FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Foc si para

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2007 00:00

Mircea Rednic i-a certat pe jucatori sai dupa infringerea cu campioana Cehiei, Sparta Praga, si promite amenzi. Suparare si, mai ales, frustrare ca au pierdut primul meci din perioada de pregatire, 1-2 cu Sparta Praga, duminica. Asta au simtit dinamovistii, de la Cristi Borcea pina la ultimul jucator. Fotbalistii aveau si de ce, fiindca au ratat cel putin 10.000 de euro pentru o eventuala victorie. Mircea Rednic a incercat sa gestioneze lucid esecul. Nu i-a picat bine, l-au enervat cele doua goluri luate pe erori de marcaj.

"Greselile se vor plati"

"Foarte bine ca sint jucatorii suparati! Nu de alta, dar au avut meciul in mina. Dupa o repriza buna, am intrat in jocul cehilor. Pase lungi de la portari, n-am mai construit, n-am facut jocul nostru. I-am lasat sa vina peste noi, desi nu erau vreo echipa periculoasa", si-a inceput discursul Rednic. Ce-l supara cel mai mult? "Iar am luat gol din faza fixa. Ma ingrijoreaza foarte tare! Le-am spus baietilor ca, incepind de azi, cine nu respecta sarcina de joc plateste! Nu mai merge! E OK cind joaca bine si cistiga bani, dar tot asa trebuie sa plateasca atunci cind gresesc. Daca se intimpla la un meci oficial, ce mai facem atunci?".

"Sa-si vada de joc"

Timbrul vocii a devenit mai dur: "Nu stie nici unul dintre cei 25 de fotbalisti care este titular! Eu am incredere in ei si invatam din infringeri. Daca mai cistigam si meciul asta, iar eram de nu stiu cite karate, cite stele! Am vazut si lucruri bune, am avut la 0-0 un gol anulat eronat de arbitri".

Un alt subiect abordat de Rednic: "Baietii mei citesc prin ziare ca mai vine unul sau altul si sint suparati? Sa-si vada de jocul lor, fiindca daca mai vin e spre binele echipei, sa avem lot puternic. si la Chelsea sint 30 de fotbalisti, unul mai bun ca altul. Jucatorii mei sa-si vada de antrenamente, sa nu mai faca pe suparatii cind citesc ziarele. Daca mai vine cineva, inseamna ca antrenorul a decis ca trebuie sa mai intareasca un post. Pentru ca antrenorul raspunde de rezultate!".

"Nu e prima oara cind baietilor li se promit bani multi pentru un meci si li se sparge buzunarul! Nu se cade la o echipa profesionista sa ia atitea goluri din faze fixe"
Mircea Rednic

Borcea optimist: "10 pe linie"
Cristi Borcea isi dopeaza cu optimism jucatorii si la infringere. Asa s-a intimplat dupa meciul cu praghezii: "Eu vreau sa cistig mereu, chiar si-n amicale. Dar nu sint suparat, insa acum trebuie sa cistigam turneul cu Budejovice, Duisburg si Besiktas. Cu Sparta am avut 1-0 in prima repriza cu prima echipa a noastra, apoi s-a rulat tot lotul. Baietii au prime si la amicale, si la oficiale. Eu le-as da baietilor nota 10 pe linie si dupa partida cu cehii! Asta trebuie sa fie mereu nota lor".

Azi, amical cu amatori

Elevii lui Rednic vor juca astazi un nou meci amical, cu amatorii de la Bishofshofen. In afara turneului, de miercuri si de vineri, la care mai participa Budejovice, Besiktas si Dusiburg, ros-albii vor mai evolua joi impotriva unei alte echipe de amatori din Austria, Flachau.

Scintei

"La ce concurenta exista intre jucatori, imi e teama sa nu se accidenteze la antrenamente", declara Rednic zilele trecute. La miute, orgoliul este mare, fiecare dorind sa dovedeasca faptul ca-si merita un loc in primul 11. Ieri au fost doua tacklinguri mai tari intre Blay si Stoican, fundasii dreapta ai ros-albilor. Antrenorul le-a cerut tuturor jucatorilor sa fie mai atenti la intrari, pentru a nu risca accidentari.

Lobont, la control
Bogdan Lobont a fost ieri la un control, in Flachau, impreuna cu doctorul echipei, Liviu Batineanu. Portarul resimte inca dureri la degetul mic al miinii drepte, unde a fost operat acum un an si unde i s-a implantat o tija metalica ce i-a fost scoasa in urma o luna. Lobont a jucat cu dureri in amicalele din Austria.

Izvoranu a ajuns in Austria
Ultima achizitie a dinamovistilor, Silviu Izvoranu (24 de ani), a plecat din Bucuresti ieri, la ora 14:10, cu o cursa de Frankfurt, ajungind la cantonamentul de la Flachau seara, in jurul orei 19:30. De azi, el va intra in programul de pregatire al echipei lui Mircea Rednic. "Pe Izvoranu l-am dorit, e polivalent, are un fizic bun, avem nevoie de astfel de jucatori mai ales la fazele fixe", a spus antrenorul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează