FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV FRF încă îl susține pe Andrei Chivulete după Sepsi - FCU Craiova » Forul lui Răzvan Burleanu, explicații pentru GSP după decizia Comisiei de Recurs

Andrei Chivulete beneficiază în continuare de sprijinul total al federalilor // FOTO Bogdan Bălaș
Andrei Chivulete beneficiază în continuare de sprijinul total al federalilor // FOTO Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 07:10 / Actualizat luni, 13 martie 2023 09:50

Chiar dacă la Comisia de Recurs s-a decis rejucarea meciului Sepsi-FCU Craiova, după ce la „Disciplină" se dăduse 3-0 pentru covăsneni, poziția celor de la Casa Fotbalului nu s-a schimbat: „Arbitrul nu poate fi considerat vinovat, a aplicat prevederile regulamentare".

Finalul sezonului regulat a fost dominat de scandalul iscat în runda a 23-a, când meciul Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv, în minutul 26, de arbitrul Andrei Chivulete, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

În primă fază, Comsia de Disciplină a dictat 3-0 pentru Sepsi, amenzi pentru ambele cluburi și interdicție pentru cei din Bănie să mai beneficieze de sprijinul suporterilor în deplasare, pentru următoarele 6 partide.

Play-off-ul mai are o singură necunoscută » Lupta la titlu se anunță explozivă: cum arată clasamentul după înjumătățire + programul complet
PLAY-OFF
Play-off-ul mai are o singură necunoscută » Lupta la titlu se anunță explozivă: cum arată clasamentul după înjumătățire + programul complet

După două săptămâni, Comisia de Recurs a dat o altă hotărâre, modificând radical cea mai importantă rezoluție a celor de la „Disciplină": rejucarea partidei Sepsi - FCU, echipele fiind în luptă pentru ultimul loc de play-off.

Logic, diferența între cele două decizii duce la concluzia că prima a fost greșită. Două comisiii jurisdicționale ale FRF s-au contrazis evident în aprecierea și judecarea respectivului caz.

Gazeta a trimis către FRF un mail, încercând să afle dacă forul de la Casa Fotbalului va adăuga un articol în regulament care să clarifice mai bine acest gen de situații și dacă se vor lua măsuri împotriva Comisiei de Disciplină și a arbitrului Andrei Chivulete, după concluzia Comisiei de Recurs.

FRF așteaptă motivarea de la Comisia de Recurs

Răspunsurile oficiale, din partea departamentului de comunicare FRF, nu au întârziat. În privința Comisiei de Disciplină, forul care conduce fotbalul românesc a precizat că „organismele jurisdicționale ale FRF sunt independente în luarea deciziilor. Nu putem aprecia că vreuna dintre comisii a pronunțat o decizie eronată până nu vom avea la dispoziție motivarea ambelor hotărâri".

La acest punct s-a adăugat că  „este important de menționat că inclusiv în situația litigiilor soluționate de instanțele de drept comun este frecvent întâlnită situația în care deciziile pronunțate în fond și în apel sunt diferite!".

Referindu-se la măsura dictată de arbitrul acelei partide, Andrei Chivulete, susținută de observatorul de joc, Octavian Goga (vicepreședinte FRF), poziția celor de la Casa Fotbalului a rămas aceeași ca după decizia de la Disciplină: „Arbitrul și, cu atât mai puțin, observatorul de joc, nu pot fi considerați vinovați. Considerăm că arbitrul a aplicat în mod corect prevederile regulamentare aplicabile". Nimeni n-a greșit, totuși meciul se rejoacă! 

„Rasism înseamnă și xenofobie”

Lucrurile ar putea rămâne la fel și în speța legată de un eventual articol de regulament mai clar pentru asemenea situații. Fiindcă FRF apreciază că „rasismul, indiferent de forma acestuia, și mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare nu au ce căuta pe terenul de fotbal!". 

Altfel, în viziunea conducătorilor fotbalului românesc, este clar că xenofobia este tot o formă de rasism.

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

Dorim să subliniem încă o dată faptul ca organismele jurisdicționale ale FRF sunt independente în luarea deciziilor. Nu putem aprecia că vreuna dintre comisii a pronunțat o decizie eronată până nu vom avea la dispoziție motivarea ambelor hotărâri. 

Acesta este rolul dublului grad de jurisdicție, fiecare comisie având competența necesară de a analiza faptele, normele aplicabile și a decide în conformitate cu propria interpretare! Este important de menționat că inclusiv în situația litigiilor soluționate de instanțele de drept comun este frecvent întâlnită situația în care deciziile pronunțate în fond și în apel sunt diferite!

Arbitrul, și cu atât mai puțin observatorul de joc, nu pot fi considerați vinovați. Considerăm că arbitrul a aplicat în mod corect prevederile regulamentare aplicabile.

Federația Română de Fotbal reiterează faptul că rasismul, indiferent de forma acestuia, și mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare nu au ce căuta pe terenul de fotbal! 

- răspunsul FRF pentru Gazeta Sporturilor

VIDEO Cristiano Bergodi, declarații după eșecul cu FCSB: „FCU Craiova are prima șansă la calificarea în play-off”

Citește și: 

Gică Popescu și Panduru, concluzii dure: „Fricoși! Nu au arătat că merită să fie în play-off”

Moment tensionat la Arena Națională, înainte de FCSB - Sepsi: „Vezi cum vorbești!” » A fost nevoie de intervenția lui Laszlo Dioszegi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
johny2003
johny2003  •  15 Martie 2023, 07:04
Postat de cpt.ahab pe 13 Martie 2023, 10:14

Trăim într-o lume în care logica e prigonită. Cum a procedat regulamentar arbitrul, dacă meciul se rejoacă?! Un meci oprit definitiv în baza regulamentului nu poate fi rejucat! E absurd. Dar la FRF-ul burlenesc nu mă mai miră nimic.

Un fleac! Ne-a ciuruit! Si de data asta!))))

atthur
atthur  •  13 Martie 2023, 20:30
Postat de flob pe 13 Martie 2023, 19:04

Și cu educația ai probleme. Da nah, chiar mi-e milă de tine și nu o să mă cobor la nivelul tau.

Să te cobori??? Băi prost cu clopote,tu nu vei putea "urca" nicicând la nivelul meu, ca ești doar un alt prost de p-aci...!!!

flob
flob  •  13 Martie 2023, 19:04
Postat de atthur pe 13 Martie 2023, 18:55

*** și chiar și ăla nefunctional e fiu' lu tact-tu,care te-a făcut atât de prost!!!!

Și cu educația ai probleme. Da nah, chiar mi-e milă de tine și nu o să mă cobor la nivelul tau.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează