FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

FOTO + VIDEO EXCLUSIV Ion Codorean, amintiri TERIFIANTE dintr-un derby old school Dinamo - Steaua: „Dacă avea hemoragie cerebrală și murea pe teren?”

Martin Tudor, Steaua
Martin Tudor, Steaua

Articol de , , - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 15:58

Chirurgul ortoped Ion Codorean, 46 de ani, fost medic la Steaua între 2000 și 2002, a rememorat pentru GSP.ro detalii terifiante de la derby-ul Dinamo - Steaua din 22 aprilie 2000, încheiat 3-2 pentru roș-albi.

Ce a șocat cel mai mult în acel meci? Accidentarea portarului „militar” Martin Tudor, serios comoționat în urma unui duel. Tudor a fost înlocuit cu Tibi Lung, care a greșit și a facilitat victoria lui Dinamo.

- Domnule Codorean, ați colaborat cu Pițurcă și cu Olăroiu la Steaua. S-a întâmplat să intrați în conflict cu vreunul dintre ei?
- N-am avut probleme cu niciunul. Singurul caz a fost când s-a accidentat Martin Tudor la un meci cu Dinamo, l-a lovit Belodedici cu genunchiul în cap. Pe margine, l-am întrebat pe Tudor „Unde ești?”. „Aici, unde suntem...”. Nu știa unde se afla. L-am trimis la spital să facă o tomografie. A intrat Tibi Lung în locul lui și a scăpat mingea în poartă la o centrare a lui Florentin Petre. A doua zi s-a scris în ziare că eu am greșit, că nu i-am permis lui Tudor să continue meciul.

- Și ar fi fost capabil să rămână pe teren?

- Tudor era năuc, ar fi putut primi goluri mai penibile! Și dacă avea și o hemoragie cerebrală și murea pe teren? Altfel s-ar fi scris articolele atunci! Viața unui om e mai importantă decât oricare rezultat. La alt meci, cu Saint Gall, a fost lovit Lung la cap, eu am cerut schimbarea și el a transmis către bancă să nu-l scoată, că poate. La prima fază, a primit o minge acasă și a lăsat-o să-i treacă printre picioare. Noroc că s-a dus pe lângă poartă! După faza aia l-au înlocuit.


Articolul apărut atunci în Gazeta Sporturilor

Rezumatul meciului Dinamo - Steaua 3-2 din 2000: 


Pagină din Gazeta Sporturilor cu un fotoreportaj de la bucuria dinamoviștilor după derby-ul ce le-a adus al 15-lea titlu de campioni

Citește aici interviul integral cu Ioan Codorean: Dezvăluiri în EXCLUSIVITATE despre cea mai grea operație din carieră: "Fractura lui Chipciu te poate face să nu mai mergi! Singura operație la care am avut emoții"

Vezi și: EXCLUSIV Dezvăluiri despre un caz neștiut din vestiarul Stelei » Medicul Ion Codorean: „Promiți că nu vorbești cu nimeni! Da? Ia pastila asta!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
chromophobia
chromophobia  •  19 Aprilie 2019, 17:54

Bun portar Martin Tudor.Tiberiu Lung prastie.Inainte de ei Zoltan Ritli,alt portar bun

Vezi toate comentariile (1)
Comentează