FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCSB 0-0

FOTO + VIDEO » Claudio Catenaccio » Niculescu e noul Cârțu din campionat, un fanatic al organizării defensive care a reușit s-o încurce și pe FCSB cu zidul pe care l-a ridicat

foto: Raed Krishan, GSP +32   FOTO
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 17:02

Minutul 49: Alibec și Budescu șutează pe rând din careu. Niciunul nu nimerește poarta lui Balauru, dar faza e remarcabilă, pentru că e vorba despre prima ocazie de notat. Primele 48 de minute sunt greu de povestit. 

Capcane peste capcane

Niculescu mănâncă rezumatul meciului! Fost atacant spectaculos, un fel de Budescu "mai vârf", Claudiu s-a transformat într-un antrenor specializat în programarea unui stil defensiv aproape perfect. Doar sârma ghimpată mai lipsește din terenul Voluntariului! Patru fundași, doi închizători, extreme care coboară și sporesc în realitate numărul apărătorilor, vârful Tudorie și mijlocașul veteran Marinescu consumați într-un presing al cărui scop unic e să încurce, să mai întârzie măcar un pic fiecare fază pe care o pornește Steaua.

AICI poți urmări cele mai importante faze din partida FC Voluntari - FCSB 0-0 

Strategia funcționează, nu există ocazii. Pentru cine nu apreciază asemenea manevre de studiat la școala de antrenori, pentru cei care vin la fotbal pentru goluri, nu e recomandabilă formația lui Niculescu! Sigur, oamenii lui sunt mai puțin vinovați de urâțenia partidei.

Zero!

FCSB poartă vina principală. Ea are fotbaliștii scumpi, teoretic mai creativi, oameni care ar trebui să sclipească, dintr-un dribling sau cu un șut să arunce la coș schemele lui Claudiu. Teixeira, Man, Tănase, Alibec nu inventează nimic, se pierd în încâlceala, în mlaștina în care-i trag vișiniii.
Alibec nu e un atacant cu joc de cap bun, motiv pentru care centrările nu constituie o soluție, echipa lui Dică nu are la îndemână scurtătura asta, a baloanelor aruncate pe vârf. Denis se retrage ca să primească mingea la picior și în felul acesta se cam bagă peste munca pe care ar trebui s-o facă Florin Tănase, omul poziționat în spatele lui pe tabla din vestiar. Oricum nu face niciunul munca decarului.

Se distanțează CFR?

Dică și-a folosit după pauză cea mai mare doză de tehnică din lot, pe Budescu. Claudiu mai topește un tanc. Budi are o ocazie mare datorată unei greșeli a lui Mihai Popescu. Primește mingea de la adversar și trage mult, mult peste clădirea cu vestiarele, aflată în spatele porții. Voluntarii capătă un pic de curaj și avansează mai des în ultimele 20 de minute ale meciului. La Niculescu, și atacurile par pretexte pentru 0-0!

Ofensiva vișiniilor nu produce vreun gol, doar o mai ține pe Steaua departe de poarta lui Balauru. Jucătorii lui Dică nu inventează nimic, antrenorul nu aduce nici el o soluție, o cheie de pe margine. În condițiile astea, Voluntari obține rezultatul dorit. Pentru FCSB, scorul e chiar mai prost decât jocul sărac. CFR primește ocazia să pună 6 puncte peste roș-albaștri după runda aceasta.  

FC Voluntari - FCSB 0-0
TEXT / VIDEO

Echipele de start:

FC Voluntari: Balauru - Filipov, Achim, M. Popescu, Acsinte - Răuţă, Novac - Pîrcălabu, L. Marinescu, P. Ivanovic - Tudorie
Rezerve: Petrariu, Căpăţână, Balaur, Popadiuc, G. Deac, Cernat, Trandafirescu
Antrenor: Claudiu Niculescu

FCSB: Niță - Benzar, Planici, Bălașa, Junior Morais - Nedelcu, L. Filip - Man, F. Tănase, Teixeira - Alibec
Rezerve:
Stăncioiu, I. Larie, Budescu, Momcilovici, Ov. Popescu, D. Benzar, De Amorim
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Iulian Călin
A1: Marius Nicoară
A2: George Florin Neacșu

 
 

 

AICI poți urmări cele mai importante faze din partida FC Voluntari - FCSB 0-0 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (504)
zecs93
zecs93  •  14 Octombrie 2017, 02:57
Postat de luciann pe 13 Octombrie 2017, 23:18

Nu stiu! Stiu ca v-a eliminat o data cu Mioveniul din cupa! Poate (pana la urma) e garantia ca se va juca corect! Mai ales ca vrea sa-l bata pe Mereuta ca sa-i ia locul!:)))

Se vede ca te uiti la microunde in loc de televizor, pai Niculescu are palmares net favorabil in confruntarile cu Dinamo, nu mai cand era Antrenor la U.Cluj pe unde prindea Dinamo o batea, sau ati uitat ?? Asa ziceati si de fosti antrenori dinamovisti ca se dau la o parte cand joaca cu Dinamo, antrenori cum ar fi Ganea,Stoican,Miriuta care ne-au batut pe unde ne prindeau cu echipele antrenate de ei ( Ca tot vb de STOICAN, chiar acum ceva etape ne-a batut cu iasiu) asta pentru specialisti ca voi !!!

waves
waves  •  14 Octombrie 2017, 01:21
Postat de waves pe 14 Octombrie 2017, 01:18

Bine ca nu tii totusi cu Steaua si cu Dinamo cum aveam eu unul in clasa cand eram elev.Cand juca Steaua- Dinamo spunea ca este neutru.A fost singurul individ care l am auzind ca spune asta .Toata clasa am avut un soc.....

Spunea ca sare la gol cand si Dinamo si Steaua da gol, si ca suferă pentru amundoua.Doamne fereste....

waves
waves  •  14 Octombrie 2017, 01:18
Postat de puigdemont. pe 14 Octombrie 2017, 00:53

Ce te face sa crezi ca tin cu CSA? Eu il critic pe Gheorghe Becali, dar i-am apreciat mereu investitiile. Nu il suport ca om, este un fariseu si un individ nefrecventabil. Toti juristii cu care am avut ocazia sa vorbesc mi-au spus ca de fapt Steaua nu mai exista, nu este nici CSA si nici FCSB! Sincer, ma uit detasat la meciuri si sustin ambele echipe. Oricum fotbalul este de foarte slaba calitate! Tusea si junghiul!

Bine ca nu tii totusi cu Steaua si cu Dinamo cum aveam eu unul in clasa cand eram elev.Cand juca Steaua- Dinamo spunea ca este neutru.A fost singurul individ care l am auzind ca spune asta .Toata clasa am avut un soc.....

Vezi toate comentariile (504)
Comentează