FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL MITĂ PENTRU ARBITRI

FOTO A fost audiat cel mai important martor în cazul "Mită pentru arbitri" » "Trec pe la Corpodean că vine acum Moşul" :)

Azi a fost o nouă înfăţişare în cazul +10   FOTO
Azi a fost o nouă înfăţişare în cazul "Mită pentru arbitri". foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 12 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 martie 2012 15:22

Azi a fost audiat cel mai important martor în cazul "Mită pentru arbitri", în care Cornel Penescu e acuzat că ar fi oferit sume de bani unor arbitri pentru a favoriza pe FC Argeş. Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi a povestit anchetatorilor cum a început povestea cu "racolarea" arbitrilor

"Dl. Penescu m-a întrebat dacă ştiu arbitri cu care se poate vorbi pentru meciurile lui FC Argeş şi dacă pot să-i pun în legătură cu Liviu Făcăleaţă(n.r. fost director al societaţii PIC)", şi-a început dispoziţia Ianovschi. Apoi a continuat:
"Am vorbit cu Bogaciu, Corpodean, Martiş şi cu Serea. Cu Bogaciu eram în relaţie de prietenie mai vechi, am fost şi la nunta lui, iar înaintea partidei FC Argeş - U Craiova, pe care urma s-o arbitreze, a venit la mine acasă. I-am spus că va veni şi Făcăleaţă. Ştiu că Făcăleaţă şi Bogaciu se cunoaşteau înainte de a se întîlni la mine acasă.

"Vine Moşul la Corpodean"
Ianovschi a relatat un episod în care Făcăleaţă i-a cerut să-l pună în legătură cu arbitrul Corpodean pentru a-i oferi acestuia un cadou:
"În preajma Crăciunului 2008, m-a sunat Făcăleaţă să mă roage să-l pun în legătură cu Corpodean. El se ducea la Oradea şi dorea să treacă în drum pe la locuinţa domnului Corpodean. Mi-a spus aşa: Vreau să trec pe la Corpodean că vine acum Moşul. Ulterior, Făcăleaţă mi-a spus că e ok cu Bogaciu şi cu Corpodean".

Moment în care Penescu, prezent în sală, a reacţionat rîzînd: "Să ne zică şi cum ducea Moşul, cu renii?".

Aurelian Bogaciu a arbitrat meciul FC Argeş - Craiova 1-1, şi e acuzat că ar fi luat mită 5.000 de euro pentru acest meci.

Sorin Corpodean e acuzat că ar fi avantajat, în schimbul mitei, pe FC Argeş la un meci din 2008 (partida incriminată este FC Vaslui - FC Argeş, scor 0-1, disputată în 19 octombrie 2008). Corpodean ar fi luat 15.000 de dolari de la Liviu Facăleaţă, persoana de încredere a lui Cornel Penescu.

Arestat în primăvara lui 2009 şi acuzat apoi că a dat mită mai multor arbitri şi şefilor acestora, Cornel Penescu a ieşit de după gratii în ianuarie 2010, fiind judecat în stare de libertate. Conform DNA, Cornel Penescu i-ar fi dat lui Constantin Gheorghe, şef al CCA la acea vreme, 290.000 de lei pentru a delega arbitri care s-o favorizeze pe FC Argeş. DNA a mai arătat că Penescu a plătit, în perioada octombrie-decembrie 2008, aproape 60.000 de dolari unor arbitri.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
liviu79pit
liviu79pit  •  12 Martie 2012, 18:46

LA PUSCARIE CU SPAGARUL! SI-A BATUT JOC DE FC ARGES! TOTI FANII ARGESULUI IL INJURA PE NEMERNICUL ASTA ORDINAR, DOAR CA EL NU VREA SA LASE ECHIPA PRIMARIEI! CA ATARE IL VOM INJURA SI AGRESA PE UNDE IL PRINDEM!

terminatorul2
terminatorul2  •  12 Martie 2012, 17:50

Sa infunde puscaria daca se dovedeste ca sint vinovati. FORTA STEAUA !

terminatorul2
terminatorul2  •  12 Martie 2012, 17:50

Sa infunde puscaria daca se dovedeste ca sint vinovati. FORTA STEAUA !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează