FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNCĂ UN DOSAR ÎN FOTBAL

FRF e cercetată de DNA pentru că nu aplică o hotărîre judecătorească definitivă » Explodează "dosarul Lobonţ"!

Bogdan Lobonţ +6   FOTO
Bogdan Lobonţ

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 18:29

Corvinul are de încasat de la Rapid 900.000 de dolari din transferul portarului la Ajax, dar FRF nu admite că Rapidul de azi e continuatorul UFC Rapid, societatea datoare. Motivul: "Copos n-ar fi primit licenţă în ultimii doi ani!", reclamă preşedintele hunedorenilor


După dosarele "Craiova" şi "Mită pentru licenţiere", FRF e implicată într-o altă poveste urîtă instrumentată de DNA Bucureşti: "dosarul Lobonţ". Preşedintele Corvinului, Mircea Alic, a făcut plîngere penală împotriva Federaţiei lui Mircea Sandu, motivînd: se refuză punerea în acord a deciziilor sportive cu hotărîrea judecătorească.

"Licenţă falsă pentru Rapid în ultimii doi ani"
Preşedintele ardelenilor detaliază culpa FRF şi posibilele substraturi: "FRF nu acceptă că societatea pe care funcţionează Rapidul e continuatoarea UFC Rapid, de la care trebuie să recuperăm banii. Există precedent: cazul Poli Iaşi-Daniel Pancu, unde Iaşiul a cîştigat la Curtea de Arbitraj! Dar acum ar trebui să ridice licenţa Rapidului din cauza celor 900.000 de dolari, plus penalităţi. Îl deranjează pe Copos, care n-avea dreptul să primească licenţa în ultimii doi ani şi ar trebui să nu programeze Rapidul pînă nu achită datoria!".

Sesizată, DNA a pornit deja cercetările. "Da, ne-au solicitat toată documentaţia privind cazul lui Lobonţ", a recunoscut juristul FRF, Adrian Stîngaciu. Iar surse din anchetă punctează: membrii comisiilor şi ai Comitetului de Urgenţă care au dat decizii inverse decît în civil, în frunte cu Sandu şi Dragomir, vor fi citaţi şi audiaţi pînă la sfîrşitul anului, în acest dosar. Al treilea care le pică în spinare şefilor fotbalului românesc!

Istoricul conflictului Corvinul-Rapid
- august '97: cluburile semnează un protocol, hunedorenii urmînd să primească 30% dintr-un transfer al lui Lobonţ
- ianuarie 2000: portarul pleacă la "lăncieri" pentru 3 milioane de dolari
- septembrie 2000 - Comitetul de Urgenţă FRF respinge cererea ardelenilor de a primi cota de 900.000 de dolari din transfer
- noiembrie 2009 - după 8 ani de procese în civil, Corvinul obţine decizie favorabilă, definitivă, irevocabilă şi executorie, care obligă UFC Rapid la plata datoriei

"Federaţia nu are nici o putere pentru punerea în aplicare a deciziei obţinute de Corvinul în civil. Trebuie să apeleze la un executor judecătoresc spre a-şi recupera banii, nu la FRF"
Adrian Stîngaciu, jurist FRF

VEZI MAI JOS FACSIMILELE DOCUMENTELOR DIN "CAZUL LOBONŢ"!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
cristiano_andrei07
cristiano_andrei07  •  18 Noiembrie 2011, 10:32

Sa imi bag pula in voi stelistii draqu! Muriti javrelor, ca suntem in drum spre titlu si nu stiti ce sa mai scrieti, ca sa ne impiedicati! Date draqu curvarule de lobont care ai fost si la dinamo! Javra ordinara!

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  09 Noiembrie 2011, 05:55

FRF n-are nici o putere, nu se baga, pentru ca e cacaciosi ca FIFA si UEFA

tavonne
tavonne  •  09 Noiembrie 2011, 00:44
Postat de pancone51 pe 08 Noiembrie 2011, 23:35

numai comentarii de la oi belite si jigodii, va ofticati bai jegurilor si nu mai puteti dormi din cauza ca Rapid ,sigur , o sa castige campionatul , muriti in chinuri muistilor.

aici nu este o problema care sa tina de rivalitatea dintre echipele bucurestene. este vorba despre niste acte de coruptie facute de cei din federatie, care au favorizat rapidul. in mod normal acestea trebuiesc corectate dupa ce v-a disparea mircea sandu, rapid va plati datoria, si competitia sportiva va merge mai departe ... cu bune si cu rele :)

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close