FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA CAMPIOANĂ

FOTO Șampanie, torțe și scandări anti-Steaua » Astra a dat startul la petrecerea pentru titlu încă de duminică noaptea

Șumudică a fost purtat pe brațe de elevii săi +3   FOTO
Șumudică a fost purtat pe brațe de elevii săi

Articol de , - Publicat marti, 03 mai 2016 00:00

Șumi și ai săi au sărbătorit încă de duminică noaptea primul titlu din istoria clubului înființat în 1934.

Golul lui Hora și remiza Pandurilor au aprins noaptea de Paști la Giurgiu și au născut hora bucuriei pentru Astra, noua campioană a României.

FOTO: Vezi AICI mai multe imagini!

Formația ce-a condus din etapa a 7-a clasamentul n-a mai așteptat finalul partidei de aseară cu Dinamo pentru a savura primul titlu din istorie.

Jucătorii au ieșit în fața hotelului-cantonament și au început fiesta înaintea unor membri ai familiilor lor și a câtorva localnici.

A fost baie de șampanie în horele pornite ad-hoc, s-au aprins torțe și strigătele de bucurie au încins atmosfera. Marius Șumudică a fost aruncat în sus, n-a fost uitat nici patronul Ioan Niculae, încă reținut, căruia i s-a scandat numele. S-a cântat și pentru Astra, și împotriva dușmanilor de la Steaua, înjurați copios.

Euforia n-a putut fi stinsă și nimeni de la echipă n-a vrut s-o facă, deși aseară era meci oficial cu Dinamo. Fotbaliștii au developat diverse momente din timpul campionatului, la o bere, până spre zori.

CE A DECLARAT MARIUS ȘUMUDICĂ:

  • "Să câștigi titlul în ziua de Paști e ceva unic, doar Dumnezeu îți poate da asta! Acest campionat nu se compară cu nimic altceva ce-am câștigat în carieră. Merităm două titluri, unul pentru sezonul regular și unul pentru play-off"
  • "Astra a fost la un pas de insolvență, cu restanțe salariale, dar băieții au fost minunați. Au dominat campionatul pe teren și toate cifrele sunt de partea lor"
  • "N-am nimic împotrivă să-i dăm tricoul de campion și lui Gabi Enache, dar nu-l merită! El și-a dorit să ia titlul cu FCSB. Mi-a zis că pleacă să fie campion cu acea echipă"

"Dedic acest titlu tuturor victimelor din clubul Colectiv! Ne-au ajutat și ne-au vegheat să câștigăm acest campionat. Titlul este și pentru domnul Niculae"
Constantin Budescu, ex-atacant Astra

"Șumudică a știut să ne apropie și s-a creat o mare unitate. Suntem foarte bucuroși și nu doar că suntem antisteliști! E o performanță imensă pentru noi"
Daniel Niculae, atacant Astra

"E un sentiment incredibil, am intrat în istorie! A fost o tensiune incredibilă în timpul meciului Steaua-Pandurii, iar la final o bucurie de nedescris"
Valerică Găman, fundaș Astra

"E cel mai frumos moment din viața mea! Am rupt paturile, nu mai știam ce să fac când am văzut că am ieșit campioni!"
Denis Alibec, atacant Astra

"La golul Pandurilor a explodat camera. Mulţi dintre noi au consumat băuturi alcoolice şi se simte... E o bucurie imensă, puţin umbrită pentru că nu avem mulţi fani cu care să ne bucurăm"
Florin Lovin, fundaș Astra

"Am fost inspirat că am rămas la Astra, munca mea e aici, am spus mereu că sunt bucuros să joc la această echipă. Acum a venit premiul. Am depus și actele pentru a deveni cetățean român, acum aștept"
William De Amorim, mijlocaș Astra

24de cluburi au câștigat campionatul în România, Astra fiind ultima în acest grup elitist

18ani au trecut de când alb-negrii au promovat în prima ligă

3trofee are Astra în palmares: titlul (2016), Cupa României și Supecupa (ambele în 2014)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
vasglo
vasglo  •  03 Mai 2016, 11:51

Nu cumva aia doi din dreapta, sus, sunt Coltescu si Balaj?!..-:)

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  03 Mai 2016, 10:49

Splendid: ”n-a fost uitat nici patronul Ioan Niculae, încă reținut, căruia i s-a scandat numele”... Retinut unde? ;-) I s-a scandat numele unuia care a facut evaziune fiscala si a cauzat prejudicii de zeci si zeci de milioane de euro? Bravos...

danyyel01
danyyel01  •  03 Mai 2016, 09:51
Postat de danyyel01 pe 03 Mai 2016, 09:36

Cum 18 ani de cand au promovat? Astra a promovat in 2007.

Chiar in 2009. https://en.wikipedia.org/wiki/FC_Astra_Giurgiu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează