FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Fraţii Costea au răbufnit la adresa suporterilor Stelei: "Ne-au scuipat şi acum vor să cîntăm împreună?!"

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2011 01:17

Aşa şi-au motivat cei doi Costea refuzul de a merge în faţa galeriei după succesul din derby, lucru care i-a scos din sărite pe fani

Mihai Costea a preferat să facă schimb de tricouri cu Dorel Stoica decît să meargă alături de ceilalţi jucători în dreptul suporterilor Stelei după finalul derby-ului cu Dinamo, din Ştefan cel Mare. Gestul de a refuza să cînte în faţa galeriei a fost imitat şi de fratele său, Florin. În ciuda insistenţelor oamenilor din staff, cei doi nu numai că nu s-au lăsat înduplecaţi, dar au făcut şi gesturi de lehamite spre zona în care stăteau suporterii: "Mai lăsaţi-ne cu ăştia!"

Cum au explicat cei doi refuzul? "Probabil că ne confundă cu alţi fotbalişti, care după ce sînt terfeliţi se pun în genunchi în faţa lor. Păi, după ce ne-au făcut la Piatra-Neamţ, după meciul cu Ceahlăul, ce pretenţie aveau?! Adică, ne-au înjurat în toate felurile, ne-au şi scuipat ca pe ultimii oameni şi acum se miră că nu ne-am dus la ei?" a fost argumentul pe care Mihai şi Florin l-au avut atunci cînd au explicat faptul că le-au întors spatele fanilor.

Contestarea celor doi a continuat şi la următoarea etapă de după cea în care Steaua a evoluat la Piatra-Neamţ. Înaintea jocului cu FC Braşov, în momentul în care li s-a anunţat numele, ambii figurînd ca titulari, au fost huiduiţi şi înjuraţi de cei peste 10.000 de spectatori.

Contra fraţi / Gigi: "Trebuiau să meargă la galerie"
Patronul Stelei i-a pus la zid pe cei doi pentru că au refuzat să meargă în faţa fanilor. "Abia ce ne-am împăcat cu suporterii, acum sînt şi ei alături de noi, ne încurajează, ne susţin, iar fraţii Costea, cînd sînt chemaţi să se bucure împreună, le-au întors spatele. Aşa ceva nu se face, au greşit, normal că nu trebuiau să facă aşa ceva", a spus Becali.

Pro-fraţi / Dragomir: "De ce să se umilească?"
La polul opus se află preşedintele LPF. "Să se ducă la galerie pentru ce? Să fie la cheremul fanilor? Fugiţi, mă, de aici, de ce să se umilească în faţa suporterilor? Trebuiau să le facă discret cu mîna şi gata, la revedere" a fost de părere Dragomir.

Alţi jucători care au fost în război cu galeria Stelei

1. Lovin a plecat din cauza huiduielilor
Mijlocaşul a devenit ţinta suporterilor în primăvara lui 2009, din cauza prestaţiilor sale slabe, dar şi a unor declaraţii de genul "fanii nu ştiu să aprecieze valorile". Lafiecare atingere de balon era huiduit şi înjurat, iar la prima întrerupere a sezonului el a plecat din Ghencea.

2. Baciu, persona non-grata după gesturi obscene
În februarie 2010, la finalul meciului Steaua - Ceahlăul 1-3, Baciu le-a făcut semne obscene suporterilor, motiv pentru care a căzut în dizgraţia fanilor, dar şi a lui Gigi Becali. Acela a fost ultimul lui meci pe Ghencea. A mai bifat totuşi 3 jocuri, însă toate în deplasare.

3. Dică, război permanent
Deşi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din perioada 2004-2008, a fost mereu contestat, încă de la început. Fluierăturile şi înjurăturile la adresa lui l-au determinat pe Mihai Stoica să lovească un suporter cu pumnul, iar la ultimul meci în tricoul Stelei, înainte de a pleca, în vara lui 2008, a avut parte de un mesaj violent al galeriei: "Dică, pasă la adversari şi nici un metru alergat / Duminică ori ai fost blat, ori eşti handicapat?". Referirea era la prestaţia din meciul Dinamo - Steaua 2-1, cînd roş-albaştrii au pierdut titlul.

Fanii au blocat transferul lui Maftei
Fostul rapidist era primul jucător pe lista de achiziţii a lui Mihai Stoica după ce acesta a revenit ca manager la Steaua. Suporterii însă au luat atitudine, s-au exprimat în mod violent împotriva aducerii lui Maftei, lucru care l-a determinat pe fotbalist că decline oferta şi să semneze cu CFR Cluj.

1,6 milioane de euro a costat-o pe Steaua venirea celor doi fraţi: Mihai Costea (1,4 milioane de euro) şi Florin Costea (200.000 de euro primă de instalare)

5 goluri au marcat împreună cei doi fraţi în Liga 1 anul acesta, Rusescu avînd cu două mai mult, deşi a jucat 704 minute, în timp ce Mihai şi Florin au bifat împreună 1.270.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (56)
nin09
nin09  •  09 Decembrie 2011, 07:11

Bine zice Dragomir: Trebuia sa mearga la galerie, sa le faca discret cu mana si SA PLEEEEEECEEEEEEEEEE !

teilandezu
teilandezu  •  08 Decembrie 2011, 19:12
Postat de vvalyy pe 08 Decembrie 2011, 15:05

normal ca au dreptate nu trebuiau injurati in asa mod treuie acordat timp ca nu sunt obisnuiti cu ce e la steaua.Si florin costea nu pleaca de la steaua indiferent pai ce sa faci cu sanmartean ca are 31 de ani iar florin are 26 si eu cred ca e mai bun florin decat sanmartean dar ast sa vina primavara sa faca un stagiu de pregatire asa cum face ilie stan sa vedeti ce jucator e florin

Asa tata , ai dreptate . Pupatii in c.r , ca sint baieti sensibili si mofturosi . Asa i-a invatat minusculul Mititelu , doar-doar s-o scoate vinzindu-i pe bani multi .La fel gindeste si ciobanul jegos , de-i baga mereu in teren . P`asta i-l cred , ca flaierul a bagat bani multi in ala mic si acuma plinge .

simohayha
simohayha  •  08 Decembrie 2011, 16:25
Postat de tutymed pe 08 Decembrie 2011, 14:55

ce pretentii sa ai de la fanii stelisti? ei striga la altii tiganii dar nu se uita ca la ei in tribune 70% sunt tigani. nu au idoli precum Ducadam, Hagi...... idolii lor sunt tot tigani gen Lacatus si Piturca. noi toti ardelenii va scuipam mizeriilor.

Nu fi proost! Fanii stelisti sunt cu sutele de mii! Astia maxim cinci sute, care te supara si se poarta ca niste mitocani sunt lichelele, multe dintre ele cu un cazier bogat, pripasite de jiji ca sa faca "ordine" printre contestatarii lui. Ce mai, spus direct, jiji si mustata merg mana-n mana! Din pacate, zavragii astia acopera mii de alti spectatori normali, civizati!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează