FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEMUL VAR

FRF vrea VAR și în Cupa României » Federalii s-au întâlnit azi cu LPF, FIFA și IFAB

Articol de GSP - Publicat luni, 14 octombrie 2019 16:30

LPF a emis un comunicat de presă în care a anunțat că astăzi a avut loc o ședință comună la care au luat parte FIFA și IFAB și s-au stabilit pașii care trebuie urmați pentru introducerea sistemului VAR în Liga 1. 

Mai mult, FRF și-ar dori ca sistemul VAR să fie introdus și la meciurile din Cupa României, competiție pe care o organizează. 

„Luni, 14 octombrie 2019, în cadrul ședinței comune de cooperare cu FIFA și IFAB, s-au stabilit în detaliu pașii pe care fiecare autoritate, implicată în procesul de implementare a sistemului VAR în Liga 1, trebuie să îi urmeze. [...] Tuturor celor implicați direct, FIFA și IFAB le-au recomandat să informeze cu deplină corectitudine publicul iubitor de fotbal, mass-media, fanii și, mai ales, au ținut să se asigure că toată lumea fotbalului va fi familiarizată cu protocolul VAR înainte de intrarea lui în aplicare.  

Sistemul ales de Liga Profesionistă de Fotbal pentru funcționarea VAR și agreat împreună cu partenerul media al LPF va fi unul adaptat infrastructurii existente pe stadioanele unde se dispută meciuri din Liga 1, bazat pe unități mobile. Este, de altfel, singurul sistem fezabil care poate asigura implementarea VAR în cel mai scurt timp posibil.  

Mai mult decăt atât, Federația Română de Fotbal și-a manifestat intenția de a introduce sistemul VAR și în meciurile din cadrul Cupei României, urmând să împartă costurile respective cu LPF”, se arată în comunicatul LPF.

GSP.ro a aflat în exclusivitate că, începând cu sezonul competițional 2020-2021, Liga Profesionistă de Fotbal va implementa sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile disputate în Liga 1. Unele meciuri din acest play-off vor fi și ele folosite ca test. (Detalii AICI)

Vezi și:

EXCLUSIV Lovitură dată de LPF! OFICIAL se introduce VAR în Liga 1: „Cluburile nu vor plăti nimic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
c4n1b4lul
c4n1b4lul  •  14 Octombrie 2019, 21:02

Precizați și din care fază. Unii vor crede că vom avea VAR la meciuri din turul 1 gen Turul Micula-Șărmășag...

blatistu49
blatistu49  •  14 Octombrie 2019, 20:48

e super vrem var.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează