FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF, măsuri fără precedent în fotbalul românesc! Reguli extreme pentru reprezentații legali, antrenori și cluburi: "S-a terminat cu împrumuturile de la proprietari" + "Nu mai vrem penali în funcții"

Articol de - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 18:25

Comitetul Executiv al FRF a votat azi: pentru a obține licența de Liga 1, din sezonul 2019-2020 cluburile sunt obligate să posteze pe siteul oficial, în luna aprilie, bilanțul contului de profit-pierderi, dar și suma plătită intermediarilor pe transferurile din sezonul precedent. 

Ceea ce a fost până acum doar o propunere face parte de azi, oficial, din Caietul de sarcini pentru licențiere la Liga 1. În urma deciziei adoptate în Comitetul Executiv FRF, din sezonul 2019-2020, cluburile care vor să evolueze în primul eșalon vor fi obligate să posteze pe siteul oficial, în luna aprilie 2019, bilanțului contului de profit-pierderi, dar și suma totală achitată intermediarilor pentru transferurile efectuate în campionatul precedent.

"Credem că acest lucru va cântări în relaţia dintre cluburi şi suporteri. Ne interesează să vedem cât la sută vine din sponsorizări, din drepturile TV, din ticketing şi transferuri de jucători. Nu e nimic dificil, mai ales că asemenea practici le întâlnim la cluburile din Occident", spunea președintele FRF, Răzvan Burleanu, la momentul în care totul era doar la nivel de propunere.

FRF va avea chiar situația exactă a sumelor, defalcate pe intermediar, pentru fiecare tranzacție de jucător, dar aceste informații nu vor fi făcute publice.
La ședința Comitetului Executiv nu au participat Gino Iorgulescu, președintele LPF și nici șeful CCA, Kyros Vassaras.

Fără conducători și antrenori condamnați, din sezonul 2020-2021

O altă decizie a Comitetului Executiv de azi îi privește pe conducătorii, reprezentații legali ai cluburilor, și antrenorii care activează în cadrul unui club ce solicită licență de Liga 1, începând cu sezonul 2020-2021. Reprezentantul legal al respectivei grupări, dar și toți tehnicienii, de la echipa mare până la cele ale Centrului de copii și juniori, vor trebui să facă dovada așa numitei bune reputații. Că nu au avut, în ultimii 5 ani, condamnări pentru infracțiuni economico-financiare, fals sau corupție, plus, în cazul antrenorilor, pentru agresiuni împotriva integrității corporale, sănătății sau a libertății și integrității sexuale. Pe linie sportivă, aceleași persoane trebuie să nu fi suferit în ultimii 5 ani sancțiuni ale Comisiei de Disciplină FRF pentru doping, participare la pariuri sportive sau trucare de meciuri.

ce a declarat răzvan burleanu

"Începând cu sezonul 2020-2021, se introduce un nou concept, de bună reputaţie. Nu ne mai dorim penali în funcţiile de expunere mediatică în cadrul cluburilor din Liga 1. Se consideră că cineva are o bună reputaţie dacă nu a fost condamnat în ultimii 5 ani pentru infracţiuni economico-financiare, de fals, de corupţie, ori infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul. La fel şi antrenorul. Trebuie să se demonstreze că nu a fost sancţionat pentru doping, participare la pariuri sportive, la trucarea de meciuri şi altele. La proprietari nu ne permite legislaţia să impunem reguli de acest fel, am fi făcut-o şi pe asta", a explicat Răzvan Burleanu.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (28)
sorindrag
sorindrag  •  01 Noiembrie 2018, 10:53

foarte bine, asa scapam de cioban si oile lui penale!

demolarii
demolarii  •  01 Noiembrie 2018, 10:48

Trebuia un termen mai lung. 15 ani.

ray51
ray51  •  01 Noiembrie 2018, 09:51

Esti apicultor? De te-am prins ca te lingi de miere, te dau afara, iti interzic sa practici meseria. Esti bucatar? Numa' sa aud c-ai pus gura pe ceva si te-am exclus. Esti soldat? In caz ca te vad preocupat de gloante, pusti, pistoale, OUT! Si exemplele pot contiuna. Asta nu e justitie este klausirare mascata a competentei in exercitiu.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează