FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASA TG. MUREŞ

FOTO şi VIDEO Steaua-ASA 0-1 » Ardelenii, lideri cu 62 de puncte, roş-albaştrii, 60 de puncte » Au mai rămas 5 etape

Foto: Alex Nicodim +48   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 29 aprilie 2015 20:07

Trupa de şoc a lui Ciobi a desăvîrşit în această seară un comeback incredibil printr-o victorie în faţa Stelei chiar pe Arena Naţională, 1-0, gol Zicu! Pe final, gazdele au solicitat un penalty la henţul în careu al lui Sepsi.

Bucureşti. Arena Naţională. La adăpostul nopţii, 11 bărbaţi îmbrăcaţi în negru au pătruns pe gazon ca să-i fure Stelei titlul. Delta Force? Nu. Dintr-o peluză se răspunde: "A-SE-A!, A-SE-A!".

Adi Popa a încercat să dea alarma în secunda 10, dar "centralul" Găman a decis că e una falsă şi n-a sancţionat în vreun fel intervenţia în careu a lui Marius Constantin, la care stelistul ceruse disperat penalty.

Primul "man in black" care a înşelat vigilenţa turnurilor de control plantate în marginea careului roş-albastru a fost Bumba. Ajuns lîngă seif, mureşeanul s-a speriat de paznicul Arlauskis şi a fost prins (7).

Gâlcă n-a mai apucat să-şi pună oameni în pază. Cineva se căţărase pe acoperişul tras al stadionului şi din tavan a picurat o minge în mijlocul careului stelist. Aşa a părut în minutul 37, la centrarea din corner a lui Voiculeţ. Zicu a apărut nemarcat, a trimis cu latul în plasă şi a dat volumul mai tare: "A-SE-A!, A-SE-A!".

În prelungiri, Ţucudean a prelucrat centrarea din dreapta a lui Rîpă, a reluat spectaculos, dar Stăncioiu a fost acolo şi a blocat. Apoi, s-a auzit fluierul lui Găman, pauză. Ardelenii au fost stăpînii primei reprize.

"Oare cît se mai joacă steliştii cu focul?!", se întrebau Balint şi Ilie Dumitrescu în studioul DigiSport.

Cum cît? Încă puţin. De zece minute începuse repriza a doua şi Steaua irosise deja două faze bune de atac. La cea mai periculoasă dintre ele, au lucrat aceiaşi Rîpă şi Ţucudean: reluarea din cădere a vîrfului s-a scurs pe lîngă stîlpul din dreapta porţii lui Stăncioiu.  

Încercuiţi în propriul teren de ţintă, ardelenii începeau să respire greu. Intrarea lui Gabi Iancu a părut să înteţească atacurile steliste. Tănase era singurul care mai avea chef de glume, şutul trimis de el fiind aproape să prindă avionul de Cluj. 

Aproape de graniţa cu ultimul sfert de oră al partidei, Iancu şi-a pus mîinile în cap, disperat că lobul lui n-a prins poarta goală. Tensiune din ce în ce mai mare pe Arena Naţională. 

10 minute. Varela s-a năpustit spre careul ardelean, a apucat să intre  şi a fost blocat de Sepsi. Fundaşul oaspeţilor a atins mingea cu mîna în alunecare, dar Găman n-a văzut infracţiunea şi meciul a continuat fără penalty. 

5 minute. S-au risipit repede. La fel ca avansul de 13 puncte al Stelei. Comandantul Ciobotariu îşi mai priveşte o dată luptătorii: misiune îndeplinită.  Liga 1 are din această noapte un nou lider! 

NOUL CLASAMENT LA VÎRF + PROGRAM

După această etapă a 29-a, ASA îi ia locul Stelei în fruntea clasamentului şi acumulează 62 de puncte. Roş-albaştrii sînt acum pe poziţia secundă, la două lungimi în spatele ardelenilor, 60p. Au mai rămas doar 5 etape din acest sezon de Liga 1.

Meciurile care urmează:
Steaua: Dinamo (d), Chiajna (a), Brașov (d), Botoșani (a), Iași (d)
ASA: Viitorul (a), Gaz Metan (d), Petrolul (a), Astra (d), Oțelul (a)

Vezi desfăşurarea liveTEXT a meciului

Vezi VIDEO cu fazele importante ale meciului 

Echipele de start

Steaua: Arlauskis - Rîpă, Varela, Toşca, Guilherme - Prepeliţă, Bourceanu - Popa, Chipciu, Tănase - Ţucudean
Rezerve: Cojocaru - Luchin, Filip, Latovlevici, Breeveld, Neagu, Vîlceanu

ASA: Stăncioiu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - G. Mureșan, N'Doye - Bumba, Voiculeț, Zicu - Axente
Rezerve: Viciu, Ivan Gonzalez, Goga, Balaur, Manolov, Hanca, Hora

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1359)
caminero
caminero  •  30 Aprilie 2015, 20:46
Postat de msr_ms pe 30 Aprilie 2015, 03:26

si la bucuresti aveai ratia la zahar,ulei,unt,si unde te duceai cu buletinul insa multe erau la liber ca sa ma exprim asa insa nu le gaseai sau le gaseai stand o zi la coada.dar in bucuresti mai aveai si varianta casei de comenzi mercur care venea doar in anumite zone ale bucurestiului.doar ca bucurestiul avea cota alocata fiecarui cetatean al orasului mai mare decat in celelalte orase,si la benzina la fel.

N-a fos t niciodată rație la unt în București ... doar la ulei și zahăr ... și cu vreo două luni înainte de Revoluție a apărut și rația la carne.

adriann_
adriann_  •  30 Aprilie 2015, 13:18
Postat de titelb pe 30 Aprilie 2015, 09:42

Campionatul va merge la ASA iar din toamna nu vom avea nici o echipa in grupele cupelor europene fiindca echipele sustinute de primarii nu vor avea forta financiara sa-si intareasca loturile. Propabil si televiziunile i-si vor renegocia sumele privind drepturile de transmisie a meciurilor din Liga I. Fara bani investiti in fotbal se va ajunge la concluzia ca si 14 echipe sunt prea multe.

Daa, se desfiinteaza fotbalul romanesc daca nu mai ia FCSB campionatul =)) =)) =))

titelb
titelb  •  30 Aprilie 2015, 09:42
Postat de wishmaster pe 30 Aprilie 2015, 09:15

pentru conducere, jucatori si in special pentru Galca: SA VA FIE RUSINE!!! altceva nu prea-mi vine in minte acum ...

Campionatul va merge la ASA iar din toamna nu vom avea nici o echipa in grupele cupelor europene fiindca echipele sustinute de primarii nu vor avea forta financiara sa-si intareasca loturile. Propabil si televiziunile i-si vor renegocia sumele privind drepturile de transmisie a meciurilor din Liga I. Fara bani investiti in fotbal se va ajunge la concluzia ca si 14 echipe sunt prea multe.

Vezi toate comentariile (1359)
Comentează