi, joaca locul 3 cu locul 2 din play off, si voi tot cu *** in sus si in jos? De ce nu schimbati titlul fitzuicii in gfcsb.ro???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează