FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF a blocat revolta noii reguli cu doi jucători U21 în meciurile din L1: „Descurcați-vă!” » Antrenorii vor putea înșela sistemul

George Ganea va putea juca mai mult la Viitorul din sezonul următor, grație regulii care cere doi fotbaliști sub 21 de ani în fiecare echipă // Foto: sportpictures.eu
George Ganea va putea juca mai mult la Viitorul din sezonul următor, grație regulii care cere doi fotbaliști sub 21 de ani în fiecare echipă // Foto: sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 10:44

Federația Română de Fotbal a blocat în Comitetul Executiv revolta pe care o provocase noua regulă cu doi jucători sub 21 de ani în fiecare meci din prima ligă. Urmează criza, aproape toate cluburile trebuie să inventeze zeci de tineri în următoarele două luni.

Zece cluburi din prima ligă au susținut că ar trebui ca din vară să existe un fotbalist sub 21 de ani și unul sub 23 de ani în fiecare echipă la startul meciului, nu doi U21, cum a stabilit FRF. Ideea n-a valorat nimic, deși a beneficiat de susținerea LPF.

Comitetul Executiv al Federației a respins ieri propunerea. Din campionatul viitor, în fiecare partidă vor fi titulari patru jucători sub 21 de ani, câte doi de echipă. Fiecare antrenor are dreptul să renunțe la un tânăr pe parcursul unui meci.

De ce nu cedează Federația

Burleanu și oamenii lui au introdus obligativitatea folosirii unui jucător eligibil U21 și au dublat numărul pentru campionatul care va începe la vară, încurajați de succesul pe care l-a avut reprezentativa de tineret, calificată la Campionatul European după 20 de ani în care românii nu au mai participat la astfel de turnee.

Contribuția regulii n-a fost mare, întrucât lotul lui Rădoi conține și fotbaliști din străinătate, și tineri proveniți de la clubul lui Hagi, deci jucători pe care nu i-a sprijinit ideea Federației, din moment ce Viitorul nu promovează juniorii datorită regulamentului. Academia lui Gică așa funcționează, a avut de la înființare lansarea tinerilor ca obiect de activitate.

Apar schimbările din minutul 1?

Cluburile au reacționat pentru că apariția a doi jucători „under” subțiază valoarea echipelor și periclitează șansele de calificare în grupele cupelor europene.

Multe echipe nici nu au soluții, nu au în loturi atât de mulți tineri încât să îndeplinească regulamentul cu lejeritate.

Antrenorii vor avea nevoie în ediția 2019-2020 de câte cinci, șase fotbaliști sub 21 de ani, ca să se descurce de-a lungul sezonului.

Unii pot păcăli "legea" schimbând un copil imediat după ce arbitrii dau startul partidelor.

Un exemplu: la CFR ar putea să fie titulari Costache și Petrila, dar Petrescu să consume o schimbare din minutul 1, iese Petrila și intră Deac.

„Nu mă poți obliga tu, FRF, să fac la mine acasă ce vrei tu! Federația vrea să crească echipa națională, dar nu se poate așa, să-mi impună! Cine impune o asemenea regulă își va permite în viitor abuzuri și mai mari!” Gigi Becali, patron FCSB

10 cluburi s-au exprimat împotriva regulii cu doi jucători sub 21 de ani, într-un sondaj realizat la Liga Profesionistă de Fotbal. S-au opus Voluntari și Iași, iar Viitorul și FCSB au refuzat să răspundă

8 iunie 2016 e data stabilită ieri pentru barajul de promovare/salvare, între locul 12 din Liga 1 și a treia clasată din L2. Returul acestui duel va avea loc după patru zile

Citește și:

EXCLUSIV Detalii EXPLOZIVE din culisele Ligii 1! Răzvan Burleanu blochează contrareforma propusă de CFR + LPF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
cneius
cneius  •  17 Aprilie 2019, 20:49
Postat de Gelu Oanca pe 17 Aprilie 2019, 13:39

Eu nu inteleg, cine conduce liga 1, FRF sau LPF. stiu ca LPF conduce liga 1 ,FRF este cu nationalele, nu are treaba cu fotbalul intern.

Exact asta nu inteleg nici eu, care-i menirea Ligii Profesioniste din Romania ??? Cum poate FRF sa impuna, pe baza a ce ??? Ce masuri punitive poate lua FRF impotriva unor echipe care sint patronate de Liga ??? E ceva ce ne scapa...

cneius
cneius  •  17 Aprilie 2019, 20:47

Regula este ***, "mai binele este dusmanul binelui". Da, prima regula este foarte buna dar a doua deja forteaza lucrurile iar asta nu e normal, Burleanu si ai lui nu stiu, bineinteles, sa se opreasca. Alta chestie ciudata este puterea FRF in acest caz - nu Liga Profesionista raspunde de echipele ei ? Cum sa impuna FRF pe alt teren ????? Exista si cai de a stopa aceasta aberatia daca romanii isi aduc aminte ca in unire sta puterea. TOATE cluburile sa ignore regula FRF si gata ! Sau, un club mai potent financiar sa dea in judecata FRF si, iar gata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

idi53
idi53  •  17 Aprilie 2019, 17:37

Regula e F BUNA! Numai asa vor aparea si fotbalisti tuneri ROMANI!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează