FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF vs. FCSB! Situație incredibilă: Răzvan Burleanu atacă frontal echipa lui Gigi Becali

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 3-5 august.
Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 3-5 august.

Articol de , - Publicat joi, 30 iulie 2020 01:07 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 12:25

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 4-6 august, însă acest lucru ar fi însemnat ca roş-albaştrii să joace cu Astra lipsiţi de aportul a peste 50% dintre titulari.

La începutul săptămânii viitoare, Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, va organiza un mini-cantonament, practic prima acțiune oficială pe care o va avea în calitate de antrenor la reprezentativa U21 de când a fost numit, în luna ianuarie. Pe lista fotbaliștilor convocați în prima fază se aflau și nu mai puțin de 6 de la FCSB: Andrei Vlad, Moruțan, Olaru, Man, Adrian Petre și Florinel Coman

Intervalul anunțat de FRF pentru respectivul mini-stagiu e 4-6 august, în ultima zi urmând să se joace și o partidă amicală, împotriva Farului Constanța. Cum perioada aleasă de FRF nu e pe nici o dată FIFA, forul prezidat de Răzvan Burleanu a apelat la înțelegerea cluburilor pentru a pune jucătorii la dispoziția lui Mutu. Toate cluburile au fost de acord, mai ales cele din play-off, însă la momentul respectiv, prima parte a clasamentului era programată să se finalizeze cel târziu pe 2 august!

Acțiunea se suprapunea cu un meci de Liga 1

Acum, cu apariția cazurilor de coronavirus la CFR și Craiova, sezonul a trebuit împins până în data limită impusă de UEFA privind anunțarea echipelor care vor reprezenta România în cupele europene, 3 august! 

În plus, cum în ultima rundă se joacă FCSB - Astra, meci care nu mai are nici o implicare privind participarea pe continent, fiindcă FCSB a câștigat deja Cupa, iar Astra nu are licență europeană, LPF avea intenția, până la apariția de ieri a cazului Crepulja, testat pozitiv cu Covid-19, să pună respectiva confruntare pentru ziua de marți, 4 august. 

În noul context, FCSB a informat FRF că nu mai e de acord să lase jucătorii sub comanda lui Mutu. Argumentul? FCSB e în luptă directă chiar cu Astra pentru ocuparea locului 3 și nu e dispusă să joace acest joc fără mai mult de jumătate dintre titulari. Diferența, în privința drepturilor TV, dintre locul 4 și locul 3 de de aproape 200.000 de euro.

Burleanu: „E prima dată când se răzgândesc?”

Președintele FRF a atacat-o frontal pe FCSB, într-o intervenție la Pro X: „Și noi am rămas surprinși de acestă atitudine a celor de la FCSB. În momentul în care s-a luat decizia de organizare a cantonamentului, toate cluburile au fost de acord, inclusiv FCSB. Atunci a fost de acord, mai ales că nu durează mai mult de 3 zile. 

Din punct de vedere tehnic și tactic face sens să avem această acțiune. Sunt cluburi care au înțeles că avem nevoie de o astfel de acțiune. Dacă mă surprinde poziția FCSB? E prima dată când cei de la FCSB se răzgândesc de pe o zi pe alta?”

Au fost mereu tensiuni

Nu e pentru prima dată când între clubul lui Gigi Becali și FRF apar tensiuni din cauza anumitor stagii de pregătire, pe care cei de la Casa Fotbalului le-au programat în afara datelor FIFA. Primul și poate cel mai mare scandal a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani. În februarie 2004, când Pițurcă era antrenor în Ghencea, Iordănescu, ca selecționer, a făcut un cantonament în Cipru, însă FCSB nu a lăsat jucătorii, în frunte cu Rădoi, Dorinel Munteanu și Dică, să meargă. 

S-a ajuns la un conflict major atunci, iar jucătorii au și fost judecați la Comisia de Disciplină a FRF. Apoi, în ianuarie - februarie 2013, Pițurcă era selecționer și la FCSB conducea Reghecampf, care a refuzat să lase toți jucătorii la lot fiindcă urma dubla cu Ajax, din 16-imile Europa League.

Din contestatar a ajuns beneficiarul regulii U21

Deși a fost clubul care s-a opus cu cea mai mare vehemnță atunci când FRF a introdus legea fotbalistului U21, FCSB e în acest moment echipa care are cele mai multe și mai valoroase soluții pentru jucătorii eligibili pentru naționala de tineret

FCSB a rulat pe parcursul actualului campionat cel mai mare număr de fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1998, nu mai puțin de 16! E pe primul loc, chiar și peste Viitorul, unde Hagi a folosit doar 13. La meciul Gaz Metan - FCSB 0-1, echipa roș-albastră a folosit, în timpul celor 90 de minute, nu mai puțin de 10 jucători U21, record absolut de când a fost introdusă legea, vara lui 2016!

Cum ar arăta FCSB fără cei 6 pe care îi convocase Mutu: R. Udrea - V. Crețu, A. Miron, I. Cristea, Panțâru - Vână, Perianu, Ov. Popescu - Ad. Niță, Istrate, Cr. Dumitru

Lotul convocat de Adrian Mutu

  • Portari: Aioani (Chindia), M. Popa (Rapid), Duțu (Turris)
  • Fundași: Rațiu (Villarreal), V. Ghiță (Viitorul), Haruț, Chindriș (Botoșani), Pașcanu (FC Voluntari), Dima (Astra), Velisar (Gaz Metan), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: Costache, Petrila, Itu (CFR), M. Marin (Pisa), Screciu (Craiova), Vl. Dragomir (Perugia), A. Ciobanu, Casap (Viitorul), Mățan (Voluntari), Câmpanu (FC Botoșani)
  • Atacanți: G. Ganea (FC Viitorul), Markovici (Clinceni)

Citește mai multe știri despre FCSB:

Marius Șumudică lansează o ipoteză-șoc pentru fanii FCSB: „Gigi Becali o să fugă!”

Avem cifrele: el e cel mai slab jucător de la FCSB! Becali e gata să renunțe la el

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
zorrozabal
zorrozabal  •  30 Iulie 2020, 16:38
Postat de rosualbastru1947 pe 30 Iulie 2020, 13:17

Ca s-a autosesizat sau nu greseala apartine Federatiei. Sa nu va inchipuiti ca daca Federatia valida rezultatul de 3-0 in favoarea echipei Dinamo la masa verde, se inregistra doar 1-0 in retur. Federatia nu a facut nicio referire la aceasta problema, vina nu e a FCSB-ului. Altfel echipa a jucat relaxat returul. Norocul dinamovistilor pentru ca in retur FCSB le dadea sase bucati. Dupa meciul tur dinamovistii au tacut malc ca niste lasi, Au asteptat returul , au vazut ca s-a terminat doar 1-0 si hai pe ei.... Rusine federatiei rusine lasilor de la Dinamo.

Ai uitat...arbitrii?Gol din of side in primul meci si doua penalty refuzate in retur?

trink
trink  •  30 Iulie 2020, 16:31

''cainele moare de drum lung si prostu' de grija altuia!''

zagna
zagna  •  30 Iulie 2020, 15:22

Pai cum sa participe, daca nu sunt convocati ?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează