FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - OȚELUL 0-2

Florinel Coman nu e singurul! » Alți 2 jucători din Liga 1 care au luat „roșu” intenționat ca să stea în Cupă + Unul a și recunoscut: „Ăsta a fost obiectivul”

Articol de , - Publicat luni, 04 decembrie 2023 13:03 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 13:52

În meciul cu Oțelul, 0-2, Florinel Coman a forțat primirea unui al doilea „galben” și a fost eliminat. Astfel că, în loc să stea în campionat, cu CFR, pentru cumul de „galbene”, atacantul FCSB va efectua suspendarea în Cupă, la meciul cu FCU Craiova. Vedeta celor de la FCSB nu e primul jucător din Liga 1 care se folosește de acest „tertip”.

Florinel a fost avertizat de „centralul” Marcel Bîrsan în minutul 58 al confruntării FCSB - Oțelul, la scorul 0-1. Era al 4-lea avertisment al atacantului în acest sezon și ar fi urmat să stea etapa viitoare, cu CFR Cluj.

Gigi Becali taie în carne vie: 3 jucători OUT de la FCSB » „Sunt idiot că nu mi-am dat seama de asta”
FCSB - OȚELUL 0-2
Gigi Becali taie în carne vie: 3 jucători OUT de la FCSB » „Sunt idiot că nu mi-am dat seama de asta”

Dar nu va fi așa, pentru că a forțat al doilea galben în ultimele minute, l-a obținut și a fost eliminat. Astfel că va sta în Cupa României, cu FCU Craiova, nu în Liga 1. Regulamentul prevede că suspendările pentru cumul de galbene se efectuează numai în campionat, iar acelea pentru eliminări pot fi bifate și în Cupă, dacă urmează un astfel de meci.

Gestul lui Coman a stârnit furia mai multor specialiști, printre care Viorel Moldovan, care a cerut ca UEFA să se implice în cazul acestuia.

Chipciu și Alexandru Crețu au făcut la fel

Florinel Coman nu e singurul fotbalist din Liga 1 care a luat cartonașul galben și urma să fie suspendat în etapa următoare de campionat și a ales să-l primescă pe al doilea pentru a fi eliminat și a sta în meciul de Cupă. Într-o situație identică s-au aflat Alex Chipciu, mijlocașul celor de la U Cluj, și Alexandru Crețu, interul celor de la CSU Craiova. Sunt două cazuri petrecute în sezonul trecut.

În etapa a 17-a a sezonului regulat din campionatul trecut, se juca meciul dintre CSU Craiova și U Cluj, terminat cu scorul de 1-0 în favoarea oltenilor. Chipciu primea cartonaș galben în minutul 76, urmând a fi suspendat la următorul meci din campionat, cu FC Argeș. 

Doar că între meciurile cu CSU Craiova și FC Argeș era programată partida cu Alexandria din Cupa României. În minutul 90+4 al partidei cu oltenii, Chipciu a întârziat deliberat executarea unei lovituri libere în jumătatea adversă, primind al doilea cartonaș galben din partea arbitrului Iulian Călin, fiind eliminat. 

Alex a primit doar o etapă de suspendare pe care și-a ispășit-o în Cupă, iar în meciul următor din campionat a fost titular împotriva celor de la FC Argeș. 

2 cartonașe roșiia încasat Coman în ediţia curentă, acestea fiind singurele eliminări din dreptul său în cele 10 sezoane pe prima scenă

Alexandru Crețu a și recunoscut că a luat roșu intenționat

Al doilea fotbalist care s-a folosit de aceasta „chichiță” a fost Alexandru Crețu, mijlocașul celor de la Craiova. În meciul pierdut cu rivala FCU Craiova, scor 0-2 în etapa #19 a sezonului trecut, Crețu primea cartonaș galben în minutul 89 și trebuia să fie suspendat la meciul următor, cel cu CS Mioveni. 

Doar că mijlocașul nu s-a mulțumit până nu a fost eliminat. După fluierul final al partidei, Crețu s-a dus direct către arbitrul Andrei Chivulete și i-a reproșat unele decizii din timpul meciului. A „insistat” pe lângă arbitru până când a văzut al doilea cartonaș galben, fiind eliminat. 

Motivul? A vrut să fie suspendat în disputa cu FC Argeș, din Cupă, și să joace sigur în campionat, cu CS Mioveni. La flash-urile de după meci, Crețu chiar s-a dat de gol, dezvăluind că a luat roșu intenționat: „Da, două galbene înseamnă că voi sta în Cupă și nu voi fi suspendat în campionat. Ăsta a fost obiectivul, clar. Am considerat că e mai important campionatul”

VIDEO Gigi Becali face curățenie de iarnă la FCSB: „Pleacă 3-4 jucători”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Ce transferuri pregătește FCSB » Anunțul lui Becali: „Negociem”
FCSB
Ce transferuri pregătește FCSB » Anunțul lui Becali: „Negociem”
Elogii pentru Dorinel Munteanu după victoria cu FCSB: „Cel mai bun antrenor român în momentul de față!”
FCSB - OȚELUL 0-2
Elogii pentru Dorinel Munteanu după victoria cu FCSB: „Cel mai bun antrenor român în momentul de față!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
alexflo10
alexflo10  •  04 Decembrie 2023, 19:50

Acum că este vorba despre un jucător al FCSB toți sar că fripți, însă când au luat Chipciu și Crețu, nici o reacție!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  04 Decembrie 2023, 19:07

Asta dovedește ca se greșește clar la regulament care este luat la " mișto " !

soad
soad  •  04 Decembrie 2023, 15:22

Moldovan are dreptate, ar trebui schimbat regulamentul si jucatorii sa suporte consecintele!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează