FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF e împotriva legii lui Eduard Novak » Precedentul care-i dă emoții lui Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 16:22 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 16:32

Răzvan Burleanu, președintele exclude ideea adoptării regulii lui Eduard Novak, referitoare la folosirea a minimum 40% fotbaliști români pe tot parcursul unui meci.

Șeful Federației Române de Fotbal a explicat se teme de un val de procese, iar vulnerabilitatea forului pe care îl conduce crede că ar fi „uriașă". 

Fără vedete în reclamele la pariuri? » Amendament UDMR de ultimă oră la legea despre publicitatea pentru jocurile de noroc + Când intră la vot
PROIECT DE LEGE
Fără vedete în reclamele la pariuri? » Amendament UDMR de ultimă oră la legea despre publicitatea pentru jocurile de noroc + Când intră la vot

Răzvan Burleanu e anti regula lui Novak

În plus, revolta cluburilor se poate baza și pe istoricul recent, în 2013 existând un precedent similar. CFR a reclamat prevederile adoptate în 2012 de forul naţional, prin care FRF limita numărul de străini extracomunitari cu drept de joc. În cele din urmă, la TAS, ardelenii au avut câștig de cauză.

„Nu avem cum să adoptăm așa ceva! Revolta cluburilor ar fi imediată, iar vulnerabilitatea noastră într-un astfel de proces e mare. S-a mai întâmplat și în urmă cu 10 ani cred, iar CFR a câștigat atunci", a spus Răzvan Burleanu.

5 din 16 echipe de L1 n-au respectat legea în 2023

În ciuda faptului că ministrul Eduard Novak a anunțat mărirea de 10 ori a amenzii pentru nerespectarea legii privind procentul de jucători români prezenți pe teren în același timp, 5 din cele 16 echipe din Superligă au încălcat prevederea. 

Au spus „pas" Voluntari, Argeș, CFR Cluj, Petrolul și FCU Craiova. Toate au avut pe parcursul meciului mai mult de 60% din echipă formată din jucători străini.

Cu siguranță că vrem să se respecte această „lege 40", cum i se zice. I-am dat și un răgaz, n-am intervenit agresiv în deciziile cluburilor încă din momentul promulgării. Însă mulți au ignorat-o. Tocmai pentru acest lucru am crescut amenzile de la 3000 de lei, la 30.000 de lei. Adică de 10 ori.  Începem cât de curând să acționăm și ne dorim ca acest 40% să fie respectat. Vorbesc de acest 40% pentru sportivii noștri, copiii noștri, care ar trebui să aibă loc în echipe, în jocuri. Să poată juca, să poată crește și să se dezvolte.

 - Eduard Novak, ministerul Sportului

VIDEO Totul despre FCSB - Petrolul

Citește și: 

Titular în străinătate, ignorat de selecționerii României de peste 10 ani: „Nu mă afectează, dar dacă cineva apelează la mine, vin cu plăcere”

FCSB poate alinia două echipe incredibile în play-off » Concurență uriașă pentru primul „11”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
paolo15
paolo15  •  01 Martie 2023, 06:30

La o amenda de 100.000 pe meci, pana și cei cu sacul fără fund de la Cluj s-ar mai gândi un pic...

virusul
virusul  •  28 Februarie 2023, 23:23

Acest HABARNIST nu e numai slab ,e swi ANTIROMAN.Un ministru de aqlta etnie vrea binele fotbalului ROMANESC si neica nimeni vine cu explicatii mincinoase si puerile.Legea nu interzice nimic ,cluburile pot legitima straini cati vreau cu conditia sa foloseasca minim 40% ROMANI in primul 11. Asa ca terminati cu UE si alte directive ,ordinul nu interzice NIMIC.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  28 Februarie 2023, 18:51

Și acum sunt condiții pentru loturile echipelor din liga 1... Multe condiții !!!Acuma na,cum o vrea CFR !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează