FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Gabi Balint și Ilie Dumitrescu au dat verdictul în cazul lui Mitriță: „S-a dezumflat”

Alex Mitriță, disponibil doar pentru autografe și fotografii / Foto: GSP.RO
Alex Mitriță, disponibil doar pentru autografe și fotografii / Foto: GSP.RO

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 10:36 / Actualizat luni, 27 mai 2024 11:27

Alex Mitriță a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai Universității Craiova în barajul cu U Cluj (1-1, 5-4 la penalty-uri). El a și fost schimbat în minutul 113.

Pe Alex Mitriță, neconvocarea în lotul României pentru Euro 2024 l-a marcat puternic. Cel mai bun jucător al Universității Craiova de-a lungul întregului sezon a fost o umbră exact când echipa avea mai mare nevoie de el.

Provocare GSP: Cum arată „11-le” ideal al jucătorilor lăsați acasă de Edi Iordănescu? 33 de nume pe lista neconvocaților
EURO 2024
Provocare GSP: Cum arată „11-le” ideal al jucătorilor lăsați acasă de Edi Iordănescu? 33 de nume pe lista neconvocaților

Alex Mitriță, printre cei mai slabi de la Universitatea Craiova în barajul cu U Cluj

În barajul pentru Conference League cu U Cluj, adjudecat cu mari emoții, abia la loviturile de departajare (5-4)., Mitriță nu s-a regăsit pe teren și a sfârșit prin a fi schimbat în prelungiri, la scorul de 0-0 (min. 113).

După fluierul final, „Piticul” a refuzat invitația reporterilor, de a veni la interviuri. A fost disponibil doar pentru fani, pentru autografe și selfie-uri, după care a dispărut în noapte.

VIDEO. Alexandru Mitriță a fost asaltat de fanii Craiovei pentru poze și autografe

Gabi Balint: „A părut că totul s-a terminat după această neconvocare”

În studiourile televiziunilor, analiștii nu l-au iertat. În special foștii internaționali Gabi Balint și Ilie Dumitrescu l-au criticat dur. „A făcut un meci slab, nu l-am mai văzut pe acel jucător care rezolvă pe cont propriu anumite situații, care împinge echipa. Pare că s-a desumflat după această neconvocare.

N-a arătat ca un jucător ambițios, care își dorește multe. A părut că totul s-a terminat după această neconvocare, aceasta a fost atitudinea de astăzi”, a declarat Balint la digisport.ro.

Ilie Dumitrescu: „La națională nu mai poți fi «Rege»”

Ilie Dumitrescu, la rându-i, insistat asupra motivului pentru care, se pare, Mitriță a ieșit din grațiile selecționerului Edward Iordănescu. „În momentul în care s-a întors în Bănie, Mitriță a avut parte de cea mai frumoasă primire din țară. Nu te poți aștepta la o primire similară și la echipa națională a României. Nu mai poți fi «Rege», așa cum se întâmplă la echipa de club.

În momentul în care te alături angrenajului naționalei, trebuie să te subordonezi rigorilor tehnico-tactice ale selecționerului. Trebuie să ai un comportament decent, să fii normal, în cazul în care nu ești titular sau chiar convocat. Trebuie să știi să îți aștepti rândul”, a comentat Ilie Dumitrescu.

În 2023 - 2024, în 35 de apariții în Superliga, Mitriţă a înscris 16 goluri şi a oferit 14 pase decisive. Liderul campionatului la capitolul „contribuții ofensive”.

VIDEO. Alexandru Crețu crede că Alex Mitriță trebuia chemat la EURO 2024: „Dacă nici când se dau 3 locuri în plus nu-l chemi” + Anunță o plecare de la echipă: „Ne va părăsi în vara asta”

Citește și:

Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”
Nationala
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (2)
CostiCorabu
CostiCorabu  •  27 Mai 2024, 15:24

Daca Edi era diplomat, il chema pentru cele doua meciuri de pregatire (oricum nu-i pastreaza pe toti cei convocati la aceste meciuri amicale). Dar i-a fost frica sa nu faca cumva vreun meci bun, sa-i strice "argumentele". Balint si Dumitrescu (pentru care am respect) sa se puna in situatia lui Mitrita , ca de vorbit e usor. Eu aseara am vazut un Mitrita trist si daramat psihic, nu dezumflat. Da, e un fotbalist capricios, dar nu trebuie sa-i dam in cap.

doritor
doritor  •  27 Mai 2024, 12:29

Se face prea mult caz de Mitrita. Si cu el si fara el RO daca ia un punct la CE poate fi considerat succes. Mitrita e un jucator fragil ff aplaudat in fotbalul de sala, dar nu pe teren mare. In multe meciuri Mitrita primeste cate o intrare ”smechereasca„ gandita de antrenori versati ca si aseara cand a fost lovit in boase de la cocosat si inca una la marginea careului de 11m advers nesanctionate de arbitri. Asa a fost scos din lupta si a ramas figurant pe tern.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează