FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

FOTO Scandal de la o amendă de 2.000 de euro! Florin Prunea, acuze GRAVE la adresa lui Stoican și Ambrosie

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2019 13:38

Florin Prunea, fostul președinte al clubului Poli Iași, îi consideră responsabili pe succesorul său, Adrian Ambrosie, și pe antrenorul Flavius Stoican de pierderea atacantului Andrei Cristea (34 de ani). Totul a pornit de la o amendă de 2.000 de euro.

Antrenorul Flavius Stoican a recunoscut la întoarcerea din Antalya, într-un interviu acordat Gazetei, că Poli suferă în atac, după transferul golgeterului Andrei Cristea la CS U Craiova. O pierdere importantă, de care fostul președinte al clubului, Florin Prunea, îi acuză pe Stoican și pe actualul președinte executiv, Adrian Ambrosie.

"Pe Cristea l-au forţat să plece. Era unul dintre cei trei rămaşi din vechea gardă şi devenise incomod. Avea personalitate, este de departe cel mai important jucător al Iaşiului de după ’89, avea priză la public, primarul discuta cu el, se vorbea că va fi viitorul șef al clubului. Au început cu o amendă, au fost tot felul de şicane", a comentat fostul internațional în "Ziarul de Iași".

Surse din anturajul jucătorului au confirmat pentru Gazetă că acea amendă, de 2.000 de euro, cu care Stoican și Ambrosie voiau să-l sancționeze din cauza unui confict la antrenament cu Panțâru, l-a determinat pe atacantul de 34 de ani să-și pună problema unui transfer.

"Eu la iarnă plec!", le-ar fi spus Cristea, la vremea respectivă, unor apropiați.

În decembrie a apărut interesul FCSB-ului, cu Becali dispus să dea 50.000 de euro, apoi oferta Craiovei, cu Burlacu și Gardoș la schimb, sub formă de împrumut până-n vară. Ambrosie a acceptat-o pe ultima și a admis că "n-am avut ce face. Andrei era hotărât să plece, nu-l mai puteam ține". 

"În loc să facă orice sacrificiu pentru a ţine inima echipei, care era un model pentru tineri şi suporteri, l-au alungat! Nu se gândesc la viitor, ci să controleze uşor un vestiar făcut pe relaţii, fini sau ce mai e pe acolo, decât pe valoare" Florin Prunea, fost președinte Poli, în Ziarul de Iași

12.000 €net lunar e salariul lui Cristea la Craiova, dublu cât lua la Iași. Are contract până-n 2020

Procesul verbal al ședinței în care a fost amendat Cristea. Sancțiunea a fost anulată ulterior de directorul sportiv Tibi Selymes.

amenda cristea proces verbal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  28 Ianuarie 2019, 14:14

Un tip foarte "adânc " acest Prunea.Tot timpul cu fitile,nu a încăput nici la FRF și l au "scuipat" și de la Iași având în vedere salariul deosebit de mare care nu se justifica.Dar caracterul e principala hibă a acestui "lup moralist"...In fine,no comment...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close