FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

FOTO „M-am făcut mare, Gică”! » Imagine emoționantă pe prima pagină a Gazetei + povestea lui George Ganea, noua stea de la Viitorul

Gazeta a descoperit în arhivă o fotografie emoționantă din urmă cu 14 ani, când George Ganea era în brațele tatălui și întindea mâna către Hagi. Azi, copilul de atunci e atacantul „Regelui” +6   FOTO
Gazeta a descoperit în arhivă o fotografie emoționantă din urmă cu 14 ani, când George Ganea era în brațele tatălui și întindea mâna către Hagi. Azi, copilul de atunci e atacantul „Regelui”

Articol de , - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 09:19

Gică Hagi lansează încă un pariu îndrăzneț: după Răzvan Marin, Ianis și Drăguș, propune încă un fiu de fost fotbalist, George Ganea, care a făcut senzație la primul său meci ca titular în Liga 1, a reușit o dublă în victoria cu Astra, 4-1. 

MARTIE 2005

  • Stadionul Giulești. Se joacă meciul România - Olanda. În ministudioul amenajat la stadion, printre invitați sunt Gică Hagi și Ionel Ganea. În brațele atacantului stă un puști de nici 6 ani.
  • Îmbrăcat într-un pulover tricolor, copilul privește contemplativ atunci când Hagi vorbește. La finalul emisiunii, Gică merge către puști, face cunoștință cu el, după care îi pune părintește mâna pe cap.

hagi george +7 FOTO

APRILIE 2019

  • Stadionul din Giurgiu. Se joacă meciul Astra - Viitorul. Gică Hagi e pe bancă, iar în echipa lui, printre titulari, e George Ganea. Puștiul care îl privea cu atâta admirație în urmă cu 14 ani. Hagi are curajul de a-l titulariza, deși Ganea jr. încă n-are gol înscris în Liga 1.

  • Și desfășurarea meciului l-a pus în lumina reflectoarelor pe George. Gol fabulos de 1-0, după care încă o reușită și în repriza secundă.

„Ganezu' mic are calități foarte bune. A luat o decizie inspirată când a venit la noi și probabil era momentul corect. El a învățat multe pe la echipele la care a fost și ne poate ajuta. Este un jucător interesant”, a spus Hagi la finalul meciului.

E, probabil, încă un pariu plin de adrenalină pe care Gică îl propune fotbalului românesc. Ar fi încă un fiu de fost fotbalist pe care Regele să-l ducă la un nivel înalt, după Răzvan Marin, Ianis Hagi și Drăguș.

„Mister încearcă de fiecare dată să dea șanse jucătorilor, așa mi se pare normal. Are curajul de a risca cu jucători tineri! Mi-a spus înainte de joc că este un meci important pe care trebuie să îl câștigăm și să încercăm să marcăm cât mai multe goluri. Ceea ce am și reușit”, a spus după meci și Ganea junior.

Ce a declarat George Ganea la finalul meciului

„Am avut meciuri foarte bune și la Rapid, dar acum joc în Liga 1 și mă bucur foarte mult că am reușit să înscriu două goluri. În ultimii doi ani am jucat puțin pentru că am avut și acea accidentare la genunchi. Vreau să le mulțumesc celor de la Viitorul că mi-au oferit această oportunitate!”

„Nu mă mai interesează de CFR Cluj! Tot ce mă interesează în acest moment e Viitorul și ce o să fac aici. Mi-am propus un obiectiv, să marchez 5 goluri până la finalul play-off-ului, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ” George Ganea

50.000 €este cota de piață pe care o are George Ganea în acest moment, conform siteului transfermarkt.de, cea mai bună cotație a fost când a îmbrăcat tricoul celor de la Entella, 150.000 de euro

13 meciuri și 3 goluri a reușit George la Rapid, în Liga 2, acolo unde a bifat 369. La AS Roma Under 19 a jucat în 9 meciuri și a contabilizat 140 de minute

"Mă bucur pentru George fiindcă este un copil foarte muncitor! Am început să ne cunoaștem bine la antrenamente și în meciurile amicale pe care le-am jucat" Eric de Oliveira, atacant Viitorul

L-a depășit pe Ionel!

George și-a depășit tatăl din perspectiva vârstei la care au înscris primul gol pe prima scenă.

Primul gol în Liga 1 Meciul 
Ionel Ganea la 22 de ani și 4 zile Petrolul-FC Braşov 4-2 (14 august 1995)
George Ganea la 19 ani, 10 luni și 13 zile Astra - Viitorul 1-4 (8 aprilie 2019)

„E format ca un jucător ofensiv, eu am provenit din libero, apoi mijlocaș la închidere până am avansat. Nu eu trebuie să îi proiectez viitorul lui. El trebuie să o facă singur. Să creadă în el că poate să ajungă cât mai sus pentru că are calități!

În acest moment îi lipsește constanța, dar sper să se impună și să joace meci de meci. O să-și revină încet, încet după problemele pe care le-a avut la Roma. Au fost lucruri neplăcute acolo, care l-au tras înapoi”, a declarat Ionel Ganea despre fiul său.

Gol pentru familie

Prima reușită a lui George în L1 a fost dedicată celor din familie. Dana Ganea, mama fotbalistului, dar și iubita acestuia, Mălina, au fost în tribunele stadionului din Giurgiu.

„Am dedicat golul mamei și iubitei mele pentru că au venit să mă vadă la meci. Tata n-a putut să vină, a rămas acasă, dar cred că e tare mândru de mine! Înainte de meci m-a sunat, am vorbit cu el. Mi-a spus să fiu concentrat, că simte că o să marchez!”, a spus jucătorul Viitorului la finalul partidei. George și Mălina sunt împreună de 3 ani, iar în ianuarie el a cerut-o de soție.

Era mașină de goluri

La vârsta de 9 ani, George juca la LPS Banatul Timişoara, unde era căpitan și marca pe bandă rulantă (foto). Pavel Velcotă, antrenorul lui Ganea jr., îl caracteriza în urmă cu 11 ani: „Un jucător foarte bătăios și disciplinat. A fost cel mai bun marcator şi la Cupa Banatul, a reuşit 26 de goluri în 7 meciuri. Tot golgeter a fost şi la campionatul judeţean. E un lider înnăscut. Se impune din prima, le spune colegilor ce trebuie să facă. Îşi ia rolul de căpitan în serios”.

george ganea mic +7 FOTO

Ruptură de ligamente după 10 secunde

Pe 20 septembrie 2017, doar zece secunde a apucat să bifeze George în tricoul celor de la AS Roma Primavera, în meciul cu Sassuolo. Atunci a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și a fost operat de celebrul medic italian Paolo Mariani. A stat șase luni departe de teren, dar părinții au fost mereu alături de el. „I-am zis să țină capul sus și să fie puternic. Astea sunt riscurile meseriei!”, spunea Ionel în acel moment.

„Măcar poză să ai și cu trofeul ăsta”

În decembrie anul trecut, când redactorii Gazetei Sporturilor i-au înmânat lui George Țucudean premiul de „cel mai bun fotbalist român al anului 2018”, din tradiționala Anchetă a ziarului, echipa campioană se afla în cantonament la Mogoșoaia. În timpul interviului pe care îl acorda, Țucudean nu l-a observat pe George Ganea pe holurile mini-hotelului și l-a chemat pe puștiul de 19 ani să facă o poză cu el.

„Ganea, vezi că iau premiu pentru cel mai bun fotbalist român al anului! Vino să vezi trofeul”, i-a zis Țucu, iar după ce Ganea jr. a ajuns lângă el, Țucudean i-a făcut o caracterizare originală: „Ăsta-i mai nervos ca tac-su! E mai nervos, mult mai nervos! Hai, vino, mă! Hai, să faci poză. Măcar poză să ai și tu cu trofeul ăsta", a glumit Țucudean cu George.

Citește și:

ASTRA - VIITORUL 1-4 // George Ganea, după primele goluri pentru Viitorul: „Sunt bucuros că am revenit după doi ani grei”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din Liga 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
magic4ever
magic4ever  •  10 Aprilie 2019, 12:14

Succes Ganea Jr!

tiberiu33
tiberiu33  •  10 Aprilie 2019, 10:37
Postat de bilzerian_din_vaslui pe 10 Aprilie 2019, 10:12

Încep îmbarcările pentru mașina timpului HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

se putea sa nu scrii !!! intentionat am scris !!! bah nu mai scrie si tu imediat ca se prind astia cine esti

bilzerian_din_vaslui
bilzerian_din_vaslui  •  10 Aprilie 2019, 10:12
Postat de tiberiu33 pe 10 Aprilie 2019, 09:53

***

Încep îmbarcările pentru mașina timpului HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Vezi toate comentariile (8)
Comentează