FOTBAL  »  Superliga  »  COMITET EXECUTIV

Pentru FRF nu contează Liga 1 » Burleanu ignoră criza financiară din campionat, unde jucătorii sunt neplătiți, iar echipele riscă să dispară

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de , - Publicat luni, 21 februarie 2022 07:30 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 10:17

Federația va avea marți un Comitet Executiv în care nici măcar nu pomenește despre criza financiară din prima ligă, dar pe ordinea de zi apare aprobarea regulamentului pentru echipa națională a nevăzătorilor.

Situația dezastruoasă din Liga 1 nu prezintă interes pentru Federație. În Comitetul Executiv care va avea loc marți, FRF nu a inclus pe ordinea de zi nimic din ceea ce arde în prima ligă. Clincenii și Gaz Metan abia mai continuă în competiție, ambele au pierdut jucători, antrenori și nu mai au bani. 

Dan Petrescu și-a distrus jucătorii: „Dezastru! Au fost PENIBILI, PRAF! Sunt șocat, nu mă simt bine”
CFR Cluj - Rapid 2-1
Dan Petrescu și-a distrus jucătorii: „Dezastru! Au fost PENIBILI, PRAF! Sunt șocat, nu mă simt bine”

Dispariția unei echipe ar conduce la pierderea a peste un milion de euro din drepturile TV, o sumă pe care ar suporta-o formațiile care ar rămâne în campionat.

Dezbat despre nevăzători

Calculele acestea sunt importante pentru cluburile din prima ligă și pentru LPF, pentru FRF ele nu contează. Pe lista cu subiectele de discutat în ședința de marți a Comitetului Executiv nu apare nimic despre criza din Liga 1. 

Există însă „aprobare regulament contract pentru echipa națională de nevăzători”. E mai important pentru Burleanu decât este faptul că eșalonul de elită se subțiază.

Mor de foame, FRF nu e interesată

Federația nu ține cont de criză, ea e preocupată de alte subiecte pe care le-a prins pe lista de discutat. În Comitetul Executiv vor fi stabilite costurile amicalelor cu Grecia și cu Israel, ambele programate în martie. Pe 25 martie va fi jocul cu Grecia, pe 29 martie o să aibă loc partida cu Israel. 

Vor fi primele jocuri ale lui Edward Iordănescu ca selecționer. Fotbaliștii de la Mediaș tocmai au protestat față de tratamentul la care sunt supuși de cluburi, ei au atras atenția după ce au plecat de la Gaz Metan numai când au renunțat la toți banii pe care îi mai aveau de luat. 

La Clinceni sunt, de asemenea, procese pentru salarii și pentru bonusuri vechi. Ambele echipe sunt în pericol să dispară din campionat în curând, înainte să fie încheiată competiția

Pierd bani toți

Retragerea Clincenilor sau a Gazului Metan i-ar lăsa pe ceilalți să suporte pierderea. O echipă dispărută acum ar reduce valoarea drepturilor TV cu mai mult de un milion de euro, bani pe care i-ar pierde echipele rămase în competiție. De aceea insistă LPF ca formațiile acestea subțiate valoric să termine sezonul chiar și așa, cu juniori, cu rezerve.

VIDEO Iulian Apostol: „Salariile din fotbalul românesc sunt mult prea mari!”

Citește alte știri din Liga 1:

Petrescu a avut dreptate! » Deac și Graovac, cei mai buni în CFR - Rapid + Ce jucători de la Rapid au dezamăgit
CFR - RAPID 2-1
Petrescu a avut dreptate! » Deac și Graovac, cei mai buni în CFR - Rapid + Ce jucători de la Rapid au dezamăgit
Petrescu, criticat: „Atacul se duce către conducere, dar i-a făcut toate poftele” + „Exagerează, ca de obicei”
CFR Cluj - Rapid 2-1
Petrescu, criticat: „Atacul se duce către conducere, dar i-a făcut toate poftele” + „Exagerează, ca de obicei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
tororosso
tororosso  •  21 Februarie 2022, 17:07

Răzbunarea, arma prostului dar cluburile ar putea să numai permită jucătorilor a merge la națională în situația în care FRF este oarbă și surdă la doleanțele cluburilor .

tororosso
tororosso  •  21 Februarie 2022, 17:03

La cât era de blamat M.Sandu măcar el se ocupa pe lânga altele și de ograda pe care o păstorise . Burleanu se ocupă doar de propriile interese în relații și câștig pecuniar în defavoarea fotbalului . Are putere decizională absolută atât în FRF cât și LPF dar din păcate i-se fâlfâie de dorul ligii cât și a naționalei . Am ajuns de râsul lumi .

tororosso
tororosso  •  21 Februarie 2022, 16:47
Postat de whiteredarad pe 21 Februarie 2022, 11:13

Burleanu & Co a produs haos si dezastru in prima liga, legile aplicandu-se aiurea, in functie de numele echipei, de interesele unora. Deci : 1 De ce Dinamo si Gaz Metan sa poata intra in Insolventa...a doua oara , in termen scurt ?. Logic era sa fie retrogradate 2. De ce Clinceni si Medias sa poata juca cu juniori sau cu alti jucatori ( adusi in insolventa) ?. Strica clasamentul , dar nici nu e legal sau moral . Intri in insolventa retrogradezi nsi 5 ani nu mai ai dreptul la prima liga.3. De ce o echipa care are majoritatea jucatorilor neplatita de peste 3 luni sa mai poata continua campionatul. Trebuie retrogradata direct in C sau in Judet, pentru nerespectarea regimului financiar, si angajarea de cheltuieli nejustificate.. 4. De ce echipe in insolventa ( Dinamo, Medias ) sint lasate sa legitimeze altew...zeci de alti jucatori, cind au mari datorii neachitate la altii ?. 5. De ce sint lasate sa participe la liga 1 echipe care nu au teren propriu ( FCSB, Targoviste,Rapid,Clinceni, Sibiu samd). Prima conditie a licentierii trebuie sa fie necesitatea detinerii unui stadion , conform cu normele. Nu il ai, nu joci in prima liga ( asa e peste tot...in lume). Va promova ( poate).. Chiajna, ei au teren sintetic...neconform) cum sa fie lasati sa promoveze ? Tineti minte vechea zicala romaneasca : " Pestele dev la cap se impute" !

...ai omis intenționat situația de la CFR , datoare la greu atât la jucători de luni de zile cât și la bugetul local și terți (3,5 mil. euro ) Judeci la fel ca cei din federație cu dubă măsură ? Pentru unii "ciumă", pentru alții mumă ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează