FOTBAL  »  Superliga  »  ANUNȚ

FRF pregătește o schimbare majoră de regulament: „Am vorbit cu Burleanu, Federația a luat act!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 23:18 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 23:28

FRF își dorește să modifice regula U21 în Liga 1. Mai exact, al doilea jucător eligibil pentru naționala de tineret ar urma să stea în teren cel puțin 45 de minute!

Anunțul a fost făcut de Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu”, care susține că a dialogat cu șeful Federației, Răzvan Burleanu.

Burleanu vrea să schimbe regula U21 în Liga 1

„Am avut discuţii cu reprezentanţi FRF, inclusiv cu preşedintele Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de preşedinţi de cluburi de juniori. S-au prezentat reuşitele şi nereuşitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puţin 45 de minute!

Am zis ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puţin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conştient înainte de meci ca va juca puţin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul şedinţei, iar ei au luat act. Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puţin 45 de minute pe teren", a declarat Răducan la Oltenia TV, citat de Telekom Sport.

Cel mai probabil, modificarea ar urma să fie aplicată începând cu sezonul următor.

Ce presupune acum regula U21 în Liga 1

La nivelul primei ligi, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul partidei. Astfel, regula poate driblată cu o schimbare efectuată chiar în primele secunde ale unei partide, practică obișnuită în L1!

Adrian Mutu, atac la antrenorii din Liga 1: „E penibil să scoți un jucător U21 în minutul 1”

Citește mai multe știri de actualitate:

MM Stoica aprinde războiul FCSB - CSA Steaua: „Trebuie stopată! Îmi asum ce spun” + „Plătesc un fotbalist, cu burtă, în Liga 3 cu 6.000 de euro?!”

DDB a făcut marele anunț: „După ani de zile, putem să vă spunem asta” + „săgeți” către Negoiță și spanioli

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  18 Februarie 2021, 17:24

Sa fie obligatoriu tot meciul ce tot atatea complicatii inutile doar ca sa faca trafic GSP-ul, Si sa fie sub 19 ani nu sub 21 ca sa avem cu adevarat un progres rapid si financiar si organizatoric si sportiv.

the.fixer
the.fixer  •  18 Februarie 2021, 12:31

O prostie pusa la cale de “luminatul “ Stoichita, Vochin si ceilalti atarnatori prin birourile FRF! Eu as propune 9 jucatori u21, unul u23 si un veteran! Ce campionat de tot rasul, fara VAR, cu u21 impusi de FRF, cu arbitraje teleghidate, cu patroni si presedinti cu condamnari, cu emisiuni sportive pline de can can si scandal! Multumim Champions League, multumim Premier League!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Februarie 2021, 11:05

Nu poti dicta pe banii patronului ....nici primul junior nu e in regula cu el in primul 11 daca nu vrea un antrenor ! Eu as vota sa fiu in locul patronilor de club - meci de tineret sperante in deschiderea meciurilor mari -punct !- si asa se pregateste o echipa alaturi de cei mari ! Oricand pe timpul sezonului pot fi introdusi in echipa mare ! Vor fi multumiti jucatori, juniori, antrenori, arbitri, hoteluri ! Si totul nu va depasi 1 milion de euro/ sezon ! Decat sa ai echipe de femei , mai bine juniori gata pregatiti in orice moment sa fie introdusi in echipa mare ! Dar nimeni nu dezbate lucrul asta in numeroasele emisiuni de fotbal la TV , - Milionul respectiv poate veni din sponsorizari prin FRF - cati NU vor sa se asocieze cu tinerii in ziua de azi - sau cati vor se va vedea ! Echipele de juniori antrenati ar fi salvat multi bani ai patronilor aruncati pe jucatori din strainatate- vezi Dinamo , si altii !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează