FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Proiectul reapariției unui club de tradiție aprinde întregul oraș! Ce ar urma să se întâmple cu cele două echipe existente

Orașul Brașov are în acest moment două echipe care se luptă pentru promovarea în Liga 2: Corona Brașov, echipă susținută de autorități, și SR Brașov, formația fanilor.
Orașul Brașov are în acest moment două echipe care se luptă pentru promovarea în Liga 2: Corona Brașov, echipă susținută de autorități, și SR Brașov, formația fanilor.

Articol de GSP - Publicat joi, 11 martie 2021 17:24 / Actualizat joi, 11 martie 2021 18:51

Unul dintre viceprimarii municipiului Brașov, Sebastian Rusu, care este și liderul consilierilor locali și președintele interimar al organizației municipale a PNL Brașov, a anunțat că aleșii locali liberali își doresc o „uniune de forte” pentru a readuce fotbalul brașovean, printr-un „new FC Brașov”, în prim plan.

  • Orașul Brașov are în acest moment două echipe care se luptă pentru promovarea în Liga 2: Corona Brașov, echipă susținută de autorități, și SR Brașov, formația fanilor. 

Potrivit newsbv.ro, consilierii PNL nu vor vota desființarea echipei Corona Brașov, un subiect care a fost mult dezbătut în această iarnă sub Tâmpa.

FC Brașov, în planul autorităților din Brașov

„Recunosc: personal nu sunt prea priceput în acest domeniu, dar pasiunea și puterea fotbalului de a aduna laolaltă comunitatea m-au făcut să fiu atent la acest subiect de mare interes. De aceea, în acest an, mai ales în ultima perioadă, atât personal, în calitate de viceprimar al Brașovului, cât și alături de colegii mei de partid și din Consiliul Local Brașov am analizat cu atenție, am avut întâlniri și am adunat informații pentru a ajunge la concluziile pe care vi le voi prezenta în continuare. 

Ne-am consultat cu oameni implicați în fotbal, începând cu președintele Răzvan Burleanu și echipa sa de la Federaţie, am cerut păreri și am discutat cu foști sau actuali jucători, antrenori și conducători de la cluburi de fotbal din Brașov și din țară. Pentru a sintetiza, vă pot spune că FC Brașov va redeveni echipa fanion a Brașovului, o echipă la care administrația locală, suporterii, comunitatea de afaceri și cetățenii vor putea fi acționari sau susținători direcți”, a spus Rusu.

Corona și SR Brașov luptă pentru supremație în județ

Corona Brașov, echipă reînființată la nivel de seniori în 2019, pe vremea fostului primar George Scripcaru, este pe primul loc în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, iar SR Brașov, echipă înființată de fanii „stegari” după falimentul lui FC Brașov (2017), se află pe locul trei în aceeași serie. „Apele” nu au fost deloc limpezi, în ultimii doi ani, între cele două, astfel că rămâne de văzut dacă dorința viceprimarului, un proiect comun al tuturor factorilor fotbalistici locali, se va putea realiza.

Primaul Brașovului: „Corona este o insultă”

Afirmațiile lui Rusu vin în contextul în care, în urmă cu o lună, primarul Braşovului, Allen Coliban (USRPLUS), a avut un discurs dur, susținând că echipa de fotbal seniori a CSM Corona a fost înființată „dintr-un orgoliu şi ca o insultă la adresa comunităţii care a păstrat în această perioadă spiritul viu al «Steagului Roşu»”.

„Intenţia este să atribuim acest brand, dar în baza unui contract şi a unor condiţii transparente, astfel încât să ne asigurăm că proiectul FC Braşov, care va reînvia va fi unul reprezentativ pentru comunitate, va avea susţinerea suporterilor braşoveni. Pe de altă parte, va fi un proiect solid, sănătos, astfel încât să nu mai ajungem la situaţia de a plăti bani publici pentru a plăti ponoasele unui faliment sau a unui proiect eşuat. 

Cred că Braşovul are nevoie de o echipă de seniori pe care să o susţină comunitatea braşoveană, dar pe care să o ajute şi Primăria. Cred că modelul pe care îl promovează anumite administrații locale din România, acela de a folosi sportul ca instrument de imagine şi de a cheltui bani publici cu nemiluita pe bugete nejustificate nu este unul corect”, afirma, la începutul lunii februarie, Coliban.

Fotbalul nu e singurul sport disputat în Brașov

Declarațiile de la acea vreme vizau și anumite aspecte ale secțiilor de hochei și de handbal ale Coronei. „La clubul Corona au fost foarte multe nereguli în ultima perioadă şi mă refer aici atât la perioada de după scandalul de dopaj. Acum facem o analiză la fiecare secţie, inclusiv în ceea ce priveşte bugetele, pentru a vedea în ce mod au fost utilizaţi banii publici. Din acest punct de vedere, intenţia noastră este să păstrăm Corona ca acel club municipal care să reprezinte o pepinieră, după care în zona performanţelor şi a echipelor de seniori să păstrăm acele secţii care au o piramidă aşezată corect”, a declarat Coliban.

Acesta mai preciza că „apariţia acestei echipe, printr-o decizie politică a creat foarte multă râcă şi foarte multă separare în comunitatea braşoveană. Nu la nivelul suporterilor, pentru că vorbim despre o echipă (echipa de fotbal a Coronei – n.r.) care nu prea are suporteri, ci la nivelul fotbalistic. Cred că avem nevoie să unim toate energiile existente în societatea braşoveană şi să asigurăm un cadru solid”.

Concluziile la care au ajuns cei din PNL Brașov:

  1. Având în vedere spiritul, tradiția și istoricul, dar mai ales realitățile de acum din fotbalul brașovean, în municipiul Brașov se impune înființarea unei structuri juridice noi. Operațiunea de înființare și de organizare se va face în mod transparent, noua structură urmând să păstreze sintagma FC Brașov în noua denumire.
     
  2. Cu titlul definitiv sau, la început, numai pe o anumită perioadă, Primăria Brașov va cesiona marca FC Brașov noii structuri, în mod gratuit sau pe o sumă simbolică. Juridic, se va stabili cum e mai potrivit.
     
  3. Brașovul, prin Consiliul Local, va participa în noul proiect FC Brașov ca membru fondator, asociat sau acționar, indirect prin Corona, prin altă societate comercială sau prin altă structură aflată în subordinea Consiliului Local. Va fi găsită cea mai bună formulă juridică. Aici, specialiștii știu cel mai bine ce au de făcut.
     
  4. Încă de la momentul zero, dar și pe parcursul desfășurării activității noului club, suporterii – individual, ca persoane fizice, dar și în grup – organizați în asociații/ ONG-uri, sunt invitați să intre în acționariat, printr-un Program de asociere public, transparent și foarte clar, parte din Statutul noii structuri încă de la înființare.
     
  5. În categoria suporteri intră inclusiv fanii stegarilor și brașovenii din Diaspora, adică aceia aflați la muncă în străinătate sau cu domiciliu stabil în afara României. Remarc și apreciez bunele intenții și eforturile de până acum ale suporterilor de la echipa ASSR!
     
  6. Alături de Consiliul Local Brașov vor fi invitate să participe, la asociere și la finanțarea noii echipe, firmele brașovene și structurile asociative ale oamenilor de afaceri din Brașov. Mediul de afaceri brașovean va avea un rol esențial în evoluția și dezvoltarea proiectului FC Brașov!
     
  7. De asemenea, în proiectul FC Brașov sunt invitate public, să se implice și să participe cluburile sportive și școlile de fotbal private din Brașov.
     
  8. Îi așteptăm să se alăture proiectului FC Brașov pe foștii jucători ai Steagului. Eu și colegii mei am discutat cu o parte dintre ei, în ultimul timp. Cu unii ne-am revăzut, pe alții acum i-am cunoscut acum față-n-față. Au respectul nostru, pentru ceea ce au realizat pentru fotbalul brașovean și pentru orașul nostru!
     
  9. Din punct de vedere sportiv, lotul viitoarei echipe de seniori va fi selecționat și va fi alcătuit din cei mai buni jucători brașoveni de la Corona, echipa ASSR și celelalte cluburi de fotbal din Brașov.
     
  10. FC Brașov va evolua din vara acestui an fie în Liga a 3-a, fie în Liga a 2-a, în funcție de rezultatele înregistrate pe teren de Corona, actualul lider al seriei, și de ASSR. Sperăm cu toții ca una dintre cele două echipe să promoveze în Liga a 2-a. Le urez succes ambelor formații acum, când mai avem o zi până la reluarea competiției. De asemenea, le urez succes și celorlalte două echipe brașovene din serie: Olimpic Cetate Râșnov și Kids Tâmpa.
Proiectul reapariției unui club de tradiție aprinde întregul oraș! Ce ar urma să se întâmple cu cele două echipe existente
Fanii celor de la SR Brașov nu sunt de acord cu proiectul

Reacția fanilor din Brașov:

Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov nu își vor asocia niciodată numele cu un club nereprezentativ în oraș, cunoscut mai mult pentru scandaluri de dopaj și corupție decât pentru rezultate sportive, cunoscuți drept infamii Corona Brașov.

Nu am acceptat fuziunea propusă în 2019 de fostul regim politic, nu o vom face nici în 2021. Solicităm viceprimarul Brașovului, Rusu Sebastian Mihai, să renunțe la declarațiile politice, să își ceară scuze pentru deformarea numelui clubului nostru, pentru confiscarea imaginii unui proiect depus la instituția primăriei la care au lucrat suporterii stegari și pentru modificarea lui în alte scopuri decât cele ale unui proiect fotbalistic sănătos și transparent. De asemenea, faceți public numele acestor foști fotbaliști „stegari” cu care v-ați consultat, pentru că noi suntem curioși să aflăm cine sunt aceștia care din 2017 până în prezent nu au făcut nimic pentru FC Brașov și SR Brașov, ba din contra, și care acum vor să „ajute”.

Cerem să faceți dreptate fotbalului brașovean și să desființați de urgență secția de fotbal seniori de la Corona, care cheltuie în mod obscen bani publici în Liga 3. Iubitorii fotbalului brașovean nu sunt de acord să fie cotizanți fără voia lor la Corona, ei au ales în 2017 și echipa se numește SR Brașov, continuatoarea morală de după falimentul lui FC Brașov.

Vrem să clarificăm și faptul că orașul Brașov nu are în acest moment nici un stadion eligibil pentru competiții în Liga 2, nici nu va avea până la începutul campionatului viitor. Iar suporterii nu doresc un stadion nou imaginar în câmp, doresc refacerea Stadionului Silviu Ploeșteanu (Tineretului).

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare: 

OFICIAL Meci din Liga 2 decis la „masa verde”! Anunțul făcut de FRF » Cum arată noul clasament

Fanii lui U Craiova 1948 se revoltă! Amenințări după prima înfrângere: „Nu vă recomandăm, «dragi» purtători de tricouri ale Științei, să vedeți repercusiunile”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
202094105015534
Marika Benche  •  24 Martie 2021, 16:59

Cele 2 doua echipe sa fuzioneze .

2470196376539519
Eduard Antoniu  •  12 Martie 2021, 10:01

Macar sa'i zica si ei atunci CoronaVirus Brasov.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  12 Martie 2021, 00:02

Ar fi ceva sa reuseasca aceste doua echipe... dar e nevoie de buna credinta din ambele parti. Unde nu este, ai cazul orasului Timisoara, unde toata lumea stie ca “AC Recas nu e Poli”, in timp ce echipa facuta de la 0 de suporteri deja vede Liga 1 la capatul tunelului si este de fapt o echipa de fotbal, nu o mizerie.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează