FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

Francezul Nasser Menassel e încîntat de experienţa trăită în România: ”Viaţă bună, preţuri derizorii”

Nasser Menassel
Nasser Menassel

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 12 iunie 2011 16:36

Mijlocaşul ”şepcilor roşii” a vorbit într-un amplu interviu pentru presa franceză despre Cluj, Ionuţ Badea şi ”U”. ”Sîntem peste CFR”, spune jucătorul


Venit în iarnă la Cluj, mijlocaşul Nasser Menassel (28 de ani) a mărturisit, într-un interviu publicat în ediţia electonică de publicaţia "Soo Foot", că nu are nici cele mai mici motive să se plîngă.

"Nu văd o mare diferenţă între viaţa de aici şi cea din Franţa. La Cluj se trăieşte foarte bine, oraşul e frumos, iar, prin comparaţie cu Franţa, preţurile sînt derizorii. Şi fetele sînt mai frumoase decît la noi! În iarnă a venit şi Steven Pele aici. A fost surprins plăcut de ceea ce a găsit la Cluj", a spus jucătorul, care a mărturisit că a ajuns la "U" datorită lui Ionuţ Badea.

"De la Pandurii, mi-am urmat antrenorul, cum am făcut-o şi cînd am plecat de la Internaţional Curtea de Argeş. Mă simt bine aici şi, chiar dacă au existat oferte, nu mă grăbesc să plec. Mai am un an de contract, cu posibilitate de prelungire. Însă nu poţi să ştii ce-ţi rezervă viitorul, ce propuneri de transfer vor fi făcute", a mai spus Nasser.


El l-a adus pe Pele
Nasser Menassel a declarat că l-a sfătuit pe Badea să-l transfere imediat pe Steven Pele de la Strasbourg. "Mi-a cerut referinţe legate de Pele. Eu i-am zis că trebuie transferat imediat şi aşa s-a şi întîmplat. Pele avea idei preconcepute legate de România, dar a rămas plăcut surprins de ceea ce a găsit aici", a spus jucătorul.

Nasser despre ...
Cluj: "Trăiesc într-un oraş care se numeşte Cluj. E frumos, iar oamenii sînt în regulă. Oraşul îmi oferă tot ce am nevoie. Trăiesc cum o făceam şi acasă, chiar dacă România are un drum lung de parcurs pentru a ajunge la nivelul Franţei".
Liga 1: "Jucătorii sînt mai degrabă de gabarit redus, dar foarte tehnici. Aici se pune accentul pe tehnică şi mai puţin pe factorul fizic".
Salariile fotbaliştilor: "Salariul mediu al unui jucător străin din Liga 1 e între 130.000 şi 250.000 de euro pe an. Există diferenţe mari între jucătorii români şi cei străini din acest punct de vedere".
Rivalitatea cu CFR: "Cînd am jucat cu ei, stadionul a fost ocupat de suporterii noştri. Vînzările de bilete au fost oprite, pentru că numai fanii noştri le cumpărau. În România, U e mai iubită decît CFR".
Obiective: "La Cluj există un nou proiect, care e legat şi de noul stadion, ce va fi gata în septembrie. Ne vom bate pentru primele locuri şi pentru a arăta la nivel european că U este peste CFR".

Clujul va miza pe tineri şi în noul sezon, Cucui şi Morar urmînd să fie păstraţi la prima echipă.
Obiectivele "şepcilor roşii" sînt un loc în primele 4 şi Cupa României. "Nu schimbărm aceste obiective. Vreau performanţă", a spus patronul Florian Walter.
"Studenţii" au transferat 4 jucători, Băjenaru, Szukala, Achim (Bistriţa) şi Nicola (Brăneşti). "Vor mai veni şi alţii", a anunţat Walter.

Jucătorii care vor fi prezenţi luni la reunire:
Portari: Marius Popa, Ionuţ Boşneag, Florin Matache.
Fundaşi: Gaston Mendy, Zsolt Szilagyi, Steven Pele, Octavian Abrudan, Bogdan Unguruşan, Rares Cucui, Eduard Nicola, Sebastian Achim, Lukasz Szukala, George Buşcă, Fabian Teuşan.
Mijlocaşi: Nasser Menassel, Alex Păcurar, Sebastian Cojocnean, Elias Bazzi, Gabi Boştină, Habib Balde, Adrian Cristea, Liviu Băjenaru, Georgian Tobă, Helder Castro.
Atacanţi: Claudiu Niculescu, Gabriel Machado, Andrei Voican, Nwakaeme "Tony", Vlad Morar.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează