FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY

FRF a refuzat amînarea etapelor

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2010 00:00

UPDATE Ora 16:00 / Răsturnare de situaţie în privinţa calendarului competiţional. Deşi Dumitru Dragomir anunţase astăzi că următoarele două etape se decalează, FRF a respins propunerea venită de la LPF şi a hotărît păstrarea vechiului program.

Motivul? Şefii de la Federaţie au respins noul calendar din cauza programului echipei naţionale. Pe 29 mai, cînd ar fi urmat să fie programată ultima etapă a Ligii I conform calendarului propus de Dragomir, se va disputa amicalul România-Ucraina.

Iată comunicatul emis de FRF în urmă cu scurt timp:

Referitor la unele relatări şi articole online apărute azi, 11 martie a.c., în jurul prânzului, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări:

1. În cadrul şedinţei de azi a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât exclusiv reprogramarea etapelor programate la finele acestei săptămâni la nivelul Ligilor a II-a şi a III-a, precum şi la cel al juniorilor şi al fotbalului feminin.

2. Singurul for abilitat să ia decizii în această privinţă, a programului competiţional, este Comitetul Executiv al FRF.

3. Adresei pe care Liga Profesionistă de Fotbal ne-a trimis-o astăzi, după încheierea şedinţei Comitetului Executiv al FRF, privind reprogramarea unor etape din cadrul returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, nu i se poate da curs, din următoarele considerente:

- Comitetul Executiv al FRF a stabilit programul semifinalelor Cupei României-Timişoreana, ediţia 2009-2010 în zilele de 24 şi 25 martie a.c. (turul) şi, respectiv, 14 şi 15 aprilie (returul), precum şi finala competiţiei amintite, în ziua de 26 mai a.c., la Iaşi, toate acestea regăsindu-se şi în grila de programe a deţinătorului de drepturi TV, conform contractului încheiat de acesta cu FRF. În ziua de 26 mai a.c. este programată, la Iaşi, şi finala Cupei României la fotbal feminin;

- Tot pe 26 mai a.c. urmează să se desfăşoare, tot la Iaşi, Adunarea Generală a FRF, care are pe Ordinea de Zi propuneri de modificare a Statutului;

- În urma aprobării date de Comitetul Executiv al FRF, echipa naţională a României va avea un stagiu de pregătire în perioada 24 mai – 5 iunie a.c., care va cuprinde şi trei meciuri amicale: contra Ucrainei (pe 29 mai) – contractul fiind semnat, precum şi în zilele de 2 şi 5 iunie a.c., în cazul ultimelor două existând înţelegeri de principiu, care urmează să se transforme în contracte ferme.

4. Ţinând cont de cele de mai sus, programul competiţional al returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, rămâne neschimbat, la fel şi cel al Cupei României-Timişoreana.

Ora 13:00 / Derby de România, Dinamo- Steaua, nu se mai joacă miercuri! Comitetul Executiv al FRF a decis astăzi ca partida să fie amînată din cauza vremii la o dată care va fi stabilită ulterior.

"Într-adevăr, derby-ul Dinamo-Steaua s-a amînat, nu se va mai juca miercuri, pe 17 martie. Nu se ştie însă deocamdată cînd se va disputa. Pe noi nu ne încurcă această decizie, dimpotrivă, ne descurcă", a declarat Valeriu Argăseală pentru gsp.ro.

Hotărîrea a fost confirmată şi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

"Da, domne' au decis să amîne meciul, nu vedeţi ce e afară? Comitetul Federal a decis asta, vom vedea cînd se va juca, pentru că nu s-a stabilit nimic!", a precizat Dumitru Dragomir pentru gsp.ro

Apoi a continuat pentru Mediafax: "Acum am făcut adresa către Federaţia Română de Fotbal ca etapa intermediară de miercuri, a XXII-a, să se decaleze.

Deci etapa a XXII-a se va juca în week-end-ul viitor, iar etapa a XXIII-a se va deveni intermediară. Aceste două etape se decalează cu trei zile",

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
nirocx
nirocx  •  14 Martie 2010, 17:45
Postat de stel1stu pe 11 Martie 2010, 15:16

dinamo - steaua mai este un derby azi ??? traiti din amintiri )) steaua are 3 prezente consecutive in liga campionilor pe cand dinamo se antreneaza ptr liga camp de 20 ani si am inteles ca se mai antreneaza pana in 2050)) PE DEGEABA LOGIC))DECI REPET : CIRCUL LA DINAMO continuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mda!!!....Subscriu la ce-ti scria cineva ca esti o "oita mica". Sau esti un batal mic?

 •  12 Martie 2010, 10:36

Foarte bine, asa o sa ia si Dinamu 0 puncte in cele 2 meciuri. Cu CFR o sa fie cu gandul la meciul cu Steaua iar la derby o sa fie "prea obosita". De-astea de-ale javrelor..

sundancekid
sundancekid  •  11 Martie 2010, 20:35
Postat de pe 11 Martie 2010, 16:20

daca juca dinamo cu real madrid,bayern,lyon etc...o lua rau de tot,dinamo pierdea cu echipe necunoscute,era de multe ori confundata cu STEAUA,fiindca multi numai de STEAUA au auzit.dinamo e rusinea romaniei,doar fura in campionat de aceea nu ajunge in liga campionilor si cind merge in uefa se face de ris. cupa campionilor e si in vitrina stelei,super cupa europei la fel,avem inca o finala de cupa campionilor,o finala intercontinentala,am fost capi de serie atita timp,cind spui STEAUA spuiROMANIA

2 bucati va dam !!! BUM !! BUM !! Si mai pune mina pe carte oate asa aflii si tu cum stam in intilnirile directe !!!

Vezi toate comentariile (66)
Comentează