FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Incompatibilitate pe axa FRF - FCSB! » Omul angajat de Burleanu continuă să-l ajute pe Becali: „Nu văd care ar fi conflictul de interese”

Articol de , , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 16:50 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 16:56

Federația Română de Fotbal a anunțat la începutul lunii că l-a angajat pe Ilie Alexe coordonator al loturilor naționale de juniori, rol pe care îl va îndeplini în continuare și la FCSB.

FRF și Răzvan Burleanu invocă aproape în orice ieșire publică faptul că unul dintre principiile de la care nu se abat în a conduce fotbalul românesc e integritatea. Ultima mutare realizată însă la Casa Fotbalului pune un mare semn de întrebare în privința acestui capitol. Și anume o situație de incompatibilitate pe axa FRF-FCSB!

În urmă cu 3 săptămâni, Federația a anunțat că l-a angajat pe Ilie Alexe în rolul de coordonator al loturilor naţionale de juniori U15, U16, U17, U18 şi U19. Acesta era la acel moment în aceeași funcție și la FCSB. Paradoxal însă, el și-a început deja munca la FRF, însă continuă să fie activ și la clubul patronat de Gigi Becali, unde conduce Academia.

Becali și-a ales preferații » A făcut topul celor mai buni atacanți pe care i-a avut la FCSB: „Nu ne-a ajutat prea mult, dar a fost mare!”
FCSB
Becali și-a ales preferații » A făcut topul celor mai buni atacanți pe care i-a avut la FCSB: „Nu ne-a ajutat prea mult, dar a fost mare!”

Forul prezidat de Răzvan Burleanu a acceptat această postură în care Ilie Alexe se va afla în următoarele luni. El va continua la FCSB până la finalul anului, tocmai pentru ca academia roș-albaștrilor să nu aibă de suferit și tranziția către viitorul șef al juniorilor să nu afecteze activitatea formației.

Practic, șeful antrenorilor care fac selecția pentru cele 5 loturi de juniori va fi șef și la un club, care e în competiție cu toate celelalte cluburi în tentativa de a oferi fotbaliști la diversele acțiuni ale reprezentativelor cuprinse între categoriile de vârstă 15-19 ani.

„Nu văd care ar fi conflictul de interese în care m-aș afla"

Cum răspunde chiar Ilie Alexe în fața unei posturi clare de incompatibilitate? 

GSP l-a sunat în cursul zilei de luni, iar Alexe a susținut că: „Oferta de la FRF a venit din scurt, la fel și informarea mea către FCSB. Ulterior am convenit forma prin care să lucrăm până în iarnă. Iar atât timp cât s-a știut care e rolul pe care îl voi avea, chiar nu văd care ar fi conflictul de interese în care m-aș afla eu", a declarat Alexe, care a explicat de ce respinge ideea că cele două posturi nu sunt incompatibile: „Rolul meu la FRF vizează exclusiv calendarul și activitățile sezonului următor. Eu nu sunt implicat în discuțiile despre jucătorii selecționați, convocările pentru acțiunile care vor avea loc au fost deja făcute".

Ilie Alexe explică și de ce trebuie să bifeze ambele posturi, măcar pentru perioada imediat următoare. „Pentru a avea timp ca la FCSB să am discuții și să predau totul cât mai cursiv către cel sau cei care vor prelua coordonarea și organizarea Academiei. Și am convenit să mai rămân până la finalul anului la FCSB", a adăugat Alexe.

Informația că Alexa va lucra și la FRF, dar și la FCSB a fost confirmată pentru Gazeta Sporturilor inclusiv de persoane din conducerea clubului patronat de Gigi Becali.

Ziarul l-a contactat și pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, care a susținut însă că „FRF nu acceptă ca Ilie Alexe să rămână și la FCSB. Dacă el vrea să-i ajute cu sfaturi, asta e altceva, dar nu să aibă o relație contractuală cu FCSB".

Incompatibilitate pe axa FRF - FCSB! » Omul angajat de Burleanu continuă să-l ajute pe Becali: „Nu văd care ar fi conflictul de interese”
Ilie Alexe

Ilie Alexe va monitoriza modul de lucru şi va urmări planul de performanţă al unui jucător de elită de la 15 ani şi până la finalul junioratului, pentru a facilita tranziţia acestuia către prima reprezentativă, prin intermediul loturilor de U21 sau U20. Totodată, se va asigura de întărirea colaborării cu academiile de juniori şi de dezvoltarea unei culturi organizaţionale la nivelul loturilor de juniori în concordanţă cu Strategia Tehnică a FRF 

- Comunicat FRF, la învestirea lui Ilie Alexe

2017e anul în care Ilie Alexe a devenit coordonator al Academiei de Fotbal FCSB

3e locul pe care se află Academia de Fotbal FCSB în Clasificarea Academiilor pe anul 2022, pe primele două poziții fiind Farul și Csikszereda

„Contractul e în curs de reziliere"

După ce Gazeta l-a apelat pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației a vorbit cu Ilie Alexe. A urmat încă o discuție între Alexe și reporteri. 

El a susținut că „rămân la dispoziția celor de la FCSB în perioada următoare în cazul în care ei vor apela la mine, pentru că așa ne-a fost înțelegerea atunci când i-am anunțat că voiam să plec la FRF, dar contractul meu cu clubul a fost suspendat. Încă nu a fost reziliat, dar suntem în curs de încheiere a lui. Sunt zi de zi la Federație, la FCSB nu am mai mers de trei săptămâni. 

Să spună cineva că m-a văzut pe mine acolo! Chiar dacă aș mai ajuta FCSB-ul cu ceva în perioada următoare, nu văd care ar fi incompatibilitatea. Eu sunt adjunctul domnului Stoichiță, nu convoc jucători pentru loturi. Drept dovadă, este acum o acțiune a naționalei cu jucători născuți în 2006 și nu avem pe nimeni de la FCSB".

VIDEO Compagno a decis meciul Sepsi - FCSB

Citește și: 

Dumitru Dragomir surprinde: „Se vede că Gigi Becali se implică din nou la echipă. A avut minte”

Posibilul înlocuitor al lui Dîncu în fruntea MApN a decretat: „FCSB este Steaua adevărată” » Gigi Becali, nerăbdător: „Am văzut că e bărbat. Acum să se țină de cuvânt!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
parpalache
parpalache  •  26 Octombrie 2022, 15:05

Cica„Federația”la numit pe„omul”lui Becali la loturile de juniori!De ce nu ne zice GSP in clar,ca jupânul numirilor este....Stoichița-directorul Comisiei Tehnice a FRF?!

rocky5
rocky5  •  25 Octombrie 2022, 18:42

FC fcsb sa și FRF, două organizații profund corupte!

BoiCuCaru
BoiCuCaru  •  25 Octombrie 2022, 18:09

Fraieri sunt toti suporterii din România. Ei NU ar trebui sa mai meargă pe stadioane la meciurile din SuperLiga și nici la meciurile naționalei. Apoi sa nu urmărească meciurile la TV și nici emisiunile. Numai asa suporterul își poate arata puterea.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează