FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Reghecampf a vorbit pentru prima dată de la întoarcerea pe banca Stelei: "Cînd văd clasamentul mi se face rău!"

Reghecampf a antrenat două echipe după ce a plecat de la Steaua: Al Hilal, în Arabia Saudită, apoi Litex Loveci, în Bulgaria +6   FOTO
Reghecampf a antrenat două echipe după ce a plecat de la Steaua: Al Hilal, în Arabia Saudită, apoi Litex Loveci, în Bulgaria

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2015 00:00

Tehnicianul de 40 de ani a anunţat răspicat obiectivul: "Am venit să luăm titlul", a dezvăluit ce metode va aplica pentru a resuscita jucătorii şi ce trident de marcă vrea să refacă la echipă.

S-a îmbrăcat la costum pentru prima întîlnire cu ziariştii în calitate de antrenor al Stelei, în al doilea său mandat. A vărsat două pahare de cafea în momentul în care s-a aşezat la masă. "Pfff, sigur trebuie să mă cert cu cineva astăzi".

Reghecampf şi-a aranjat apoi şuviţele de păr care îi cădeau pe frunte în aşteptarea televiziunilor să intre în direct. "Vă mulţumesc că aţi venit şi simt o imensă satisfacţie să văd atît de mulţi reprezentanţi ai presei, asta înseamnă că Steaua continuă să fie un mare punct de interes în România".

- De ce aţi revenit acum şi nu în vară, atunci cînd aţi mai fost dorit?
- Ce a fost a fost, ce mai contează? Important e că sînt aici acum şi vă pot spune de ce am venit. Pentru că mă întorc acasă, fiindcă o să am familia lîngă mine, fiindcă Steaua trece printr-o perioadă grea şi vreau să dau o mînă de ajutor.

- Simţiţi acelaşi sentiment ca şi atunci cînd aţi venit prima dată, în iunie 2012, sau acum e presiune mai mare?
- Cunoaşteţi vreun antrenor care a lucrat la Steaua şi n-a avut presiune? Eu nu ştiu. E drept, e mai greu acum fiindcă avem o distanţă mare de recuperat faţă de Astra, dar mai e mult de jucat şi putem reveni.

"Polemicile nu ne ajută acum"

- Care e primul obiectiv?
- Să vorbim mai puţin şi să recuperăm cît mai mult din cele 10 puncte faţă de Astra. Cred că, acum, vorbele, conflictele şi polemica de la distanţă nu ne ajută.

- Titlul vi se pare mai degrabă o misiune imposibilă?
- Nu, deloc! Eu am venit aici cu un singur scop şi nu mă feresc să o spun. Vreau să cîştigăm titlul, ăsta e singurul gînd.

- Şi dacă Steaua nu va intra în play-off?
- (Rîde)... Steaua să nu joace în play-off? Nu se va întîmpla asta, staţi liniştiţi! Apoi, în play-off sînt în joc 30 de puncte, dar acolo va fi altceva, la acel moment Steaua va fi mult mai puternică fiindcă în iarnă vom face nişte schimbări.

"Cînd a mai fost Steaua atît de jos?"

- Plecaţi dacă nu luaţi titlul?
- Cred că e ceva normal la un club de talia Stelei să pleci dacă nu reuşeşti să iei campionatul! În fotbalul actual acesta este un lucru normal, nu există antrenor care să stea dacă nu are rezultate. Este un risc pe care ni-l asumăm atît eu, cît şi clubul, dar sper să nu ajungem acolo.

- Gazeta Sporturilor i-a fotografiat notiţele lui Valeriu Argăseală, unde erau trecute salariile staff-ului dumneavoastră...
- Nu ştiu, am preferat să nu citesc nimic pe site-uri, să nu citesc Gazeta, să nu mă uit la televiziuni. Ştiţi de ce? Fiindcă aş vedea cu siguranţă şi clasamentul Ligii 1 şi mi s-ar face rău, nu-mi pică deloc bine să o văd pe Steaua pe locul pe care e. Sincer, nu-mi aduc aminte cînd Steaua a fost atît de departe de primul loc, cel puţin în ultimii ani nu cred că s-a întîmplat aşa ceva.

"Nu m-am simţit vizat de acuzele lui Rădoi"

- L-aţi accepta pe Rădoi să lucreze alături de dumneavoastră?
- Eu sînt deschis să vorbesc cu toată lumea, atunci cînd primesc informaţii despre echipă. Nu am nici un fel de problemă cu nimeni, nu am o problemă în a discuta chiar şi cu Mirel. Dacă e dispus să vorbească cu mine şi să ajute echipa pentru a avea rezultate mai bune, atunci e în regulă.

- Nu v-au deranjat afirmaţiile lui că unii antrenori de pe la TV se dau mari stelişti, dar au cerut 25.000 de euro salariu?
- Nu m-au afectat fiindcă nu m-am simţit vizat. Eram un antrenor sub contract, nu stăteam toată ziua pe la televizor, deci nu mă vizau. A făcut acele afirmaţii după un meci pierdut în minutul 93, ştiu prin ce trece un antrenor în acele momente.

"Au valoare, trebuie lucrat la mentalitate"

- Cum a fost primul contact cu jucătorii?
- Unul normal, firesc. Am discutat cu Alcenat, cu Tade, cu toţi ceilalţi. Ei au nevoie acum de odihnă, dar şi de discuţii cu noi, cei din staff. Le-am explicat tuturor că trebuie să înţeleagă că Steaua e cu totul altceva. Aceşti jucători care sînt acum aici au valoare, problema cred că e la mentalitatea lor.

- Aveţi vreun regret că aţi plecat în urmă cu doi ani de la Steaua?
- Nu regret nimic din ce-am făcut în viaţa mea! Am fost la Al Hilal şi am făcut lucruri foarte mari, am jucat o finală de Champions League, unde am fost dezavantajaţi în mod evident de arbitru, vi se pare puţin lucru să joci o finală de Liga Campionilor Asiei?

"Refacem trioul imbatabil Gigi-MM-Reghe"

- Mihai Stoica va ieşi curînd din închisoare...
- Apropo de Mihai Stoica, îi mulţumesc şi lui pentru întoarcerea mea la Steaua. În momentul de faţă nu e lîngă noi, dar o să fie foarte curînd. Se discută foarte mult că nu o să aibă voie, că are nu ştiu ce interdicţie, dar vă spun ceva, va avea voie să fie lîngă noi şi va fi! Încercăm să refacem acel trio care a avut foarte mult succes în anii în care eu am fost antrenor la Steaua. Mă refer la trioul Gigi-MM-Reghe!

"Suporterii nu-i vom readuce doar dacă revenim în Ghencea, fanii îi vom recîştiga doar dacă vom obţine rezultate şi Steaua va redeveni Steaua" Laurențiu Reghecampf

"Am multe amintiri frumoase din primul meu mandat la Steaua, dar dacă m-aţi rugat să spun una singură, atunci aleg golul lui Bourceanu din meciul cu Rapid, marcat în minutul 96" Laurențiu Reghecampf

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (40)
104772133226352
Petre Radulescu  •  05 Decembrie 2015, 16:20
Postat de mihai231 pe 05 Decembrie 2015, 14:42

dar tu ..... ai surori?.....sa ma anunti si pe mine....

De ce? ***))) Omara-i Reghe! :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104772133226352
Petre Radulescu  •  05 Decembrie 2015, 15:14
Postat de mihai231 pe 05 Decembrie 2015, 14:42

dar tu ..... ai surori?.....sa ma anunti si pe mine....

De ce? ***? Va omoara Reghe!!!! :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

randoom_._
randoom_._  •  05 Decembrie 2015, 15:10
Postat de plischi pe 05 Decembrie 2015, 14:03

poate daca se retrag toate!

fals. se vede ca nu esti prea destept. sa spunem ca,astra bate tot in ultimele 6 etape. Steaua bate tot in ultimele 6 etape. deci 10 puncte avans inainte de playoff,pentru astra, si 5 puncte avans pentru astra cand incepe playofful. castiga astra 8 din 10 meciuri in playoff. castiga Steaua 10 din 10 meciuri in playoff. cine-i campioana? ITI SPUN EU: STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează