FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Vine "soldatul"! Dinamo își întărește apărarea: Dielna sosește și semnează azi

Dielna vrea să demonstreze la Dinamo că poate fi la un nivel înalt, pe măsura antrenamentelor și a afirmațiilor tupeiste din repertoriu +4   FOTO
Dielna vrea să demonstreze la Dinamo că poate fi la un nivel înalt, pe măsura antrenamentelor și a afirmațiilor tupeiste din repertoriu

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2017 00:00

Fundașul Claude Dielna, 29 de ani, face vizita medicală și semnează cu Dinamo, urmând a-i lua locul croatului Luka Marici în prima echipă.

Dinamo va avea de astăzi cel puțin un fotbalist nou. Fundașul francez Claude Dielna, 29 de ani, pe care "câinii" l-au vânat din decembrie 2016, urmează să facă vizita medicală și să înceapă cât mai curând antrenamentele sub comanda lui Ioan Andone.

Adrian Mutu a insistat mult pentru aducerea, fie și împrumut până în vară, a fostului său coleg de la Ajaccio, un apărător puternic de picior stâng cu prezențe în primele două ligi din Franța și în divizia secundă engleză.

Dielna nu mai este dorit la Sheffield Wednesday, doar că "bufnițele" au tot încercat să-l vândă în această iarnă, de aceea francezul ajunge atât de târziu la București.

Jucătorul n-a evoluat în niciun meci al actualei ediții, 2016/2017, ultima sa apariție fiind în precedenta, când juca în Slovacia, pentru Slovan Bratislava. Claude va deschide astăzi lista cu transferurile săptămânii la Dinamo, roș-albii mai așteptând un atacant central și doi mijlocași laterali.

"Execut ordinul și nu întreb de ce!"

Un adept înfocat al pregătirii fizice, Dielna s-a autocaracterizat într-un interviu acordat site-ului hat-trick.fr, atunci când a vorbit despre antrenamentele la Ajaccio, din 2013, acolo unde a fost coleg cu actualul manager general al "câinilor" sub comanda italianului Fabrizio Ravanelli:

"Antrenorul făcea o pregătire dură cum n-am întâlnit nicăieri, dar mie îmi plăcea așa, pentru că sunt un soldat și dacă mi se spune să merg în Thailanda, merg în Thailanda, execut ordinul și nu întreb de ce! Am întâlnit mari fotbaliști, de la Ibrahimovici la Cavani, de la Lavezzi la Jesus Navas. Plus alții, pe care-i vezi la TV. Sportivi uriași, eu fiind un nimeni comparativ cu ei. Dar când intru pe teren, eu sunt om, el e om. E război, nu-mi pasă cine e, ce-a făcut, cât câștigă".

Joacă direct

Pagina personală de Instagram este plină cu fotografii ce-l înfățișează pe francez în timpul antrenamentelor personale, dar și video-uri în care apărătorul își etalează aptitudinile. Dacă va trece proba medicală, ceea ce dinamoviștii preconizează, Dielna ar putea debuta chiar în proxima etapă, la Chiajna, mai ales că Luka Marici este suspendat. De fapt, francezul este adus ca să-l înlocuiască pe croat în primul 11.

"Dielna e un jucător foarte bun, am vorbit cu el de la începutul pregătirilor. A fost greu cu plecarea de la Sheffield Wednesday, l-aş fi vrut în ianuarie. Cu el s-a vorbit de la Revelion. Dar s-a rezolvat, vine mai târziu. Asta e"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Îmi spun întotdeauna că sunt un învingător, chiar și după ce pierd. Știu că va sosi ceva pozitiv după. Întotdeauna a fost astfel în cariera mea: am și pierdut, dar succesul a sosit imediat după"
Claude Dielna, fundaș

9luni au trecut de la ultima prezență pe teren a lui Dielna, în tricoul lui Slovan Bratislava, în meciul cu Trencin (0-4)

2fotbaliști a transferat Dinamo până acum, Bawab și Bumba, dar ultimul așteaptă "cartea verde" pentru a putea fi prezentat oficial

9.000 €va fi salariul lunar al lui Dielna în Ștefan cel Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
chris_bu67
chris_bu67  •  06 Februarie 2017, 10:11

Cum poți să-ți întărești apărarea cu rezerviști care n-au jucat deloc în ultimele luni?Va fi o nouă gaură neagră în apărarea de polistiren al unui club care are cea mai incompetentă conducere din liga1prea ca la țară,adică liga1 covalact

Vezi toate comentariile (1)
Comentează