FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF a publicat protocolul pentru revenirea spectatorilor pe stadioane » Măsurile concrete, pas cu pas

Federația Română de Fotbal a publicat astăzi noul protocol de desfășurare al meciurilor, cel care prevede revenirea fanilor pe stadioane.
Federația Română de Fotbal a publicat astăzi noul protocol de desfășurare al meciurilor, cel care prevede revenirea fanilor pe stadioane.

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2021 16:13 / Actualizat joi, 20 mai 2021 16:24

Federația Română de Fotbal a publicat astăzi noul protocol de desfășurare al meciurilor, cel care prevede revenirea fanilor pe stadioane. 

Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății, au aprobat revenirea fanilor pe stadioane, până la un procent de 25% din capacitatea arenelor. Astăzi a venit rândul celor de la FRF să facă următorul pas și să ofere protocolul precis prin care spectatorii pot pătrunde la meciuri. 

Ce categorii de persoane pot asista le meciuri

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Cum se face accesul spectatorilor pe stadion

  • Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ, RT-PCR sau rapid, sau a adeverinței de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.
  • Toate porțile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise.
  • Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum și poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomerației în aceste puncte.
  • De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanța de siguranță de minimum 1,5 metri.
  • Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomandă să contacteze medicul de familie. 
  • Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte de bună voie obiectele pe care le dețin în buzunare și / sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măști de protecție, mănuși de unică folosință și se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare. 
  • Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Ce măsuri trebuie să respecte fanii în tribune

  • Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. 
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. 
  • În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. 
  • Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta. 
  • În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate depăși limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanții la evenimentul pilot își vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluției stării lor clinice. Baza de date cu participanții la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică sau Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, pentru a face verificările necesare.

VIDEO Eduard Novak s-a pus pe treabă la MTS: "Deja am dat la tradus «Strategia sportului maghiar»! Ministerul trebuie să traseze direcția"

Citește și alte știri despre revenirea fanilor pe stadioane:

FRF anunță cum vor fi vândute biletele pentru finala Cupei României » Ultimul pas de îndeplinit

MTS a stabilit protocolul pentru revenirea fanilor pe stadioane! Ce condiții trebuie să respecte + veste importantă și pentru cluburi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
merace
merace  •  20 Mai 2021, 21:31

Cred că e ilegal. Nu se poate condiționa vânzarea de bilete de la meci de cumpărarea de teste de Covid! :D hahaha

robotzel
robotzel  •  20 Mai 2021, 17:44

Din punctul meu de vedere meciurile din Romania nu o sa aiba nici macar 25% din spectatori deci este la liber cum s-ar spune :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează