FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Conflict în direct Mititelu - Gabi Enache: „A fost o batjocură totală!” vs. „E un mercenar ordinar, aflat în vacanță. Este tratat precum un refugiat din Ucraina”

Conflict în direct Mititelu - Gabi Enache
Conflict în direct Mititelu - Gabi Enache

Articol de , - Publicat marti, 04 iulie 2023 10:32 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 11:16

Fundașul dreapta Gabriel Enache (32 de ani) a fost invitatul zilei la GSP LIVE, acolo unde a vorbit despre problemele pe care le-a avut la FCU Craiova.

Fotbalistul a fost prezentat la formația lui Adrian Mititelu în decembrie 2021, dar a putut juca abia în iulie 2022, după ce oltenii au scăpat de interdicția la transferuri și l-au putut înregistra.

Și-a reziliat recent înțelegerea cu FCU Craiova, după ce a bifat doar 9 meciuri, iar acum vorbește despre ce probleme a avut la FCU Craiova.

„Dacă primești un telefon de la palat?” » Marius Șumudică a dat răspunsul fără să ezite: „Aștept două-trei luni”
FCSB
„Dacă primești un telefon de la palat?” » Marius Șumudică a dat răspunsul fără să ezite: „Aștept două-trei luni”

Gabi Enache: „FCU Craiova mi-a ascuns că are interdicție la transferuri”

„Acum sunt bine. Mi-am reluat pregătirea, după ce mi-am terminat perioada nefastă. Sunt în discuții cu o echipă din Liga 1 și una din străinătate. Dar încă nu e nimic concret.

Nu am jucat, iar durerea cea mare e că nu a fost vina mea că nu am jucat. Eu am semnat cu FCU Craiova, dar clubul mi-a ascuns că are interdicție la transferuri.

Eram cu pixul în mână ca să semnez și mi-a zis cineva de la club «Vezi că apare o interdicție la transferuri». Au ieșit pe hol, au vorbit și după mi-am spus «E o aberație. Nu e nicio interdicție». Am semnat, iar la două zile a apărut interdicția.

Salariul era plătit, dar nu am semnat pentru bani. M-am dus să joc. Aveam alte planuri. Voiam la națională pentru că mă simțeam foarte bine. Am stat 6 luni fără să joc. Dar am fost 100% profesionist, dar lucrurile astea nu au fost apreciate. 

Mă pregăteam cu prima echipă. Iar când era cantonament înainte de meci, eu intram în liber sau mă pregăteam cu un antrenor personal. Era frustrant. Dacă știam, nu semnam. Culmea, după trei zile am avut ofertă din Grecia. Eu puteam să plec pentru că înțelegerea era nulă. Am zis că am planuri aici, că am vorbit ceva cu oameni... Aveam 6 luni, plus un an de contract.

Eram apreciat, iar cei acolo își doreau foarte mult să termine problemele ca să pot juca. Dar nu, nu mi-a spus nimeni că îi pare rău. După 2-3 luni nu mai aveam stare. Nu mi s-a spus că durează 6 luni, ci că se rezolvă peste o săptămână, peste două. Nu știam că va fi 6 luni. Dacă interdicția era ridicată, eu puteam fi înregistrat. Și asta m-a ținut să stau, credeam că se poate rezolva problema”, a spus Gabi Enache la GSP LIVE.

Gabi Enache: „Am leșinat pe masă de la durere, la spital”

„Am fost înregistrat, am plecat în cantonament și am jucat toate meciurile. Echipa mergea foarte bine în pregătire. Dar cu două sau trei zile înainte de primul meci, cu Farul, mi s-a blocat gheata în iarbă, pentru că era mare și uscată. Am făcut o mică ruptură la aductor. Am făcut toate eforturile, am fost la doctori, mi-am făcut injecții, mi-a băgat un ac în picior ca să-mi scoată lichidul, mi-a făcut infiltrații. Am leșinat pe masă de la durere, la spital. M-am trezit cu picioarele în sus. Aproape eram 100%. Eu am plătit totul. Eu. Și acum am facturile în mașină.

Am intrat cu Farul, dar simțeam că nu sunt 100%. Dar nimeni nu a apreciat ce eforturi am făcut... Am jucat 85 de minute, dar mă luaseră durerile. Am stat cu CFR Cluj, iar cu FCSB am intrat pe final. Am mai jucat, iar după aceea am stat pentru că am avut o tendinită. Și da, din octombrie nu am mai fost în echipă.

8.000 de euroera salariul lui Gabi Enache la FCU Craiova

Trebuie să lămurim chestile astea. Nu accept să arunce cineva cu noroi în mine. Când văd că este o porcărie foarte mare, nu pot fi de acord. Nu poți spune de cineva că se dă lovit dacă nu-i faci teste. Eu am făcut teste singur, pe banii mei. Am adus testele la club. Am demonstrat ceea ce se întâmplă.

Trebuie să-i oferi jucătorului totul pentru a nu avea dureri. Dacă nu ai ce-ți trebuie pentru refacere, nu ai cum să întrebi jucătorul «De ce te doare?». Aveam o tendinită și nu mai puteam călca. Era din cauza terenurilor tari.

Să vorbim despre excluderea din echipă, să vă spun de unde a pornit totul. Am întrebat pe grupul de WhatsApp al echipei care e programul pe toată săptămâna . 

Marți seara nu aveam program pentru miercuri. Ceea ce mi se pare... De acolo a început totul. Am întrebat «Bună seara, avem și noi program pentru săptămâna asta?». E exclus să întrebe jucătorul. Mi s-a răspuns că «Mâine îl vei avea afișat». Adică miercuri. A doua zi, am fost chemat de patronul echipei, și întrebat «De ce trebuie să știi programul echipei? Aaa, te doare tendonul? De mâine mergi la echipa a doua». Au fost mai multe discuții cu Adrian Mititelu. Ceva SF... ”, a spus Enache la GSP Live.

Eu am aflat din presă că am poprire pe conturi. Eu nu știam. Dacă știam, se putea rezolva ușor. Eu nu am cerut să nu ia licența pentru Europa. Ci doar am scris pe foaia de licență că există o datorie față de mine
 - Gabi Enache

Conflict în direct Mititelu - Gabi Enache: „A fost o batjocură totală!” vs. „E un mercenar ordinar, aflat în vacanță. Este tratat precum un refugiat din Ucraina”

Gabi Enache: „Spre final a fost o batjocură totală!”

Acesta a continuat. Întrebat dacă a fost amenințat, Enache a ezitat. Apoi a râs cu subînțeles: 

„Nu am fost amenințat cu ceva ce are legătură cu fotbalul... Nu... Nu pot spune că au fost amenințări. Nu are rost. Oamenii din jurul clubului spuneau că nu au nicio putere să schimbe situația. Și antrenorul spunea «Am nevoie de tine, dar nu pot schimba...». Aproape se scuza în fața mea. Da, Napoli. Spunea că are nevoie de mine, că a văzut la antrenamente... Ce să mai zic? Cum să rămân 100% profesionist?

Spre final a fost o batjocură totală! Eram la trimis la echipa a doua. Nici acolo nu jucam. Făceam antrenament separat. Erau acolo condiții execrabile. Îmi puneam integritatea în pericol.

„Din martie nu am luat niciun ban”

„Am de luat bani de la Craiova. Am primit bani pe jumătate din luna martie. Când mai aveam 6 luni de contract am spus «Hai să reziliem. Cât mai am de luat? Noiembrie și decembrie. Vreau și ianuarie și plec. Renunț la 5 luni de contract». Am așteptat vreo 10 zile să se discute cu patronul... Mi s-a spus că nu mi se dau banii pe ianuarie. Mi s-a cerut să renunț la 6 luni. Să primesc doar banii la zi. Nu am fost de acord.

Au zis ei să reziliem, când mai erau câteva zile până la finalul perioadei de transferuri. Nu negociasem cu nicio echipă. Am zis că aș vrea să primesc banii pe ianuarie, dar și februarie, dacă nu îmi găsesc echipă. Nu au fost de acord, așa că am stat până la final. Clubul nu a vrut să economisească 5 luni de salariu”.

Adrian Mititelu: „E un mercenar ordinar”

Patronul FCU Craiova i-a trimis un mesaj moderatorului Costin Ștucan, în care l-a atacat pe Gabi Enache: „Minte de îngheață apele. Este un mercenar ordinar! Sper să nu mai păcălească un alt club așa cum ne-a păcălit pe noi. Și-a pregătit o strategie pentru a justifica dezinteresul pentru profesia lui. Scopul este să-i păcălească și pe alții. Mai vrea încă 1-2 ani de vacanță.

Acest pseudofotbalist, care a costat clubul aproape 200.000 de euro pentru 18 luni, este tratat precum un refugiat din Ucraina”, a fost mesajul lui Mititelu.

„Nu mă interesează... Îi mulțumesc. Nu îmi pierd timpul ca să-l caracterizez pe cel care a scris. Îi doresc sănătate familiei și tot binele din lume. Nu comentez asemenea porcării. Nu merită. E incredibil! Cum să fiu în vacanță dacă eu nu mai aveam voie să mă antrenez și nu aveam voie lângă echipă?”, a fost reacția lui Gabi Enache.

VIDEO Emisiunea integrală GSP LIVE cu Gabi Enache

Citește și: 

Hakim Abdallah se prezintă fanilor dinamoviști prin intermediul GSP: „Sunt sigur că sunt foarte bun și voi arăta pe teren”. În ce vrea să-și investească banii

Se felicită că a „evadat” de la FCSB, după două luni „horror” cu Neubert: „Cea mai bună decizie a carierei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
10iul73
10iul73  •  04 Iulie 2023, 18:34
Postat de kubyx pe 04 Iulie 2023, 13:10

O gluma de fotbalist si un patron circar = subiectul preferat al GSP-ului!

Da..la fel ca Vana și...cum îl.cheama,parca spuneai ca o sa plătească Univ Craiova mulți bani..ești un prost,mare prostovan dar cu Enache îți dau dreptate,poate pricepi ceva,prostache..nu ma mai satur sa te fac prost,prostea..

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  04 Iulie 2023, 18:20

Fotbalist de muzica usoara.... arestat pt port ilegal de ghete de fotbal))) un alt geniu neinteles! Asa ceva...

firfirel_postacul_ciobanului
firfirel_postacul_ciobanului  •  04 Iulie 2023, 17:01

De vreo 2-3 ani, numai la rubrica Extrasport l-am mai văzut pe Enache. Și asta doar pentru că o promovau ăștia pe nevastă-sa - modelul Playboy Lena Rohozneanu. Revăzându-l acum pe "mercenar", mi-am amintit de un interviu haios cu Lena, publicat pe GSP anul trecut. Am dat un search, că uitasem despre ce era vorba. Iată ce zicea despre Gabi: „De când este vegan, de vreo trei ani, este mai greu să îl răsfăț culinar. ... El mănâncă doar iarbă. L-am întrebat și eu de ce face asta, el zice că se simte mult mai bine. ... Aș schimba dacă aș putea felul lui, sper să se mai tempereze. El este impulsiv. De violență între noi nu se pune problema, sunt capabilă să mă apăr. Am forța necesară să mă apăr. Dar nu i-aș ierta niciodată să mă înșele.” :-)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează