FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

FRF a luat primele măsuri după scandalul de rasism de la Chindia - Hermannstadt

Romario Pires a fost eliminat pentru reacția avută la final
Romario Pires a fost eliminat pentru reacția avută la final

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 10:09 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 10:49

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a reacționat după scandalul de rasism de la meciul dintre Chindia și Hermannstadt, scor 2-0.

La finalul partidei de la Buzău, Romario Pires, integralist la sibieni, a mers către brigada de arbitri și s-a plâns de comportamentul lui Andrei Pițian, care urmărise partida din tribune, nefiind introdus în lot pentru acea partidă.

Mijlocașul de la Hermannstadt și-a acuzat adversarul că l-a numit „maimuțoi”, iar în raportul de arbitraj e scris că Pițian s-a bătut cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile, tot în direcția lui Romario Pires, care a și fost eliminat pentru limbajul avut!

FRF reacționează: Pițian, Pires și arbitrii, citați

Ca atare, Comisia de Disciplină din cadrul FRF s-a sesizat și i-a citat pe arbitrul „central” Adrian Cojocaru, arbitrul de rezervă Iulian Dima, și cei doi jucători în cauză. Aceștia se vor prezenta în fața Comisiei pe 23 aprilie, de la ora 12:00.

Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul negru, dar pe acesta eu nu-l consider rasist. Însă să se ajungă să mă facă maimuțoi cineva este deja prea mult. Pentru ce!? M-am săturat să fiu arătat cu degetul 
- Romario Pires, pentru Digisport.ro

Andrei Pițian se apără: „Departe de mine gândul de rasism”

Pițian, acuzat de rasism, și-a prezentat propria variantă, neagă orice acuzație de rasism și afirmă că Pires l-a înjurat grosolan, motiv pentru care mijlocașul sibienilor a și văzut cartonașul roșu.

„La finalul partidei, am coborât pe gazon, mi-am felicitat colegii. Iar lui Romario i-am spus doar atât: «Nu te mai bați cu pumnii în piept acum, nu ne mai provoci?». Nu l-am făcut «maimuțoi»! Nu m-am bătut cu pumnii în piept, n-am imitat niciun gest de gorilă! 

În tur, când ne-au bătut cu 3-1, Pires ne-a provocat tot meciul. Inclusiv azi, la început. Departe de mine gândul de rasism. N-am pronunțat acele cuvinte. Sunt curios cine confirmă cele spuse de el. Pe parcursul meciului nu i-am spus nimic. O singură dată domnul Iulian Dima s-a întors către tribună și ne-a spus: «Mai încet, că mă surziți!». Dar nu a avertizat pe nimeni în mod special. 

Am prieteni de culoare. Incidentul nu-mi face bine nici mie, nici lui Romario. El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul. N-am ripostat, am continuat drumul către vestiare. Am înțeles că a luat cartonaș roșu. Nu a fost nicio formă de rasism! Mi-a luat familia la rând, m-a înjurat, de ce nu a menționat asta la finalul meciului?”, a declarat Pițian la „Digi Sport Special”.

Mai multe știri din Liga 1:

FC Argeș, transfer din play-off-ul Ligii 2! Cât au plătit piteștenii

Hoban l-a rupt pe Moruțan! S-ar fi lăudat în vestiar: „L-am scos din joc o lună!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
risen3
risen3  •  20 Aprilie 2021, 13:28
Postat de cirus11 pe 20 Aprilie 2021, 11:40

Aoleu, cum sa folosesti scuza asta cu "am prieteni de culoare"... este deja cliseul folosit de rasisti. Oricum, amandoi sunt credibili in ce spun, Pires s-a comportat ok, abia la finalul meciului s-a plans... Evident unul dintre ei minte si ar trebui pedepsit dar habar n-am cum o sa lamureasca situatia. Poate au prins ceva microfoanele televiziunii?

Pires are dreptate, scrie in raportul meciului.

cirus11
cirus11  •  20 Aprilie 2021, 11:40

Aoleu, cum sa folosesti scuza asta cu "am prieteni de culoare"... este deja cliseul folosit de rasisti. Oricum, amandoi sunt credibili in ce spun, Pires s-a comportat ok, abia la finalul meciului s-a plans... Evident unul dintre ei minte si ar trebui pedepsit dar habar n-am cum o sa lamureasca situatia. Poate au prins ceva microfoanele televiziunii?

1177177172317584
Christian Ciuca  •  20 Aprilie 2021, 11:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează