FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

FRF a primit de la UEFA circulara care îi va enerva la culme pe Gică Hagi și Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 octombrie 2019 15:13

UEFA a trimis astăzi o circulară prin care aduce clarificări la formatul competițiilor europene inter-cluburi din perioada 2021-2024.

Forul european confirmă introducerea unei noi competiții, Europa Conference League, și modificări în formatul Europa League. Liga Campionilor se va desfășura după același model ca în prezent.

UEFA precizează că modificările aduse au un scop precis, ca minimum 34 tintre cele 55 de asociații europene afiliate să aibă cel puțin o echipă în grupele unei competiții. 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 

În preliminariile noii competiții vor participa câștigătoarele Cupelor interne și echipele mai slab clasate din campionat. În plus, vor juca în preliminarii și echipele învinse în tururile de pre-calificare și turul I preliminar din Champions League și învinsele din turul III și play-off-ul Europa League.  

În faza grupelor se vor califica 32 de echipe și vor fi 8 grupe a câte 4 echipe. Locul 1 va merge direct în optimi, iar echipele de pe locul 2 vor juca în „șaisprezecimi” cu cele 8 echipe de pe locul 3 din Europa League.  
 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ECHIPELE DIN ROMÂNIA 

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar: 

  • Câștigătoarea Cupei;
  • Locul 2;
  • Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League.  

Europa League 

Europa League va suferi modificări importante, România va fi scoasă din calcule! În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Cum noi suntem pe 30, șansele sunt minime să obținem un loc direct prea curând. 

Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor. Altfel, va fi trimisă în ECL.

„Trebuie să facem un grup să mergem la UEFA, la cei de afară, și să îi întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Ligii Campionilor, iar alții au patru echipe direct în grupe, fără calificări. Suntem în primele 32 de țări ale Europei. Le fac doar din creion? Aruncați-ne, tată, în lume a șaptea” - Gică Hagi

„Luptăm un an de zile nebuneşte, apoi devenim campioni şi ne trezim că trebuie să stăm în avion la fiecare două zile” - Dan Petrescu

Vezi și:

S-au chinuit, dar au dat lovitura » Câți bani vor primi jucătorii campioanei pentru victoria din Europa League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!


 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
max9
max9  •  26 Octombrie 2019, 00:11
Postat de Christian Ciuca pe 25 Octombrie 2019, 21:34

pai intreaba-i pe cehii de la Slavia sau pe sarbii de la Steaua Rosie sau Partozan sau pe rusi ori poloneji sau turci daca vor sa joace cu tine intr-o liga second-hand sau daca vor in continuare sa joace cu Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Bayern, Inter, Juventus.... vei vedea raspunsu lor. E o REGULA, de ce ei joaca cu granzii in Champions si tu nu joci? simplu : esti foarte slab, ei se bat de la egal la egal cu granzii, crezi ca vor ei sa joace cu shtifturile noastre...

Corect. De neinteles cum toti din jurul nostru au reusit. Partizan si Steaua rosie chiar bine. Turcii care acum vreo 15 ani ani rideam de ei cind era vorba de fotbal. Ce vest si est..e Europa. Fosta Iugoslavie chiar dirijeaza cam ce se intimpla in Europa in fotbal. Croatia e nr 4 mondial. Despre ce vorbim. Noi sintem cu ciobani, cu bani imaginari, cu bisnitari, cu puscariasi. Pina si copii astia care se apuca de sport..telul lor e sa cumpere nu stiu ce masina si sa aiba nu stiu ce femeie. Sintem batuti in cap.. e felul de a face o afacere pina la urma. Sint o gramada de mecanisme si oameni talentati in toate domeniile.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  25 Octombrie 2019, 21:34
Postat de mihnea74 pe 25 Octombrie 2019, 19:05

Romania si tot estul ar trebui sa ceara sa se faca doua conferinte ca in America:est si vest.Alta solutie nu vad,asa sa ramanem doar la usa sa primim resturi de le ospatul granzilor este dezgustator

pai intreaba-i pe cehii de la Slavia sau pe sarbii de la Steaua Rosie sau Partozan sau pe rusi ori poloneji sau turci daca vor sa joace cu tine intr-o liga second-hand sau daca vor in continuare sa joace cu Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Bayern, Inter, Juventus.... vei vedea raspunsu lor. E o REGULA, de ce ei joaca cu granzii in Champions si tu nu joci? simplu : esti foarte slab, ei se bat de la egal la egal cu granzii, crezi ca vor ei sa joace cu shtifturile noastre...

engonga
engonga  •  25 Octombrie 2019, 19:12
Postat de engonga pe 25 Octombrie 2019, 19:10

adevarul e ca hagi are dreptate si poate nu numai el or mai fi si altii din alte tari nemultumiti.sa revina la vechea organizare si anume cce cc si c uefa iar daca vir rating si alte alea sa faca o extra-liga unde sa joace toate alea din tarile cu 3 sau 4 echipe in ucl respectib locurile 2 3 si 4 si apoi fa o superliga unde sa joace castigatoarele celor 4 competitii intre ele tur-retur prin tragere la sorti sau eliminatoriu stil semifinala finala.

tur retur adica o grupa iar castigtoarea grupei sa fie cea mai cea.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează