FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF, somată să-l oprească pe Gigi Becali: „Să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 07 august 2021 09:10 / Actualizat sambata, 07 august 2021 09:30

Mircea Rădulescu, fostul șef al Școlii de Antrenori, crede că imixtiunile patronului de la FCSB pot fi stopate doar printr-o intervenție de la Casa Fotbalului.

"Și când voi avea 90 de ani, tot eu o să conduc echipa, o să fac schimbările și o să decid totul". Gigi Becali nu lasă loc niciunor interpretări privind subordonarea staff-ului tehnic. 

Alcătuirea primului "11", schimbările, dar și trecerea pe linie moartă a unor jucători sunt hotărâte exclusiv de patron. Modul în care Becali calcă în picioarea noțiunea de "principal" s-a accentuat cu fiecare an și a ajuns în acest moment în cel mai jos punct, în cel în care inclusiv antrenorul în funcție, Dinu Todoran, a recunoscut: "Nu înțeleg de ce mă întrebați de schimbări, toată lumea știe cum stau lucrurile la FCSB".

FRF, somată să-l oprească pe Gigi Becali

Se mai pot schimba lucrurile? Mai poate fi oprit Becali din acest maraton al subjugării antrenorilor pe care îi angajează? Ce metode și mai ales cine ar putea stopa aceste practici? Gazeta l-a provocat să răspundă acestor întrebări pe cel care a condus mulți ani Școala de Antrenori, Mircea Rădulescu.

"Săracu' Todoran - zic săracu' pentru că îl văd cum se chinuie când vine la interviuri -, n-a rezistat tentației de a merge la un club atât de mare și a acceptat orice. L-a furat peisajul și acum e nevoit să înghită toate glumele, ironiile și criticile care apar zilnic, pe bună dreptate, la adresa lui. Avem, practic, o premieră, un antrenor care recunoaște deschis că acceptă orice. E total anormal", spune Rădulescu. Apoi indică o variantă prin care s-ar putea rezolva situația.

"Eu cred că doar Federația poate interveni. Și o poate face prin două pârghii. O soluție ar fi prin intermediul selecționerului, pentru care FCSB ar trebui să fie club prioritar. Rădoi sau cel care va veni după el ar trebui să discute cu Becali, cu cei de la FCSB și să încerce să-i determine să lase antrenorii să lucreze cu jucătorii. Dacă nu merg pregătiți la națională, toată lumea are de pierdut, inclusiv Gigi. Asta e o variantă. 

O alta ar putea să fie decisă de Stoichiță și de Comisia lui Tehnică. Să propună un contract-cadru al antrenorilor, obligatoriu pentru orice club, în care să se prevadă clauze de reziliere în funcție de salariu, să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă.

 Becali n-ar putea să încheie un alt contract, care să nu conțină aceste prevederi, care pot fi explicite: alcătuirea primului 11, schimbările, antrenamentele să fie exclusiv de datoria antrenorului principal", a declarat "Riciu". 

FRF, somată să-l oprească pe Gigi Becali: „Să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă”

OK, Becali spune că sunt banii lui, clubul lui și poate să facă ce vrea acolo. Așa e, dar FCSB s-a afiliat la FRF, a semnat că respectă Statutul Federației, deci respectă regulamentele pe care le face FRF. Dacă în fotbalul românesc nu merge cu vorba bună, atunci să introducem legi care să împiedice președinții și proprietarii să mai calce în picioare antrenorii!

Eu sunt absolut convins că dacă la antrenament la FCSB un jucător are un act de indisciplină și antrenorul intervine mai dur, acel fotbalist nu e foarte interesat de poziția tehnicianului fiindcă știe că acesta nu va avea ultimul cuvânt în luarea unei decizii, iar o astfel de situație e de neacceptat din punctul de vedere al ierarhiilor care trebuie respectate la un club de fotbal.

Vedem cu toții ce se petrece la FCSB, dar Federația n-are curaj să intervină, Liga n-are nici ea curaj să intervină, Stoichiță nu are nici el curaj și privește pasiv la ce se petrece la FCSB. Singura entitate care are curaj e presa, care ia atitudine la fiecare derapaj al lui Gigi Becali.
- Mircea Rădulescu

Stoichiță, la telefon cu Becali chiar pe bancă :)

Mircea Rădulescu cere intervenția FRF și a lui Mihai Stoichiță, dar actualul șef al Comisiei Tehnice e cel care, în urmă cu aproape un deceniu, a oferit un moment șocant în relația cu Becali. 

Fiind antrenor principal la FCSB, Stoichiță a vorbit cu patronul la telefon chiar în timp ce conducea echipa pe bancă, la derby-ul cu Rapid. Camerele TV au surprins această ipostază, iar cei doi au recunoscut ulterior că patronul a sunat pentru a ordona o schimbare anume.

Citește și alte articole despre FCSB: 

Gluma zilei! Dinu Todoran: „Eu sunt antrenorul, nu Gigi Becali face echipa” + Mesaj pentru Marius Șumudică

FCSB spre colaps? Cătălin Țepelin: „Gigi Becali a transformat clubul într-un reality-show. Și toată lumea așteaptă episoade noi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
rockyus
rockyus  •  07 August 2021, 17:43

N-au ce sa-i faca, sunt banii lui si face ce vrea cu jucaria lui. Problema e ca-si bate joc de jucatori, de antrenori si, mai ales, de fani. Ce astepti de la un cioban?

loko1
loko1  •  07 August 2021, 17:25

Normal ar fi daca s-ar face un campionat al echipelor ciobanesti,fara antrenor angajat.Eu cred ca de departe FCSB ar fi campioana,Jijel fiind foarte priceput in ale fotbalului.

sibelius
sibelius  •  07 August 2021, 17:20
Postat de Andrei Ionescu pe 07 August 2021, 15:36

FRF TREBUIE să intervină ! Cu ce? Cu STATUTUL ANTRENORILOR. UN STATUT bine gandit,atribuțiile antrenorului,etica antrenorului,demnitatea antrenorului,etc. Antrenorul nu e cârpă de șters podeaua pentru unii patroni. Cine ii apara pe antrenori de hachitele,abuzurile si grosolănia unor patroni?

Antrenorii au dreptul sa plece, nu? Sau sa nu mearga acolo....ca ideile lui Gheorghe le cunosc toti de ani de zile. Ce mai urmeaza, o lege care sa-ti interzica sa te arunci in apa daca nu stii inota?

Vezi toate comentariile (87)
Comentează