LIGA 1  ·  CESINHA ESTE ÎNCÎNTAT DE NOUA FORMULĂ

Foarte ofensivi

Articol de - Publicat marti, 08 iulie 2008 00:00

Cesinha e sigur că mixtura de români, lusitani şi brazilieni îi va aduce Rapidului al patrulea titlu din istorie

Cel mai vechi vorbitor de portugheză de la Rapid, Cesinha, analizează transferurile efectuate vara asta de giuleşteni şi şansele la titlu ale echipei sale. Brazilianul de picior stîng crede că secretul alb-vişiniilor va fi potrivirea perfectă dintre stilul dorit de Peseiro şi calităţile fotbaliştilor din lot: "Nu doar brazilienii şi portughezii se potrivesc jocului pe care-l doreşte Mister, şi românii sînt perfecţi pentru stilul acesta, sîntem asemănători". Cesinha nu s-a antrenat ieri din cauza unei accidentări suferite în jocul cu Sion (1-1).

- Cesar, cît de serioasă e accidentarea ta?
- În meciul de sîmbătă am primit o lovitură în muşchi, chiar deasupra genunchiului, şi nu pot să alerg din cauza durerilor. Dar nu e nimic deosebit, nu mă sperie durităţile adversarilor, îmi revin în cîteva zile, deşi nu ştiu dacă voi putea juca miercuri, cu Neuchatel.

- Cum te simţi cu atîţia portughezi, brazilieni în echipă?
- Nu e mare chestie, gîndiţi-vă că eu n-am mai jucat niciodată alături de vreunul dintre ei, deci dacă ei ar fi români situaţia nu s-ar schimba, pentru că sînt tot nişte jucători noi. Acum avem nevoie de timp pentru omogenizare şi de vreo 3-4 meciuri, în care să ne găsim traseele de joc. Ţineţi cont că au mai şi plecat fotbalişti de la Rapid, deci echipa e schimbată acum, iar asta cere timp.

- Deci nu eşti optimist pentru sezonul următor?
- Rapid poate să cîştige campionatul! Spun asta pentru că românii sînt potriviţi stilului de joc pe care Peseiro vrea să-l impună aici. Veţi vedea că aşa e!

- Vă antrenaţi la 15 grade şi pe ceaţă, pentru ca apoi să reveniţi la căldura din România. Cum e?
- Era atît de cald la Bucureşti...Hmm, totuşi, plajele sînt pentru vacanţe, nu pentru fotbal, deci nu e cazul să visăm la ele! Sîntem aici ca să muncim şi trebuie să ne adaptăm fenomenelor meteo. Ca fotbalist, accepţi că ai doar o lună pe an în care să te distrezi şi să alegi locul în care vrei să mergi.

- Nu sînt cam lungi antrenamentele de două ore pe care le faceţi?
- Aşa sînt antrenorii portughezi, le place să stea mult pe teren, să muncească mai mult alături de jucători. Avem cel mult o jumătate de zi liberă. Încercăm să facem ce vrea Mister, să învăţăm jocul şi să devenim echipa pe care el vrea să o creeze.

Cesinha a încercat ieri să-şi potolească durerile cu ajutorul unei pungi de gheaţă
"Îmi place stilul ofensiv al lui Peseiro, îmi convine de minune! Valoarea lotului ne dă dreptul să ne gîndim la cîştigarea campionatului"
Cesinha

"Sînt fericit în Bucureşti"
Cesinha mărturiseşte că începutul experienţei sale în România l-a speriat. "Primele două luni au fost grele, grele. Nu înţelegeam nimic, schimbasem tot, mi-era greu să mă descurc. Dar situaţia e alta acum, sînt fericit în Bucureşti, eu şi soţia începem să învăţăm şi oraşul. Descoperim restaurante, cluburi, locuri în care mergem, îmi place. Ea nu şi-a luat serviciu în Bucureşti pentru că avem un copil mic, de care trebuie să aibă grijă", povesteşte fotbalistul de 28 de ani.Vestea cruntă dată de Nelu Tătaru, după creșterea abruptă de infectări. Ce urmează
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1