FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

FRF a adoptat în Comitetul Executiv o nouă regulă » Obligatoriu un jucător U21 pe teren!

Jucători precum Vlad Mihalcea (17 ani) pot apărea mai des prin prima divizie
Jucători precum Vlad Mihalcea (17 ani) pot apărea mai des prin prima divizie

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2016 00:00

Comitetul Executiv a luat azi decizia ca, din stagiunea viitoare, toate echipele din Liga 1 să aibă în teren un jucător sub 21 de ani. Din 13 membri cu drept de vot, s-au opus Valeriu Argăseală și Florin Prunea.

UPDATE 16:30

"La Liga 3 trebuie să fie în teren 3 jucători U19.

La Liga 2 fiecare echipă trebuie să aibă printre titulari 3 jucători de la U21.

În Liga 1, fiecare echipă trebuie să aibă câte un jucător de la U21, în sensul în care jucătorul e eligibil pentru a juca pentru naţionala U21. Ca să dau un exemplu, Steliano Filip, care deşi a împlinit 21 de ani poate juca pentru naţionala U21", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Noi n-am fost de acord pentru că vrem să înștiințăm și celelalte echipe din Liga 1 despre această regulă. Noi avem jucători de 17-18 ani în lot, dar nu sunt pregătiți pentru Liga 1. Această regulă va scădea puțin nivelul fotbalului din Liga 1" a declarat Florin Prunea.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șefii Federației vor să obţină azi în Comitetul Executiv impunerea unei reguli sensibile la nivelul L1.

Comitetul Executiv de azi va avea pe masă un subiect controversat, care a produs deja tentative de blocaj din partea conducătorilor la nivelul primelor trei ligi.

Intitulată sec pe ordinea de zi "Aprobarea planului de măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc prin reglementarea numărului obligatoriu de juniori şi jucători U21 în cadrul fiecărei echipe", tema va pune pe tapet impunerea la Liga 1 a unei reguli juvenile sensibile: toate cluburile vor trebui să aibă permanent pe teren un fotbalist sub 21 de ani începând din sezonul viitor!

Hotărârea ar avea menirea să lărgească aria de selecţie pentru reprezentative, căci planul extins vizează şi eşaloanele inferioare, unde există deja reglementarea cu minimum doi oameni U19 la L2 şi 3 la L3. Completarea ar urma să se decidă azi în CEx: încă doi jucători U21 la "B" şi alţi 3 la "C".

Contre de la Gino şi Argăseală

Povestea s-a discutat şi într-o şedinţă anterioară a CEx, cînd au existat voci potrivnice noii reguli, cei mai vehemenţi fiind şeful LPF, Gino Iorgulescu, şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. De altfel, trupa roş-albastră se numără printre codaşele campionatului la capitolul fotbaliştilor U21.

În primele 24 de etape, i-a utilizat doar pe Cojocaru (20 ani/630 minute/7 meciuri), Mihalcea (17 ani/42 minute/4 meciuri) şi Onţel (17 ani/9 minute/3 meciuri)!

Testul blatului

Iordănescu va prezenta azi un raport despre turneul efectuat de lotul divizionar în Antalya. Iar Comitetul Executiv aşteaptă să vadă dacă, pe lângă datele statistice ale acţiunii, selecţionerul va veni şi cu o sesizare personală împotriva Stelei, în atenţia ulterioară a comisiilor, pentru refuzul de a pune la dispoziţie jucătorii la cantonamentul din Turcia.

"Nu o va face, preferând să lase contrele aparente cu Steaua la nivel public, fără să acţioneze, de fapt, mecanismele federale de suspendare, ceea ce i-ar sta în atribuţii", anticipează surse de la Casa Fotbalului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
sscorpioss
sscorpioss  •  25 Februarie 2016, 18:03

***....o sa vina Real Madrid sau Chelsea si o sa ne trozneasca cate 12 goluri pentru ca la noi se practica "pedofilia" in fotbal...vai de capul lor...revigorati campionatele de republicani la juniori si nu mai inventati tampenii....cine plateste daca acel copil de 17-18-19 ani da de un descreierat care-i rupe piciorul fiindca asa a vrut un *** de la Comitetul Executiv...ba, chiar sunteti nebuni??? Pai ramane "kinder-ul" marcat pe viata daca reintra Lacatus in fotbal...de exemplu...*** naibii...>!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1570999699891560
Adi Jon  •  25 Februarie 2016, 16:59

cea mai stupida lege, era de ajuns sa se impuna pt ptimii 18

mariuss72
mariuss72  •  25 Februarie 2016, 13:07

Normal ca nu le convine celor de la Domnesti, pai nu le mai merge vopsitoria :)))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează