LIGA 1  ·  EVENIMENT

FOTO Petrecere fără erou » Duckadam nu a participat la evenimentul care a celebrat 31 de ani de la victoria în Cupa Campionilor

Poza de grup cu legendarii jucători ai Stelei din 1986 // Foto: Andrei Crăițoiu +11 FOTO
Poza de grup cu legendarii jucători ai Stelei din 1986 // Foto: Andrei Crăițoiu

Articol de GSP - Publicat luni, 08 mai 2017 00:00

Componenții echipei Steaua 1986 au celebrat aseară 31 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europei, fără Helmuth Duckadam, aflat în conflict cu foștii săi colegi.

Războiul dintre CSA și FCSB l-a făcut pe Helmuth Duckadam, "Eroul de la Sevilla", să nu participe ieri la petrecerea de 31 de ani de la câștigarea CCE, organizată de Victor Pițurcă și Tudorel Stoica la hotelul Intercontinental din București.

"Încerc să înțeleg pe toată lumea, dar poziția lui Duckadam chiar nu o înțeleg", spune Iordănescu. Petrecerea de ieri nu a mai fost una grandioasă așa cum se întâmpla în ultimii ani la Cheile Grădiștei, dar chiar și așa jucătorii Stelei din 1986 au fost bucuroși că s-au revăzut și s-au simțit bine ore bune.

"Echipa noastră de atunci nu este împărțită în șapte și nu sunt supărat pe Duckadam că nu a participat. El face parte din familia noastră, sper să înțeleagă situația pentru că este un băiat deștept! Toți băieții din această echipă au pus umărul, fiecare câte puțin, ca el să devină un erou! Evident că a fost și meritul lui la această performanță, dar chiar nu-l înțeleg de ce a luat decizia să nu fie alături de noi!", recunoaște Tudorel Stoica.

"Nu înțeleg de ce nu mi-am luat peruca de acasă!"

Steliștii n-au fost uitați de fani, au venit să ia autografe pe postere și tricouri. Pițurcă îi strânge pe foștii colegi, face poze de grup și urcă la etajul 2 al hotelului din centrul Bucureștiului.

Pistol preia inițiativa glumelor: "Bă băiatule, bă, ce-am mai îmbătrânit! Câți ani au trecut d-atunci... Când mă uit în oglindă, chiar nu înțeleg de ce nu mi-am luat peruca de acasă!".

Cu un pahar de whisky în mână, Belodedici, Lăcătuș și Balint vorbesc tot de fotbal "Băi Piți, mai bine făceam petrecerea asta la Pitești, să-l fi susținut și noi pe Gică!", spune Belo.

Printre cei prezenți la petrecere s-au aflat Majearu, Balint, Tudorel Stoica, Pițurcă, Bărbulescu, Pistol, Bumbescu, Iordănescu, Lăcătuș, Iovan, Belodedici, dar și Valentin Ceaușescu. Au lipsit Boloni, aflat în Ungaria, Stângaciu, în plin campionat în Emiratele Arabe Unite, dar și Emeric Ienei, aflat la Oradea cu ceva probleme.

Într-o discuție de grup, în timp ce se aflau la masă, steliștii au propus un toast. Balint și Stoica au spus ridicând paharul: "Hai, Steaua! Putem spune Steaua, că e a noastră! Steaua sus răsare!".

"Emoții sunt și sunt convins că mereu vor rămâne emoții. Am obținut cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc și uitați-vă că, din păcate, încet, încet, timpul șterge din aceste amintiri și intrăm în anonimat!"
Anghel Iordănescu, antrenor secund Steaua 1986

"E foarte greu să mai repete cineva din România ceva din ceea ce am realizat noi. Steaua sau FCSB cum îi spune acum a făcut o performanță incredibilă și a jucat în cupele europene. A fost o seară extraordinară în 1986, niciodată nu-mi imaginam așa ceva"
Ștefan Iovan, fundaș Steaua 1986

"Lăcă, voi ați făcut o mare eroare când ați anunțat că echipa ta e susținută exclusiv de Armată! Nu se face așa ceva, este o mare greșeală pe care ați făcut-o! Nu trebuia să spuneți că Armata vă susține, e o gafă"
Nicolae Gavrilă, fostul președinte al SteleiGestul șocant făcut de un român din Spania supărat pe chiriașii care refuzau să-i plătească chiria de mai multe luni. „Aplic legea românească”
Libertatea
Comentarii (6)
tanasevictor  •  08 Mai 2017, 11:37

DUCKADAM trebuie cinstit ca EROU NATIONAL

Predan Mihai  •  08 Mai 2017, 11:28

Felicitari, Steaua ! La multi ani ! fcsb-desfiintarea!

Gheorghe Nistor  •  08 Mai 2017, 10:24

Duckadam nu avea ce sa caute acolo. Las si vandut pe o slujba de lingau, s-a dovedit un caracter slab si fara coloana vertebrala. Cred ca nici mintea nu l-a ajutat....

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 3
14:00 Fotbal, Ligue 1
Nice - PSG
Digi 4, Telekom 4
15:00 Handbal F, Liga Campionilor
Team Esbjerg - CSM București
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Leipzig - Mainz
Digi 3, Telekom 3
16:30 Fotbal, Liga 1
FC Botoșani - Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:45 Fotbal, Liga 1
UTA - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Cagliari
Digi 2, Telekom 2
19:00 Fotbal, Bundesliga
Wolfsburg - Leverkusen
Digi 3
19:30 Fotbal, Ligue 1
Granada - Alaves
Digi 4
21:30 Fotbal, Liga 1
FCSB - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Sampdoria
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Real Madrid
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Lille
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1