FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Forţat şi rupt » Rui Duarte s-a accidentat din nou pentru că nu a fost menajat

Duarte a venit la Rapid în vara lui 2010, Copos plătind Brașovului 300.000 de euro în schimbul său
Duarte a venit la Rapid în vara lui 2010, Copos plătind Brașovului 300.000 de euro în schimbul său

Articol de - Publicat marti, 30 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 29 octombrie 2012 19:36

Portughezul s-a reaccidentat după ce a revenit din Portugalia pentru că n-a fost menajat.

Giuleştenii au probleme mari în banda dreaptă, acolo unde Mihai Roman e total ieşit din formă, iar Rui Duarte (31 de ani) lipseşte de două luni şi jumătate. Pe postul de fundaş dreapta au fost folosiţi, în absenţa lusitanului, Walace, Voicu şi Oros, însă nici unul nu s-a descurcat foarte bine. Portughezul a fost plecat la tratament în Portugalia şi a revenit la începutul lunii octombrie.

Antrenorul de atunci, Ovidiu Sabău, nu l-a menajat deloc şi l-a băgat direct în programul echipei. Duarte s-a antrenat cot la cot cu ceilalţi rapidişti. Ba chiar a fost trimis şi pe teren în amicalul din Bulgaria, cu Ludogoreţ. La următoare şedinţă de pregătire, Rui a primit o pasă mai puternică de la un coleg şi, cînd a încercat să facă preluare, a simţit o durere la genunchiul cu probleme.

Fundaşul lusitan s-a accidentat în returul cu Heerenveen, de la Bucureşti (1-0), cînd a suferit o ruptură a unui cartilagiu de la genunchiul drept. O recidivă în acelaşi loc poate însemna finalul carierei pentru lusitan. Din fericire pentru el, n-a fost cazul. Duarte e din nou apt, iar azi Marian Rada vrea să-l trimită pe teren împotriva celor de la Delta Tulcea, în "optimile" Cupei României Timişoreana.

81 de zile au trecut de la ultimul meci oficial jucat de Rui în tricoul Rapidului, 1-0 cu Heerenveen, pe 9 august

200 de mii de euro e salariul anual al lui Duarte. El şi-a prelungit angajamentul în vară şi are contract cu Rapid pînă la 1 iunie 2014

"E greu să vezi că echipa nu merge şi că nu poţi face nimic. Nu ştiu dacă vom avea rezultate cu mine pe teren, dar voi da totul cînd voi fi apt" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Contre Zotta - Şumudică
Deşi spera să fie ofertat de Rapid, Şumudică se îndepărtează pe zi ce trece de o revenire în Giuleşti. Aflat în studioul DolceSport, antrenorul s-a certat cu preşedintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta. Acesta i-a reproşat lui Şumi că la finalul meciului de la Chiajna (0-0) i-a criticat pe Marian Rada, Codrea şi Ioniţă. "Sînt plătit să-mi spun părerea, nu pot minţi", a spus Şumudică. Duminică, tehincianul a refuzat-o pe Astra pentru că spera să fie sunat de Copos.

A plecat şi Renzo
Adus în Giuleşti de Ovidiu Sabău, Renzo Rossi şi-a dat şi el demisia după ce antrenorul a fost dat afară. Acesta ocupa funcţia de director sportiv, însă avea rolul de a studia viitorii adversari ai Rapidului. De asemenea, la meciuri, Renzo stătea în tribună, iar în pauză se sfătuia cu Sabău pe chestiuni tactice.

Pedepsiţi de fani
Vremea urîtă de afară, ora tîrzie la care e programată partida, 21:30, dar mai ales rezultatele echipei din acest sezon au făcut ca fanii giuleşteni să nu se înghesuie pentru a-şi procura bilete la partida cu Delta Tulcea, programată azi, în Giuleşti. Pînă aseară se vînduseră doar 100 de tichete, preţurile fiind: 5 lei - peluză, 10 lei - tribuna a II-a şi 15 lei - tribuna I.

Inbox
- Marian Rada nu-i va putea folosi diseară pe Marius Constantin şi Mihai Roman, ambii accidentaţi. În plus, antrenorul se gîndeşte să odihnească o parte dintre titulari, iar Renan Silva, unul dintre preferaţii fanilor, are şanse să joace de la început.
- George Copos nu va asista nici diseară la meciul Rapidului. De la întîlnirea cu Braşov (1-2), cînd l-a demis pe Sabău, patronul giuleştean n-a mai venit la partidele rapidiştilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  30 Octombrie 2012, 20:40
Postat de tigruzzu pe 30 Octombrie 2012, 19:20

Saitul ăsta cade din ce în ce mai jos... Dezinformează cu bună știință. Doar pentru a ”băga strâmbe” la adversarele clubului ovin. Cu alte cuvinte, trage vădit pentru 5teOAIA. Păi, ce înțelegeți din asta? ”Forţat şi rupt » Rui Duarte s-a accidentat din nou pentru că nu a fost menajat de Cătălin Popescu • 30 Octombrie 2012” Orice om citește și înțelege că Duarte s-a accidentat la ultimul antrenament și deja nu mai joacă degrabă. Doar dacă citești ”opera” afli că, până la urmă, era vorba de un eveniment produs cu vreo lună în urmă și că în prezent Duarte e OK și chiar va fi folosit în meciul din astă-seară. Și era simplu de evitat dezinformarea: se folosea verbul în forma ”se acci

din fericire nu reprezinti nici cat un miel jigarit, esti o zburatoare cu aripile frante!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  30 Octombrie 2012, 20:36

"fortat si rupt"! fortat ziua si rupt noaptea? fortat in fata si rupt in spate? cred ca a fost fortat creeierul autorului si s-a rupt brusc, iesind "pleava si puzderiile "!

tigruzzu
tigruzzu  •  30 Octombrie 2012, 19:51

... ”se accidentase”. Deci, ”Forţat şi rupt » Rui Duarte se accidentase, în septembrie, pentru că nu fusese menajat.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează